ترنج موبایل
کد خبر: ۴۰۸۱۵

حکایت دوپینگ علی حسینی و رفتار چند پهلوی آیان

تبلیغات
تبلیغات


با انتشار فايل صوتي گفت‌وگوي "تاماش آيان" رئيس فدراسيون بين‌المللي وزنه‌برداري با يك خبرگزاري ايراني، زوايايي جديدي از موضوع دوپينگ سعيد علي حسيني در ارتباط با IWF و فدراسيون ايران بوجود آمد كه بررسي آنها مي‌تواند تاثير زيادي بر اين موضوع بحث برانگيز در روزهاي اخير و نحوه ارتباط مسوولان فدراسيون و ورزش ايران با اين فدراسيون بين‌المللي درآينده داشته باشد.

يكشنبه در پي نامه‌هاي الكترونيكي و سوال‌هاي متعدد خبرگزاري دانشجويان ايران از فدراسيون بين‌المللي وزنه‌برداري در رابطه با مشكل به وجود آمده براي سعيد علي حسيني و علت اعلام مثبت شدن آزمايش دوپينگ اين پديده وزنه‌برداري دنيا در گفت‌وگوي تاماش آيان، مسوول بخش حقوقي IWF به صورت رسمي از اين گفت‌وگو اظهار بي‌اطلاعي كرد و تاكيد كرد كه پرونده سعيد علي حسيني همچنان باز است و قرار است در خرداد ماه سال آينده به موضوع او رسيدگي شود.

پس از اين ماجرا خبرگزاري ايراني فايل صوتي تاماش آيان را منتشر كرد تا استنادي بر گفته‌هاي اين مقام مسوول وزنه‌برداري دنيا داشته باشد كه اعلام كرد"دوپينگ علي حسيني مثبت است".

نكته‌اي كه منابع آگاه به آن تاكيد مي‌كنند اين است كه فايل صوتي ارايه شده از سوي خبرگزاري ايراني به طور حتم مربوط به تاماش آيان است، چرا كه تمام كساني كه از نزديك با اين فرد برخورد داشته‌اند، صداي او را به خوبي مي‌شناسند. در اين گفت‌وگو نكات مهمي نهفته كه استخراج و اشاره به آنها به آينده اين موضوع كمك زيادي خواهد كرد. در ادامه به صورت مجزا به اين موضوع خواهيم پرداخت.

1-‌ دوگانگي در رفتار مسئولان فدراسيون بين‌المللي

در تاريخ هفتم آبان ماه زماني كه تاماش آيان پس از اعلام مسوولان فدراسيون ايران در مورد مثبت شدن دوپينگ سعيد علي حسيني تاكيد مي‌كند، هنوز موضوع دوپينگ اين وزنه‌بردار جوان ايران به سرانجام نرسيده و در حدود دو هفته پس از آن در حالي كه بارها از بيان پاسخ در مورد علت اعلام نام سعيد علي حسيني به عنوان وزنه‌بردار دوپينگي طفره مي‌رود، توسط يكي از مقام‌هاي مسوول فدراسيون بين‌المللي نسبت به انجام اين گفت‌وگو اظهار بي‌اطلاعي مي‌كنند.

زماني كه ما اين دوگانگي را در كنار بسيار از شايعاتي كه در مورد مسوولان اين فدراسيون وجود دارد، كنار هم قرار مي‌دهيم، در خوشبينانه‌ترين حالت به اين نكته مي‌رسيم كه نبايد سرنوشت و آبرويمان را در دستان بيگانگاني قرار دهيم كه به هيچ وجه دلشان براي ما نمي‌سوزد. اين نخستين نكته‌اي است كه از اين دوگانگي بايد آموخت و خودمان به فكر خود بوده و به جاي تخريب يكديگر، در پي حمايت از سرمايه‌هاي ملي‌مان باشيم. سرمايه‌هايي كه مي‌توانند در آينده باعث افتخار و آبروي ايران شوند.

2- عمل خلاف قانون آيان

به طور حتم چه مسوولان ايراني و چه تاماش آيان زماني كه به نام سعيد علي حسيني به عنوان يك ورزشكار دوپينگي اشاره مي‌كنند، عمل خلاف موازين مبارزه با دوپينگ و خلاف قوانين آژانس جهاني مبارزه با دوپينگ (wada) انجام داده‌اند. چرا كه بنا بر قوانين «اعلام نتايج دوپينگ ورزشكاران»، تا زماني كه پرونده يك ورزشكار به صورت كامل بسته نشده و راي نهايي در مورد تخلف و يا تبرئه ورزشكار اعلام نشده است، هيچ مقام مسئولي اجازه اعلام و فاش كردن نام ورزشكار را ندارد. اين مورد يكي از مهمترين قوانين در زمينه اعلام نتايج دوپينگ ورزشكاران است.

اين موردي است كه بخش حقوقي فدراسيون بين‌المللي بارها به آن تاكيد داشته و بر آن پافشاري مي‌كرده است. اما انجام عملي خلاف قانون از سوي فردي كه خود رئيس فدراسيون بين‌المللي وزنه‌برداري، عضو كميته بين‌المللي و عضو آژانس جهاني مبارزه با دوپينگ است، قابل تامل و بحث برانگيز است! چرا كه تاماش آيان با سمت‌هايي كه در اختيار دارد خود به اين قانون اشراف كامل دارد.

اين سوال وجود دارد كه تاماش آيان با استناد به كدام ماده قانوني نام سعيد علي حسيني را به عنوان يك وزنه‌بردار دوپينگي اعلام كرده است؟ آيان از اعلام نام علي حسيني به عنوان يك ورزشكار دوپينگي چه سودي خواهد داشت؟ و نكته بسيار مهم اينكه وقتي او با صراحت از علي حسيني به عنوان ورزشكاري كه دوپينگش مثبت شده ياد مي‌كند، چرا تاكنون به صورت رسمي در وب‌سايت فدراسيون بين‌المللي اين موضوع را اعلام نكرده و يا چرا حكم نهايي علي حسيني صادر نشده است؟ اگر دوپينگ سعيد مثبت است پس چرا قرار است در خرداد ماه سال آينده به موضوع وي رسيدگي شود؟

3- شبهه در موضوع كره جنوبي

سعيد علي حسيني در گفت‌وگو با رسانه‌ها بارها اعلام كرده كه در رقابت‌هاي جهاني وزنه‌برداري در كره جنوبي فدراسيون بين‌المللي طي نامه‌اي كتبي از ايران خواسته كه او در اين رقابت‌ها وزنه نزند چرا كه دوپينگ او مثبت شده و او اجازه شركت در رقابت‌ها را ندارد. براي علت وزنه‌ نزدن علي حسيني حتي سناريويي هم با نام مصدوم شدن نوشته و اجرا شد. اما نكته‌اي كه آيان به آن اشاره كرده در مورد همين نامه بوده است. او به صراحت اعلام كرده كه هيچ نامه‌اي در كره براي وزنه ‌نزدن علي حسيني به رضازاده يا فدراسيون ايران نداده است. اين موضوع نيز سوال‌هاي زيادي را در ذهن‌ها بوجود مي‌آورد. سوال‌هايي كه هنوز بي‌پاسخ مانده‌اند.

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات