فرارو- یک نماینده مجلس به حسن روحانی نامه ای نوشته و نسبت به استفاده از واکسن فایزر در ایران هشدار داد و خواستار پاسخگویی درباره چرایی ورود و انتقال این واکسن به کشور شده است. او از احتمال سوء استفاده غیرانسانی از واکسن کرونا در ایران سخن گفته است.
زهره الهیان نماینده مردم تهران و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در نامهای به روحانی تصریح کرد که انتشار خبر ورود و توزیع واکسن از شرکت فایزر آمریکایی نگرانیها و سؤالاتی جدی را در افکار عمومی ایران پدید آورده است.
الهیان با اشاره به خبر اهدای 150 هزار دوز واکسن فایزر از سوی خیرین به ایران خطاب به روحانی نوشت: "این واکسن هنوز در مرحله آزمایش انسانی است بسیاری از عوارض و مسائل مربوط به ایمنی آن مشخص نشده است. ورود آن به کشور از طریقی غیر از وزارت بهداشت (اهدایی خیرین! و از طریق هلال احمر) آن هم بهاندازه تزریق برای 75 هزار نفر چه آوردهای برای کشور میتواند داشته باشد، درحالی که در شرایط فعلی نیاز کشور 120 میلیون دوز واکسن است؟ آیا این کار جز این معنی به ذهن متبادر میکند که شرکت قصد دارد این دارو را بر روی مردم ایران آزمایش کند؟"
این در حالی است که واکسن کرونای فایزر از سوی سازمان بهداشت جهانی تائید شده و بسیاری از کشورها از جمله آمریکا و انگلیس واکسیناسیون کرونا با واکسن فایزر را آغاز کرده اند.
الهیان افزود: «شرکت اهداکننده واکسن (فایزر) سابقه خوبی در تولید واکسن بهخصوص واکسن کووید19 ندارد و گزارشات متعددی مبنی بر واکنشهای آلرژیک و فوت و ناهنجاریهای خاص بعد از تزریق واکسن این شرکت گزارش شده است و در حال حاضر این شرکت تخلفهای کلانی را نیز در کارنامه خود دارد و بهعنوان یک شرکت که بهشدت دنبال مقاصد اقتصادی است شهرت دارد.»
بنا به ادعای این نماینده "بر اساس نظر کارشناسان و اطلاعات منتشرشده واکسن فایزر یک واکسن گرانقیمت است، همچنین شرایط نگهداری و حمل این واکسن شرایط ویژهای را میطلبد، بهدلایل ذکرشده این واکسن در سبد خرید وزارت بهداشت نیست، بنابراین چهدلیلی برای آزمایش این واکسن بر روی مردم ایران وجود دارد؟"
الهیان همچنین خطاب به روحانی نوشت: "یکی از تهدیدات مطرحشده ناشی از تزریق واکسن توسط کارشناسان بحث نانوبوردها و استفاده از واکسن برای تزریق نانوبوردها به بدن در جوامع مختلف برای مقاصد سوء و غیرانسانی است. سؤال این است که؛ با توجه به سوءنیت غرب در تعامل با ایران در موارد مشابه (از جمله واردات خونهای آلوده) چه تضمینی برای عدم سوءاستفاده از این واکسنها برای این مقاصد و اهداف مشابه وجود دارد؟"
زهره الهیان که خود پزشک است در ادامه نامه به روحانی به استفاده از واکسن کرونای تولید داخل تاکید کرد. او همچنین نوشت: «بهتر نیست بهجای ترویج تب خرید واکسن خارجی و هزینهکرد دهها میلیون یورو برای خرید واکسنهای خارجی به اقدامات پیشگیرانه و در دسترس تمرکز شود تا زمینه را برای تزریق واکسنهای ایمن و مطابق با اصول ایمنی و امنیت و سلامت فراهم سازد؟»
پیشتر نیز در محافل اصولگرا تلاش هایی در جهت مقابله با واکسن خارجی کرونا صورت گرفته بود. اخبار منفی درباره واکسن های خارجی به شکل ویژهای مورد توجه محافل و رسانههای این جریان است.
در همین حال سردار نقدی معاون هماهنگ کننده سپاه پاسداران نیز به نیروهای سپاه و بسیج توصیه کرده بود که واکسن خارجی کرونا را تزریق نکنند.
او در توضیح این توصیه خود گفته است: "امروز همانهایی صاحبان شرکتهای تولید کننده واکسن کرونا هستند که معتقدند جمعیت مردم دنیا زیاد است و باید ۲۰ درصد از جمعیت دنیا کاسته شود؛ این کاهش نیز تنها از طریق افزایش مرگ و میر صورت میگیرد. بر اساس اسنادی که وجود دارد این موسسات خود ویروس را دستکاری و آلوده کردهاند؛ در شرایط چگونه میتوان به آنها اعتماد کرد؟ من اعتماد نمیکنم."
از سوی دیگر چند روز پیش تندروهای مخالف واکسن تجمع هایی اعتراضی نسبت به بحث واکسیناسیون کرونا برگزار کرده بودند. این دسته غالبا از حامیان طب سنتی هستند.