۲۱۱ دانشجوی پزشکی قلابی دیگر به لیست اضافه شد
چگونه صندلی پزشکی خرید وفروش میشود؟

پس از اینکه وزیر بهداشت، وزیر علوم و دو نماینده مجلس به ماجرای خرید و فروش صندلیهای پزشکی در دانشگاه ها واکنش های متفاوتی نشان دادند.روز گذشته رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت در اطلاعیهای از شناسایی ۲۱۱ دانشجوی تقلبی رشتههای پزشکی، ۵ نفر کار چاق کن خارج از مجموعه وزارت بهداشت، ۳ نفر از کارکنان متخلف وزارت بهداشت، یک آژانس مسافرتی و ۵ مدرسه متخلف در این رابطه خبرداد.
به گزارش فرارو، هنوز یک هفته از ماجرای بازداشت دانشجوی قلابی دندان پزشکی دانشگاه شهید بهشتی نگذشته است که حالا وزارت بهداشت و درمان از شناسایی ۲۱۱ دانشجوی قلابی، ۵ کارچاق کن و ۳ نفر از کارکنان متخلف وزارت بهداشت خبرداده است. چندی پیش دو نماینده مجلس نیز به ماجرای تخلفات گسترده صندلی فروشی در دانشگاهها واکنش نشان داده بودند.
ماجرای دانشجوی قلابی دندان پزشکی شهید بهشتی چه بود؟
رئیس کلانتری گفته بود: متهم از وضعیت مالی خوبی برخوردار است و به همین دلیل نیز زمانی که دیگر دانشجویان از وی درباره حضور و نحوه قبولی اش در دانشگاه پرسیده اند، مدعی شده که با پرداخت چندین میلیارد تومان به دانشگاه امتیاز تحصیل در این رشته را خریداری کرده است، اما در تحقیقات ماموران مشخص شد که این ادعا به هیچ عنوان صحت ندارد و چنین امکانی وجود ندارد.
واکنش مسئولین دانشگاه به ادعای دانشجوی قلابی دندان پزشکی
وی ادامه میدهد: فرد مذکور به هیچ عنوان فرد عادی به شمار نمیرود و با برنامهریزی و سیاست خاصی وارد دانشگاه شده و این که دنبال چه هدفی بوده است، باید در مراجع قضایی روشن شود. این که ادعا میکند مبلغی را به دانشگاه پرداخت کرده است، این موضوع نیز باید بررسی شود.
واکنش وزارت بهداشت به دانشجوی متقلب دندان پزشکی و مافیای کنکور
متاسفانه در سالهای اخیر در حوزه کنکور به سواستفاده از تمایل دانش آموزان و خانوادهها به موفقیت در این آزمون، مشغولند و سالانه صدها میلیارد تومان از این راه کسب میکنند، البته امیدواریم آموزش و پرورش، آموزش عالی و نهادهای نظارتی برای این بازار کاذب ناسالم چاره اندیشی کنند و مسوولین و ناظرین سیما و رسانه ملی نیز برای این پدیده زشت و غم انگیز و توجیه ناپذیر، تدبیری بیندیشند، لکن این موارد در حوزه وظایف، مسوولیت مستقیم و کارویژه وزارت بهداشت و نظام سلامت نمیگنجد و نهادهای مسوول و مسوولین انتظامی و قضایی در این زمینه میتوانند اطلاعات بیشتری در اختیار عموم بگذارند.

ماجرای شناسایی ۲۱۱ دانشجوی قلابی پزشکی چیست؟
در این اطلاعیه آمده است: به دنبال تشدید تحریمها و تغییرات ناگهانی قیمت ارز و مشکلات بوجود آمده برای دانشجویان ایرانی در حال تحصیل در خارج از کشور، سال گذشته تسهیلاتی برای انتقال این گروه از دانشجویان به دانشگاههای داخلی صورت پذیرفت که به دنبال آغاز روند اجرایی آن، گزارشهایی نیز مبنی بر بروز تخلف در این فرآیندها به وزارت بهداشت واصل شد.
در سال ۹۸ نیز ۷۰۰ نفر مصاحبه شده، ۶۰۰ پرونده نیز در دست بررسی است و البته از مهرماه ۹۸ پرونده ورودیهای سپتامبر ۲۰۱۸ در دست بررسی قرار میگیرد که تاکنون بیش از ۴۰۰ نفر متقاضی داشته است.
در پی گزارشهایی مبنی بر بروز برخی تخلفات در مسیر انتقال دانشجویان به داخل کشور و پیگیری معاونت آموزشی وزارت بهداشت، چند ماه قبل، با دستور وزیر بهداشت، معاونت آموزشی با همکاری مرکز حراست وزارت متبوع، بررسی جوانب موضوع، احصاء و شناسایی موارد تخلف و متخلفین احتمالی و آسیبهای موجود در فرآیند انتقال و پذیرش که زمینه ساز بروز تخلف میتواند باشد را در دستور کار خود قرارداد.
با مجوز دستگاه قضایی و همکاری ضابطین قضایی و بازجویی از مظنونین، تاکنون ۲۱۱ نفر افراد در حال انتقال یا پذیرفته شده که با عناوین مختلف از جمله ارایه مدارک دیپلم متوسطه و پیش دانشگاهی جعلی، جعل مدارک ورود و خروج از کشور، جابجایی در ترتیب و ترتب پذیرش و ... با همکاری حداقل ۵ مدرسه و دبیرستان متخلف، یک آژانس مسافرتی متخلف، واسطهها و متخلفین دیگری که با این افراد همراهی داشته اند، شناسایی شده و ضمن توقف روند پذیرش یا ادامه تحصیل آن ها، جهت برخورد قانونی به دستگاه قضایی معرفی شده اند.
در این رابطه تا امروز، حداقل ۵ نفر کار چاق کن خارج از مجموعه وزارت بهداشت و ۳۸ نفر از همین دانشجویان که به نوعی به دلالی و واسطه گری در این رابطه مشغول بودند و همچنین ۳ نفر از کارکنان متخلف وزارت بهداشت، یک آژانس مسافرتی و ۵ مدرسه متخلف، شناسایی شده اند که همگی جهت برخورد قانونی، تحویل مراجع قضایی شدند.
موارد تخلف و اقدامات مجرمانه در حوزه پذیرش و انتقال دانشجو با توجه به پراکندگی عوامل متعدد درگیر در موضوع، واجد پیچیدگی خاصی است و ادعای شناسایی همگی یا رفع کامل تخلف را نداریم، تصریح کرد: با هوشیاری همکاران ما در حوزه معاونت آموزشی و مرکز حراست وزارت بهداشت، قطعا زمینهها و موارد بروز این تخلفات، کاهش چشم گیری یافته است و البته نظارتهای موجود کماکان با جدیت ادامه خواهد یافت.
قاعدتا برخی از موارد، ابزارها و اختیارات، خارج از مجموعه وزارت بهداشت و اختیارات آن هست، همچنین مادامی که خلاف آن ثابت نشود محکوم به پذیرش مستندات رسمی ثبت نام و گذراندن واحدهای درسی و ریز نمرات دانشگاههای مورد تایید وزارت بهداشت منوط به تایید نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور هستیم، چنانکه در مورد دانشجویان داخل نیز، وزارت بهداشت مسئولیت مستقیمی در پذیرش دانشجو ندارد و کلیه پذیرفته شدگان کنکور سراسری با کد رسمی از سوی سازمان سنجش به دانشگاههای علوم پزشکی معرفی میشوند و مسیر موازی دیگری برای پذیرش دانشجو وجود ندارد و نمیتواند وجود داشته باشد.
بر اساس این اطلاعیه شرایط انتقال افراد، عبارت است از کسب حد نصاب معدل در مقاطع مختلف تحصیلی، شامل معدل کتبی دیپلم حداقل ۱۶ و معدل پیشدانشگاهی حداقل ۱۷، گذراندن حداقل ۳۶ واحد درسی (طبق سرفصل دروس رشته مربوط در دانشگاههای علومپزشکی کشور)، با حداقل معدل ۱۵ در دانشگاه خارجی مورد تایید وزارت بهداشت و شروع به تحصیل در خارج از کشور در دوره اصلی رشتههای علوم پزشکی تا قبل از تیر ۱۳۹۷.
قیمت صندلی پزشکی چند؟

صادقی نماینده تهران و عضو کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی در گفت وگویی که آذر ماه ۹۷ با تابناک داشته، با تایید صندلی فروشی در دانشگاهها، گفته بود: ما گزارشهایی داریم که تخلفات گستردهای در حال انجام است و فروش صندلی در این رشته وجود دارد، حتی گزارشها نشان میدهد، با افزایش نرخ ارز، قیمت این کرسیها نیز افزایش یافته و هر صندلی پزشکی بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان به فروش میرسد. البته فروش صندلی مختص کسانی که از خارج بازگشته اند، نیست و به صورت کلی است؛ یعنی کسانی در داخل این مبالغ را به کمک برخی شرکتها و به واسطه فساد در زیرمجموعههای وزارت بهداشت میگیرند و این کارها را انجام میدهند. متأسفانه پس از افزایش نرخ ارز، زندگی برای افرادی که در خارج از ایران مشغول تحصیل بودند، سخت شد و طبیعی است، برای برگشت به کشور انگیزه ایجاد شود؛ اما این که گرایی از داخل به این افراد داده شود، مشخص نیست و ما هنوز در حال تحقیق در این باره هستیم.
به گزارش ایران، عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی نیز در واکنش به ماجرای صندلی فروشی در دانشگاهها صراحتاً اعلام کرده است اگر ملاک ورود به دانشگاه پول است، کنکور را جمع کنند و صندلیهای دانشگاه را به مزایده بگذارند و چوب حراج بزنند. تا هر کس پول بیشتری دارد رشته مطلوب تری انتخاب کند. در همین رابطه سید امیر حسین قاضی زاده هاشمی از سازمان سنجش به عنوان مسئول تحصیلات تکمیلی درخواست کرده مراقبت کند تا در این زمینه تخلفی صورت نگیرد.
او همچنین در واکنش به موضوع وجود دانشجویان قلابی در دانشگاههای علوم پزشکی از اعضای کمیسیون آموزش و بهداشت مجلس خواست به موضوع ورود و ابعاد آن را مشخص کنند.
واکنش وزیر بهداشت به صندلی فروشی در دانشگاههاسه ماه قبل پس از مقابله با اخلال گران در حوزه دارو، دستور برخورد با جریانهای فساد در کنکور پزشکی و فروش صندلی دانشگاه را هم صادر کردم. تا کنون نتایج مهمی حاصل شده و به زودی به قوه قضاییه ارسال خواهد شد. عوامل قدرت و فساد در هر سطح و جایگاه بدانند ما تا آخر این راه خواهیم رفت.

وزیر علوم صندلی فروشی را تکذیب کرد!
وی ادامه داد: فکر هم نمیکنم این مسائل در دانشگاههای دولتی وجود داشته باشد شاید در حین تحصیل به مسائل کوچکی برخورد کنیم، اما تاکنون افرادی که در کنکور شرکت نکرده و ادعای قبولی در دانشگاههای دولتی داشته باشند، وارد مراکز آموزش عالی کشور نشده اند.
غلامی این اقدام را جرم دانست و خاطرنشان کرد: نگرانی افرادی که بدون شرکت در فیلترهای پذیرش دانشگاهها قصد نشستن روی صندلی رشتههای پرطرفدار دارند باید روز دانش آموختگی باشد.
وی یادآور شد: این افراد بدون داشتن کد قبولی سازمان سنجش آموزش کشور به هیچ عنوان دانش آموخته محسوب نشده و مدرک تحصیلی آنها مورد تایید و پذیرفته نیست.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری همچنین گفت: آنها از لزوم داشتن کد قبولی بی خبر هستند و روز دانش آموختگی متوجه این کد میشوند، مگر این که متخلفان در روز اتمام تحصیل یک کد هم جعل کنند که باید به خدا پناه برد.
گزارشات میدانی خبرنگار فرارو در فضای مجازی نشان میدهد که دلالان در فضای مجازی اقدام به دادن مشاوره و وعده صندلی پزشکی بدون کنکور را میدادند.
در این مقاله قصد داریم به واقعیت خرید صندلی پزشکی بدون آزمون در ایران پایان دهیم و راههای ورود به رشتههای پزشکی را توضیح دهیم، روش ورود به رشتههای پزشکی از طریق ثبت نام کنکور سراسری ۹۸ و کسب رتبههای لازم برای قبولی در کنکور هر سال میباشد که داوطلب باید با برنامه ریزی درست و پایهای و همچنین اطلاع از میانگین درصدها و رتبه آخرین نفر قبولی بتواند در رشتههای پزشکی پردیس خود گردان رتبه لازم را کسب نماید.
روش بعدی تحصیل در رشتههای پزشکی بدون کنکور تحصیل در خارج از کشور و ادامه تحصیل در آن کشور و یا بعد از گذراندن ۳۲ واحد (در دانشگاه مورد تایید وزارت بهداشت) انتقالی به دانشگاههای پردیس بین الملل در ایران که بر اساس اطلاعیههای وزارت بهداشت تا آخر امسال داوطلبان میتواند در صورت داشتن شرایط لازم انتقالی دریافت نمایند.
برای اطلاع از شرایط انتقالی و نحوه ثبت نام در رشتههای بدون کنکور در خارج از کشور و روشهای انتقالی بعد از گذراندن واحدهای مشخص شده هر سال و تحصیل در رشتههای پزشکی بدون کنکور در ایران در دانشگاههای پردیس میتوانید با شماره ... (بدون گرفتن پیش شماره و از طریق تلفن ثابت) تماس حاصل نمایید و یا برای اطلاع از لیست دانشگاههای مورد پذیرش و تحصیل خارج از کشور رشتههای پزشکی بدون کنکور روسیه کلیک نمایید.