در پی انتشار کلیپ یکی از خوانندگان غیرمجاز توسط کاربران در روبیکا، این رسانه به کمیته رسیدگی به تخلفات ساترا ارجاع داده شد.
ساترا در حالی به پلتفرمهای داخلی برای کنترل و جلوگیری از انتشار کلیپ یکی از خوانندگان غیرمجاز توسط کاربران، اخطار داده است که میزان بازدید این کلیپ در لحظه تنظیم این خبر، از دو صفحه رسمی اینستاگرام به بیش از ۱۵ میلیون بار رسیده است.
در این میان سوال اصلی این است که آیا جلوگیری و مسدودسازی انتشار این کلیپ در پلتفرمهای بومی، توسط کاربران، راهکار مقابله با هنجارشکنیهای رسانههای غربی است؟
آیا در این میان میتواند جلوی انتشار فرد به فرد این کلیپ را در پیامهای شخصی کاربران در بستر انواع پیامرسانها گرفت؟
آیا با انتشار یک بیانیه و اخطار به پلتفرمهای بومی، میتوان به نتیجه دلخواه رسید؟
در حالی که این کلیپ به سرخط خبرها و تحلیلهای رسانههای معاند خارجی فارسی زبان تبدیل شده است، به نظر میرسد ساترا به انتشار بیانه و اخطار و ارجاع به کمیته تخلفات مشغول است.
در بیانه ساترا آمده است:
«پیرو انتشار تیزر موزیک ویدئو هنجارشکنانه یکی از خوانندگان غیرمجاز در برخی رسانهها و ابراز نگرانی خانوادهها، ساترا با استناد به مقررات محتوایی و نقض صریح دستورالعمل حفاظت از حقوق کودکان، روز گذشته (۱۲اسفند)، طی ابلاغیهای، انتشار آن را به هر نحو در رسانههای صوت و تصویر فراگیر ممنوع اعلام کرد.
پرونده رسانه روبیکا به عنوان رسانه داخلی با بیشترین تخلف و بدون مجوز که علیرغم تذکر پیشینی، اقدام به انتشار تیزر کرده است به کمیته رسیدگی به تخلفات ساترا ارجاع شد. به جز رسانههای خارجی از جمله اینستاگرام که برخلاف قوانین بینالمللی ناظر به حفاظت از حقوق کودکان اقدام به انتشار این موزیک ویدئو کردهاند، از روز گذشته، با تذکر ساترا موارد تخلف از معدود رسانههای داخلی به صورت فوری حذف شد.
کاربران در صورت مشاهده هر گونه تخلف میتوانند با مراجعه به سامانه پایش مردمی sapra.ir نسبت به ارائه گزارش تخلفات اقدام کنند.»