جنجالها و حواشی پایان «عصر جدید»؛ فینالی که ماه عسلی شد!

فینال عصر جدید اتفاقات جدیدی را رقم زد و پیش بینی بسیاری از افراد را به چالش کشید. فاطمه عبادی با اشاره به موضوع اهدا عضو و ایثار مادران در گذشتن از اعضای فرزند خود برای زندگی بخشیدن به فرد دیگر، واکنش احساسی تماشاگران حاضر در سالن را برانگیخت.
«عصر جدید» سرانجام پس از ۶ ماه رقابت، پنجشنبه شب به پایان رسید و با ثبت بیش از ۱۰ میلیون رای مردمی در دور نهایی، رکورد جدیدی در رایگیری برنامههای تلوزیونی ثبت کرد
فاطمه عبادی هنرمند ۳۰ ساله خوزستانی با ۶.۵ میلیون رای نفر اول و پس از آن محمد زارع آکروباتکار ۲۰ ساله شیرازی با پنج میلیون و ۹۰۰ هزار رای نفر دوم شد. پارسا خائف خواننده نوجوان اردبیلی با ۵ میلیون و ۷۰۰ هزار رای در رتبه سوم ایستاد.
گفتنی است که ۵ فینالیست این برنامه از میان ۳۰۰ شرکت کننده به این مرحله رسیدند و نفر اول این مسابقه مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان جایزه نقدی دریافت کرد.
حاشیههای مسابقه، اما پنجشنبه شب به پایان نرسید و اظهارنظرها در مورد آن کماکان در فضای مجازی و مطبوعاتی ادامه دارد. مردم مدتها این برنامه را دنبال کردند و عدهای با ترجیهات قومیتی و عده زیادی هم با توجه به استعدادها طرفدار شرکت کنندگان شدند.

بسیاری از کاربران فضای مجازی این حرکت را سواستفاده از احساسات مردم دانستند، اما عده دیگری هنر عبادی را ستایش کردند و در رای گیری نهایی معلوم شد که کفه گروه دوم سنگینی میکرده. برنامه پنجشبه شب که ویژهی اعلام آرا بود ماجرای دیگری داشت.
اظهار نظر ها، اما با اعلام نتایج در فضای مجازی شدت گرفت. عده زیادی نحوه برنده شدن عبادی را بررسی کردند و گروهی هم به ناکامی سایر رقبا پرداختند. یکی از مخاطبان فرارو در همین راستا با انتقاد به انتخاب عبادی نوشت: «فاطمه عبادی و علیخانی فینال را ماه عسلی کردند وباتحریک احساسات مردم رای گرفتند. ما هم نشون دادیم که هنوزم بلد نیستیم عاقلانه انتخاب کنیم فقط احساساتی.»
مخاطب دیگری با اشاره به نمایش «دختران نینجا» نوشت: «بی انصافی شد. دختران نینجا تعدادشان زیاد بود و کمترین پول را گرفتند. واقعا کارشان بی نظیر بود. رای گیری خیلی بد بود.»
یک کاربر توییتر هم از چهره متفاوت این مسابقه «محمد زارع» حمایت کرد و گفت: «محمدزارع تنها استعدادی بود که خودش بود و اصلا توی این دوره عصر جدید از احساسات مردم سواستفاده نکرد. حتی خانواده شو نیاورد تا احساساتی بشن اصلا خودِ خودش بود.»
در گیر و دار بحثهای داغ فضای مجازی، مطبوعات هم بیکار ننشستند و عصر جدید را از دو دیدگاه مختلف بررسی کردند.
روزنامه «خراسان» در حمایت از قهرمان شدن فاطمه عابدی نوشت: «برگزیده شدن و طلایی شدن یک زن ایرانی در پایان فصل اول «عصر جدید» آن هم یک زن که هم «همسر» است، هم «مادر» است و هم «هنرمند»، باطل السحر سیاه نماییهای غربی درباره جایگاه زنان در جامعه ایرانی دارد.»
حسین قدیانی روزنامه نگار اصولگرا با اشاره به انتخاب عبادی به عنوان فرد نخست مسابقه در روزنامه «رسالت» نوشت: «همان شن که در دهه ۶۰ و در صحرای طبس سرباز خدا شد و باعث رسوایی سپاهیان ابرهه، چند دهه بعد در دست بانویی از خیل بیشمار بانوان هنرمند ایرانی، موجب خلق چنان هنری شد که توانست در کوران یک رقابت داغ، دل اغلب ایرانیها را ببرد و فرد پیروز عصر جدید لقب گیرد، آنهم در زمانهای که دشمن، مکرر بنا دارد دست و بازوی زن ایرانی را محدود و ناتوان نشان دهد؛ به جرم عفاف یا حجاب یا وقار یا وزانت که این همه، هنرهای اول بانوی ایرانی است!
روزنامه «جوان»، اما از زاویهای دیگر به این مسابقه نگاه کرد و در انتقاد به سیستم آموزش کشور نوشت: «پیروزی نفـرات برتر مسابقـه «عصر جدید» راستآزمایی بزرگی به سیستم آموزشی و تربیتی کشور بود که نه تنها قادر به رشد استعدادهای افراد در دوران تحصیل نیست بلکه فارغ از یافتن استعدادهای درونی افراد، هر آنچه در بطن فردی هم نهاده باشد، به مدد عناوینی، چون هدایت تحصیلی نابود میکند.»
از سوی دیگر روزنامه «هفت صبح» در نقد به نحوه اجرای فینال عصر جدید نوشت: «این اجرای احساسی از همان شب فینال با واکنشهای زیادی روبرو شد. خیلیها معترض شدند که علیخانی با احساسی کردن اجرا به شیوه ماه عسل باعت شده مسیر داوری تغییر کند. به هر حال در رقابت حساس فینال هر مسئلهای میتواند باعث تغییر آرا شود و این اتفاق هم نظم مرسوم یک مراسم فینال را کاملا برهم زده است.»