تأثیر کافئین بر بدن

کافئین یک داروی محرک است که شباهت کمی به داروی کوکائین و متامفتامین دارد؛ یعنی همان موادی که ما آنها را داروهای اعتیادآور میدانیم.
به گزارش فرارو، کافئین یک داروی محرک است. حتما تعجب میکنید اگر بدانید که کافئین شباهت کمی به داروی کوکائین و متامفتامین دارد، موادی که آنها را داروهای اعتیادآور میدانیم. داروهای محرک تا حدودی با تحریک سیستم عصبی سمپاتیک کار میکنند که اثرات جسمی مانند "پاسخ جنگ یا گریز" را افزایش میدهند. این داروها با تقویت سیستم قلب و تنفس باعث میشوند هوشیارتر شوید؛ همچنین تنش عضلات را افزایش میدهند. هنگامی که کافئین در مقادیر زیادی مصرف میشود، عوارض جانبی ناخوشایندش میتواند از خفیف تا شدید متغییر باشد و حتی ممکن است به مصرف بیش از حد کافئین منجر شود.
حتی در زمانی که کافئین در حد اعتدال مصرف شود، شواهدی وجود دارد که اثرات جسمی منفی طولانی مدت دارد. در این مقاله مروری بر اثرات کوتاه و طولانی مدت کافئین روی بدن خواهیم داشت.
تأثیر کافئین روی قلب
باید گفت برای بیشتر افرادی که کافئین را در حد اعتدال مینوشند، کافئین لزوما مضر نیست. اما برای افرادی که مستعد اضطراب و استرس هستند، ممکن است احتمال بروز واکنش پانیک را افزایش بدهد؛ زیرا کافئین واکنشهای اضطرابی را افزایش میدهد و افرادی که واکنشهای پانیک را تجربه میکنند؛ معمولا دچار حملات قلبی میشوند.
کافئین در دوزهای بالاتر با تغییر سرعت منظم ضربان قلب میتواند اثرات قابل توجهی در ریتم قلب ایجاد کند. این واکنش به آریتمی قلبی معروف است و میتواند جدی باشد. اگر فکر میکنید ضربان قلب شما غیر طبیعی است، با پزشک خود مشورت کنید.

در حال حاضر مشخص نیست که آیا کافئین در طولانی مدت خطر بروز مشکلات قلبی و عروقی را افزایش میدهد یا خیر. در حال حاضر مطالعات زیادی وجود ندارد که نشان دهنده افزایش خطر ابتلا به مشکلات قلبی عروقی در آقایان و زنانی که کافئین مصرف میکنند باشد؛ اما توصیه میشود افرادی که در حال حاضر مشکلات قلبی دارند، از مصرف بیش از حد کافئین خودداری کنند؛ زیرا سایر مطالعات نشان میدهند که کافئین و سایر محرکها این وضعیت را تشدید میکنند. این توصیه شامل کودکانی که دارای مشکلات قلبی عروقی هستند نیز میشود؛ زیرا ممکن است با مصرف نوشابه و نوشیدنیهای انرژیزا در معرض کافئین قرار بگیرند.
تاثیر بر فشار خون
تأثیر بر تراکم استخوان
منبع: verywellmind