ترنج موبایل
کد خبر: ۴۵۸۱۵

روزانه بين ۲۰ تا ۵۰ زلزله خفيف در تهران رخ مي‌دهد‏‎‏

تبلیغات
تبلیغات


رئيس بخش مهندسي لرزه‌اي مركز تحقيقات ساختان مسكن با بيان اينكه طي 5 سال گذشته تاكنون روزانه بين 20 تا 50 زلزله خفيف در تهران رخ مي‌دهد‏‎‏، از آسيب‌پذيري 30 تا 40درصد ساختمان‌هاي تهران در صورت وقوع زلزله با ريشتر‌هاي بزرگ خبر داد.

علي‌بيت‌اللهي با تاكيد بر اين‌كه انباشتگي تنش زلزله‌اي در گسل‌هاي تهران طي 5 سال گذشته شدت يافته است افزود: رفتار لرزه‌اي ناحيه دچار تغييرات قابل ملاحظه‌اي شده است به گونه‌اي كه اين تغييرات باعث شده روزانه بين 30تا 50 زلزله خفيف در تهران به وقوع پيوندد.

به گفته بيت‌اللهي اين زلزله‌ها از طريق دستگاه‌هاي لرزه‌نگاري مشهود است ولي براي ساكنان تهران محسوس نيست.

اين كارشناس ارشد مهندسي لرزه‌اي در ادامه به نقاط زلزله خيز تهران اشاره كرد و گفت: در حال حاضر شمال شرق تهران در محدوده دماوند به دليل اتصال گسل مشاء فشم و شمال غرب حساس‌ترين نقطه به لحاظ زلزله درتهران است.

رئيس بخش مهندسي لرزه‌اي مركز تحقيقات ساختمان و مسكن در عين حال اعلام كرد طي بررسي‌هاي انجام گرفته از پنج سال گذشته تا روز گذشته هيچ گونه تغييري كه باعث شود كارشناسان احتمال يك زلزله بزرگ را در تهران بدهند مشاهده نكردند. بيت اللهي با بيان اينكه نبايد به دوره‌ بازگشت زلزله‌اي توجه و اهميت داد گفت: اين‌كه ما براساس مفهوم دوره بازگشت كه مثلاً در صد سال گذشته در يك نقطه 10 زلزله رخ داده است به مفهوم اين نيست كه زلزله در دهمين سال از بعد از 100 سال بار ديگر رخ بدهد.

وي آخرين زلزله تهران را مربوط به سال 1830 ذكر كرد و گفت: اين زلزله 7،1 ريشتر قدرت داشت و در شمال تهران نيز به وقوع پيوست.
به گفته بيت اللهي براساس مفهوم دوره بازگشت تهران بايد در سال 1410 شاهد يك زلزله‌اي باشد كه اين امر يك موضوعي تقريبي است و قابل استناد نخواهد بود.

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات