ترنج موبایل
کد خبر: ۴۲۸۳۱

موفقیت آمیز بودن جراحی حسنی مبارک

تبلیغات
تبلیغات


تلويزیون دولتي مصر از موفقيت‌آميز بودن عمل جراحي رئيس‌جمهوري اين کشور در آلمان خبر داد.

به گزارش آسوشيتدپرس، رئيس‌جمهوري مصر صبح شنبه تحت يك عمل جراحي موفقيت‌آميز براي برداشتن كيسه صفرايش قرار گرفت و اكنون در بخش مراقبت‌هاي ويژه بيمارستان دانشگاه «هايدلبرگ» بستري شده و با اعضاي خانواده و گروه پزشكي خود صحبت كرده است.

مبارک 81 ساله در آستانه اين عمل جراحي در آلمان، قدرت را به طور موقت به «احمد نظيف»‌، نخست‌وزير مصر واگذار کرده بود.
اين خبر در حالي منتشر مي‌شود كه صحنه سياسي مصر با ورود «محمد البرادعي» به عرصه سياسي تا حدودي متشنج شده است.

رئيس‌جمهوري مصر روز پنجشنبه گفت كه نامزدي «محمد البرادعي»، مديرکل سابق آژانس بين المللي انرژي اتمي در انتخابات رياست‌جمهوري آينده مصر مشروط به پذيرش قانون اساسي اين کشور است.

مبارک در كنفرانس خبري مشترك به «آنگلا مرکل»، صدر اعظم آلمان در پاسخ به پرسشي در مورد نامزد شدن البرادعي در انتخابات رياست‌جمهوري مصر، گفت: «اگر او مي‌خواهد به حزبي بپيوندد، مي‌تواند هر حزبي را انتخاب کند؛ اگر مي‌خواهد از طريق يک حزب در انتخابات رياست‌جمهوري نامزد شود مي‌تواند چنين کاري انجام بدهد؛ اگر بخواهد به طور مستقل در انتخابات نامزد شود هم مي‌تواند چنين کاري را انجام دهد اما بايد به قانون اساسي مصر احترام بگذارد.»

وي افزود: «تمامي مردم قهرمان هستند و نيازي به قهرمان‌هاي جديد در مصر نداريم.»

همچنين برخي احزاب کوچک مصر خواستار محاکمه البرادعي شدند. برخي احزاب البرادعي را متهم کردند که با طرف‌هاي خارجي در ارتباط است و يکي از عوامل برپايي جنگ در عراق محسوب مي‌شود. رهبران اين احزاب فهرستي از اتهامات عليه البرادعي تهيه کرده‌اند که مهمترين آن گرايش وي به آمريکا است.

پيش از اين البرادعي روز سه‌شنبه با انتشار بيانيه‌اي بر لزوم اصلاحات در قانون اساسي كشور مصر، پايان حالت فوق‌العاده و لغو محدوديت‌هاي موجود براي نامزدهاي رياست‌جمهوري تاكيد كرد.
در اين بيانيه آمده است: «بخش‌هاي بزرگي از جامعه مصر اين تقاضاها را براي انتخابات آزاد و عادلانه و نقطه شروع تغييرات جامع خواستار هستند.»

بنا بر اين گزارش، حالت فوق‌العاده و محدوديت‌هاي موجود براي نامزدهاي رياست‌جمهوري از سال 1981 ميلادي، توسط «حسني مبارك»، رئيس جمهوري مصر اعمال ‌شده است.

البرادعي هفته گذشته هم در مصاحبه‌اي گفت: «تغيير براي مصر اجتناب‌ناپذير است. قصد دارم اين تغيير را قبل از رسيدن به نقطه برخورد بين مردم و حكومت ايجاد كنم.»

مديركل سابق آژانس انرژي اتمي پيش در نخستين برنامه تلويزيوني خود در قاهره گفت كه هدف نهايي وي ايجاد اصلاحات دموكراتيك در مصر است.

البرادعي با انتقاد از سيستم حاكم بر مصر و با بيان اين‌كه در انتخابات رياست‌جمهوري 2011 ميلادي در مصر شركت مي‌كند، تاكيد كرد كه قاهره تحت حكومت حسني مبارك در حال ركود است.
مديركل سابق آژانس انرژي اتمي همچنين پس از ورود به مصر در 19 فوريه، تاسيس «مجمع ملي تغييرات» را اعلام کرد و خواهان انتخابات آزاد و پايان محدوديتها براي نامزدهاي رياست‌جمهوري در اين کشور شد.

وي با اشاره به اوضاع اقتصادي و اجتماعي نامناسب مردم مصر و آمار بالاي بي‌سوادي در اين کشور، افزود: «اين شرايط شايسته مصر نيست و بايد تغييري در آن ايجاد شود.»

سال گذشته بسياري از جوانان و فعالان مصر در نامه‌اي از البرادعي خواسته بودند تا در انتخابات شركت كند. وي در پاسخ به آنها نوشت كه تنها در صورتي‌كه انتخابات آزاد باشد و توسط جامعه جهاني نظارت شود، حاضر به اين اقدام خواهد بود.

حسني مبارك كه نزديك به 30 سال بر مصر حكومت كرده، در تلاش است تا با جانشيني پسر خود پس از اتمام دوره‌اي رياست‌جمهوري‌، سلسله خانداني و حكومتي را در مصر همچنان پابرجا نگه دارد. اين در حالي است كه هم مبارك و هم پسر وي اين اتهامات را تكذيب مي‌كنند.

البرادعي، برنده جايزه صلح نوبل به احتمال زياد يكي از كانديداي احزاب اپوزيسيون مصر انتخابات رياست‌جمهوري سال 2011 است.
حكومت و رسانه‌هاي دولتي مصر با توجه به امكان بازگشت البرادعي پس از سال‌ها حضور در آژانس و ايفاي نقش در كشورش، از مدت‌ها پيش حملاتي عليه او آغاز كرده‌اند.

اين در حالي است كه نامزد شدن البرادعي براي انتخابات رياست‌جمهوري ممكن است با مشكلي قانوني رو به رو شود زيرا كليه نامزدهاي انتخابات بايد عضو يكي از احزاب رسمي باشند.
احزاب و گروه‌هاي سياسي مخالف در مصر از جمله گروه «اخوان‌المسلمين»، جنبش «كفايه » و حزب «الغد» معتقدند كه حسني مبارك در تلاش براي موروثي كردن قدرت و جايگزين كردن فرزندش «جمال مبارك» به‌جاي خودش است.

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات