سرلیستی حداد عادل و قالیباف تکذیب شد
معمای ۳ ضلع انتخاباتی اصولگرایان

نزدیک به ۱۰ ماه است که از این ضد و نقیضها میگذرد و بحث درباره سرلیستی داغ شده است، این بار هم این موضوع از سوی مهدی چمران تکذیب شد. او به نامهنیوز گفت: «شاید عدهای دوست دارند آقای حدادعادل وارد عرصه رقابت و انتخابات شود و این را به عنوان امیدهای آینده خودشان مطرح میکنند، اما آقای حدادعادل نامزد انتخابات مجلس نیست که بعد بخواهد سرلیست قرار بگیرد؛ بنابراین اصل این بحثها زیر سوال است.»
آمدن و نیامدن لاریجانی
یک سال پیش بود که زمزمههایی از کاندیداتوری علی لاریجانی از تهران به گوش رسید، اما این خبر در همان روزها با گمانهزنیها درباره احتمال حضورش در انتخابات ۱۴۰۰ در نطفه خفه شد و احتمال صرفنظر کردن او از انتخابات مجلس جایش را گرفت. این صحبتها جسته و گریخته در محافل سیاسی به گوش میرسید تا اینکه چندی پیش با تصمیم شورای هماهنگی اصولگرایان قم، فهرستی ۳ نفره با حضور علیرضا زاکانی، مجتبی ذالنوری و احمد امیرآبادیفراهانی منتشر شد. همین یک خبر کافی بود تا دوباره موجی درباره کاندیداتوری علی لاریجانی مطرح شود؛ موضوعی که به نظر میرسد با واقعیت فاصلهای بسیار دارد و البته در این میان برخی رسانهها از حذف لاریجانی سخن گفتند.
مهر ماه ۹۸ بود که «اعتماد» در گزارشی با عنوان «دوراهی لاریجانی و یاران» به ماجرای احتمال کاندیداتوری علی لاریجانی پرداخت. در آن گزارش فرید مدرسی، روزنامهنگار و فعال رسانهای که از قضا با فضای سیاسی و انتخاباتی قم آشنایی دارد در تحلیل فضای کنونی جامعه و با درنظرگیری شخصیت لاریجانی تاکید کرد که رییس فعلی مجلس در انتخابات اسفند ماه شرکت نمیکند. او در باب چرایی این تحلیل گفته بود: «علی لاریجانی شخصیتی است که همواره میتوان او را به عنوان چهرهای میانهرو و معتدل شناسایی کرد؛ از این رو او نمیتواند در فضایی رادیکال و دوقطبی به خوبی ایفای نقش و مطالبش را بیان کند.»
حداد عادل و سودای بازگشت
بعد از ۴ سالی که در مجلس هفتم توانست در راس قوه مقننه بایستد، دیگر کرسی ریاست مجلس را فراموش کرد و رقابتش با علی لاریجانی در مجلس هشتم و نهم نتوانست برای او روزنه امیدی باشد. اما این روزها که گمانهزنیها از عدم حضور لاریجانی در انتخابات حکایت میکند، غلامعلی حدادعادل هم چندان بدش نمیآید که به روزهای طلاییاش در مجلس هفتم بازگردد برای همین بعد از ابراهیم رییسی تلاش کرد تا نبض شورای وحدت را به دست بگیرد البته او در این میدان هم بدون رقیب نبود و مهدی چمران یکی از رقبای اصلی حدادعادل در جریان اصولگرایی محسوب میشود. این رقابت وقتی عیانتر شد که صحبتهایی درباره ریاست حدادعادل در شورای وحدت به گوش رسید؛ چمران بلافاصله این خبر را تکذیب کرد و گفت که حدادعادل رییس نیست.
قالیباف از گردونه خارج شد؟
«قالیباف احتمالا از حوزه انتخابیه تهران در انتخابت شرکت خواهد کرد.» این را محسن پیرهادی، دبیرکل جمعیت پیشرفت و عدالت ایران اسلامی و از چهرههای نزدیک به قالیباف میگوید؛ خبری که تبدیل به یکی از بحثهای داغ انتخاباتی شد. هر چند پیش از این زمزمههایی درباره سرلیستی او از مشهد به گوش میرسید، اما صحبت یاران قالیباف درباره احتمال کاندیداتوری او از تهران گمانهزنیها برای سرلیستی او در تهران را تقویت کرد. اما آن طور که سیدحسین نقویحسینی، سخنگوی فراکسیون نمایندگان ولایی به خبرآنلاین گفته بود گویا در خلأ چهرههای تاثیرگذار اصولگرایان تصمیم دارند تا با آوردن قالیباف به این میدان از یک طرف این خلأ را پر کنند و از سوی دیگر دلخوریهای قالیباف در ماجرای انتخابات ریاستجمهوری و کنارهگیریاش به نفع سیدابراهیم رییسی را جبران کنند.
درست زمانی که احتمالات حکایت از حضور قالیباف در انتخابات مجلس و سرلیستی او در لیست اصولگرایان دارد، نقیضی دیگر باز هم از سوی مهدی چمران مطرح میشود. او به نامهنیوز میگوید: «در شورای وحدت هیچ صحبتی درباره سرلیستی قالیباف مطرح نشده است.»
حکایت روزهای مانده به انتخابات
سر را به هر طرف که بچرخانیم، صحبت یا نشانی از انتخابات میبینیم، گاهی با چاشنی ریاستجمهوری و گاهی هم با طعم انتخابات مجلس؛ مسالهای که راست و چپ نمیشناسد و هم در اردوگاه اصلاحطلبی و هم در اردوگاه اصولگرایی موضوع رسیدن به یک لیست واحد و انسجام درونی حکایت هفتاد من کاغذ شده است؛ ماجرایی که هر چند با جنسی متفاوت، اما در هر دو جناح اصلاحطلب و اصولگرا ساری و جاری است. در این میان اگر دعوا در جریان اصلاحطلبی بر سر مدل انتخاباتی است میان اصولگرایان بحث لیستهای چندگانه مطرح است و همه این حرفها در حالی مطرح میشود که هنوز بدنه اجتماعی و عموم شهروندان نه پاسخی برای انتقادهای خود پیدا کرده و نه دلیلی برای مشارکت حداکثری.