ترنج موبایل
کد خبر: ۴۶۶۷۳

تلاش یرای ایجاد محدودیت برای محمود احمدی نژاد

حواشی سفر به نیویورک

حواشی سفر به نیویورک
تبلیغات
تبلیغات


فرارو- سفر احتمالی محمود احمدی نژاد رییس جمهور ایران به نیویورک در روزهای اخیر تبدیل به سوژه جذاب رسانه‌ها شده است، احمدی‌نژاد قصد دارد در کنفرانس بازنگری پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای (ان پی تی) که هفته آینده در نیویورک آغاز می‌شود، شرکت کند.

به گزارش فرارو، در همین راستا اخبار فراوانی منتشر شده است، اولین بحث پیش آمده در این‌باره پیرامون این پرسش شکل گرفت که آیا امریکا اجازه ورود احمدی‌نژاد به خاک کشورش را خواهد داد یا خیر؟ مسئله‌ای که همیشه در آستانه سفرهای رییس جمهور ایران به آمریکا مطرح می‌گردد.

در همین راستا ایران نیز اولین اقداماتی را برای سفر احمدی نژاد به آمریکا انجام داد، ایران در هفته گذشته درخواست دریافت ویزا برای رییس دولت را به آمریکا ارسال کرد. سوزان رایس، سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد چهارشنبه، هشتم اردیبهشت این خبر را تایید کرد.

در همین راستا پی جی کراولی سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا نیز گفت؛ ایالات متحده مانع از حضور محمود احمدی نژاد در کنفرانس نیویورک نخواهد شد.

تلاش برای محدود کردن احمدی نژاد در نیویورک
اما هیلاری کلینتون روز پنجشنبه طی اظهاراتی از احمدی نژاد در خواست کرد که در صورت حضور در اجلاس بازنگری در پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای در نیویورک، درباره برنامه اتمی کشورش ایجاد شبهه نکند.

کلینتون روز پنجشنبه از رئیس جمهوری ایران خواست سخنان خود در نیویورک را به اهداف سه گانه اجلاس بازنگری در پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای، ان پی تی، محدود کند.

وی گفت: «ماموریت کسانی که برای بازنگری، تجدید نظر و احیای (پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای) به نیویورک می روند، کاملا مشخص است. اگر ماموریت او (محمود احمدی نژاد) این نیست، این سفر برای او مفید و سازنده نخواهد بود.»

در همین راستا روزنامه کریستین ساینس مانیتور نوشت؛ هر چند آمریکا به طور رسمی نمی‌تواند مانع سفر احمدی نژاد به نیویورک و حضور وی در نشست سازمان ملل بشود اما با این حال اقداماتی در دست انجام است تا محدودیت هایی برای هیئت ایرانی در نیویورک وجود داشته باشد.

برخی از اعضای کنگره آمریکا نیز از مقامات شهر نیویورک خواسته‌اند تا به هتل‌های این شهر دستور بدهند تا از پذیرش هیئت ایران خودداری کنند.

بی بی سی نیز در گزارشی نوشت: تعدادی از قانونگذاران آمریکایی طی نامه‌ای به هیلاری کلینتون وزیر خارجه این کشور خواستار جلوگیری از سفر محمود احمدی نژاد به نیویورک شده اند.

بر اساس این گزارش؛ چهارده سناتور جمهوریخواه آمریکایی در این نامه با ادبیاتی سخیف ادعا کرده‌اند: «این نامعقول است که اجازه داده شود (با حضور محمود احمدی نژاد در نیویورک) تلاش برای جلوگیری از دستیابی دولت‌های یاغی و گروه های تروریستی به سلاح‌های کشتار جمعی به تمسخر گرفته شود.»

به گزارش خبرگزاری فرانسه در این نامه گفته شده؛ دولت آمریکا دارای اختیارات قانونی برای رد درخواست او و ممانعت از ورودش حتی اگر او فقط به سازمان ملل متحد می رود هست. ما از شما می خواهیم از این اختیارات استفاده کنید.

این در حالی است که اظهاراتی این چنینی در آستانه سفرهای محمود احمدی نژاد به آمریکا به امری طبیعی تبدیل شده است و تاکنون نیز سابقه نداشته است که دولت آمریکا مانع از ورود رییس جمهور ایران به نیویورک شود.

محمود احمدی نژاد در سفرهایش به سازمان ملل و نیویورک همیشه به عنوان یک چهره خبرساز در صدر اخبار جهان قرار گرفته است، او در تمام سخنرانی هایش در امریکا به موضوعاتی اشاره کرده است که برای آمریکایی ها حساسیت برانگیز بوده است.

کنفرانس بازنگري NPT
اجلاس بازنگری در پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای هر پنج سال یک بار برگزار می‌شود تا سه اصل پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای، یعنی خلع سلاح، عدم گسترش تسلیحات هسته‌ای و کاربرد صلح آمیز انرژی اتمی و تعهد کشورهای امضا کننده این پیمان به مفاد آن را بررسی کند.

این اجلاس روز دوشنبه در سطح وزیران امور خارجه کشورهای امضاکننده پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای آغاز به کار می‌کند و محمود احمدی نژاد تنها رئیس دولت شرکت کننده در این نشست است.

پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای تاکنون 7 بار مورد بازنگری قرار گرفته است اولین کنفرانس بازنگری در سال 1975 وبا حضور 91 عضو ان پی تی برگزار شد و آخرین آن در سال 2005 و با حضور 188 عضو پیمان برگزار گردید.

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات