آیا مهدی هاشمی به ایران بازمیگردد؟
سوژهای به نام مهدی هاشمی!


فرارو- آیا مهدی هاشمی به ایران بازمیگردد؟ و اگر باز گردد چه سرنوشتی در انتظار اوست؟ قطعا روز بازگشت این فرزند رییس مجلس خبرگان رهبری از روزهای مهم و جالب توجه خواهد بود. عدهای مدتها است برای بازگشتش لحظه شماری میکنند. حمید رسایی "بی تاب سیلی زدن به او" برخی بی تاب محاکمه او و آیتالله خزعلی بیتاب دستگیری او است.
به گزارش فرارو، برخی از مخالفان مهدی هاشمی معتقدند او در ایجاد حوادث پس از انتخابات نقش اساسی را ایفا کرده است، آنها این فرزند رییس مجلس خبرگان را به عنوان یکی از سران فتنه معرفی مینمایند. او را به فساد اقتصادی و اخلاقی متهم می کنند و برای این اتهامات نیز استناداتی همچون اعترافات حمزه کرمی و ماجرای استات اویل را مدنظر دارند.
پیش از انتخابات ریاست جمهوری حامیان محمود احمدینژاد در رسانههای خود آیتالله هاشمی رفسنجانی را به عنوان اصلی ترین مخالف احمدی نژاد معرفی کردند و مخالفان دیگر را حول محور وی قرار دادند. این مسئله نه تنها مورد پذیرش حامیان رییس دولت نهم بود بلکه احمدی نژاد خود نیز به این مسئله باور کامل داشت و آن را در مناظرههای انتخاباتی نیز عنوان کرد.
پس از نامه آیت الله هاشمی در 19 خرداد به رهبر معظم انقلاب مخالفان هاشمی دیگر جای تردید برای خود نمیدیدند و کاملا مطمئن شدند که رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در صدر مخالفان آنان قرار دارد. پس از اتفاقات انتخابات و حوادث پیش آمده و شکلگیری ادبیات رودررویی با جریان موسوم به "فتنه" حامیان رییس جمهور کمر به مقابله با مخالفان خود بستند.
در این راه دو تن از فرزندان رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام را جزو سران اصلی "فتنه" معرفی نمودند، اولی مهدی و دیگری فائزه بود. رسانههای دولتی در هر راهپیمایی و اعتراضی اخبار و شایعات مربوط به حضور این دو فرزند هاشمی در اعتراضات را به طور کامل منعکس میکردند، اخباری که بعضا مورد تائید قرار میگرفت.
اما تا مدتها مهدی هاشمی دستگیر نشد و فائزه نیز بنا به گفته خودش در روز 30 خرداد همراه با دخترش بازداشت شد و پس از 30 ساعت آزاد گردید. اما مهدی همچنان آزاد بود تا این که در اوایل شهریور ماه با عنوان سفر کاری و ادامه تحصیل از کشور خارج شد و عازم لندن شد.
با وجود این که رسانههای دولتی سفر به لندن وی را به عنوان عاملی برای هدایت "فتنه" معرفی کردند اما وی و آیتالله هاشمی این اتهام را نپذیرفتند. رییس مجلس خبرگان در سخنان خود در مشهد سفر فرزندش را کاری و تحصیلی دانست، همچنین مهدی هاشمی طی بیانیهای در اواخر شهریور سفر خود را کاری توصیف نمود.
وی در آن بیانیه نوشت: «همچنان که کراراً اعلام شده است یک بار دیگر اعلام می کنم که اینجانب برای ادامه تحصیل در مقطع دکتری و رسیدگی به دفاتر و شعبات دانشگاه آزاد اسلامی در چندین شعب خارج از کشور به خارج سفر کرده ام و از حدود پنج ماه اقامت در خارج از کشور ، حدوداً یک ماه آن را در لندن به سر بردهام و مابقی این مدت در سایر کشورها در تردد و سرکشی و ماموریت بوده ام.»
به هر ترتیب سفر مهدی هاشمی به خارج از کشور تبدیل به یک سوژه رسانهای شد، مسئلهای که حتی دادستان تهران را به واکنش واداشت، جعفری دولت آبادی در 23 آبان به «مهدي هاشمي رفسنجاني» توصيه کرد هرچه زودتر به ايران بازگردد تا اگر معتقد است اتهامي به او وارد نيست، از خود دفاع کند.
اما این اظهار نظر دادستان با واکنش فرزند رییس مجمع تشخیص روبه رو شد، هاشمی در 2 آذر با ارسال نامه اي سرگشاده به دادستان عمومي و انقلاب تهران نسبت به شانتاژ تبليغاتي برخي رسانه ها در سوء استفاده از اظهاراتش انتقاد کرد و گفت: «احضار متهم بايد کتبي بوده و از طريق رسانه هاي عمومي نباشد.»
وی در ادامه نوشت: «تا جايي که خبر دارم به استناد تبصره ماده 65 قانون آيين دادرسي کيفري، شروع تحقيقات و رسيدگي منوط به ارجاع شده است؟ اگر چنين باشد، با استناد به ماده 112 قانون آيين دادرسي کيفري احضار متهم بايد به وسيله احضار نامه کتبي به عمل آيد و نه از طريق رسانه هاي عمومي..»
اما با این وجود همچنان مهدی هاشمی مورد هجوم رسانهای قرار داشت. با وجود این که فرزندان هاشمی در اواخر شهریور طی نامهای به رییس قوهقضائیه از وي خواستند كه مرجعی صلاحیتدار، مستقل و با اختیارات كامل، و دور از بازیهای سیاسی، رسیدگی به شایعات و اتهامات مطرح شده پيرامون آنها را در دستور كار خود قرار دهد و نتایج را به اطلاع ملت فهیم و رشید ایران اسلامی و مسئولان محترم كشور برساند و با اجرای عدالت، از تكرار این رویه مجرمانه پیشگیری كند.
اما با این وجود قوه قضائیه تاکنون هیچ موضعگیری روشنی در اینباره نداشته است و برخی از مسئولان قضایی هر از چند گاهی مسئله آقازادهها را مطرح مینمایند و هر چند وقت یکبار داد سخن از مصون نبودن هیچکس دربرابر دستگاه قضایی سرمیدهند و شایعات نیز حول محور فرزندان هاشمی ادامه دارد گویی پایان ناپذیر است.
با وجود این که چند روز پیش جعفر شجونی دبیرکل جامعه وعاظ به نقل از وزیر دادگستری خبر تشکیل پرونده فائزه و مهدی هاشمی را منتشر کرد اما به نظر نمیرسد کسی مایل باشد این خوراک جذاب رسانهای را به مسئلهای پایان یافته تبدیل نماید. شجونی به نقل از وزیر دادگستری گفت: «پرونده براي مهدي و فائزه هاشمي تشكيل شده است.»
آیا واقعا مهدی و فائزه این به تعبیر برخی رسانهها متهمان به "کودتای مخملی" محاکمه میشوند و ابعاد اتهاماتشان روشن خواهد شد و یا این که همچنان دستآویزی برای توجیه افکار عمومی قرار میگیرند.
به نظر میرسد این مسئله تحقق ناپذیر است رسانههای مخالف عدم بازداشت فرزندان هاشمی را "مصونیت آهنین" آنها میدانند این در حالی است که در شرایط کنونی رییس مجلس خبرگان نیز از مصونیتی برخوردار نیست و هر از گاهی توسط مخالفانش به "کودتا مخملی"، "مقابله با نظام"، "حمایت از فتنه" و... متهم میشود.