bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۴۸۷۵۱۱

رئیسی: امر رهبر انقلاب درباره حمایت از تولید نباید بر زمین بماند

رئیسی: امر رهبر انقلاب درباره حمایت از تولید نباید بر زمین بماند

رئیس قوه قضاییه گفت: امر رهبر انقلاب در خصوص حمایت از تولید و رفع موانع آن نباید بر زمین بماند و همه ما باید خود را مامور به روشن نگه داشتن چراغ تولید بدانیم.

تاریخ انتشار: ۱۵:۰۱ - ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۰

رئیس قوه قضاییه در نشست خبری‌پایان سفر به همدان از اختصاص ۱۱۰ میلیارد تومان بودجه برای رفع مشکلات واحد‌های قضایی این استان خبر داد.

به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه، سید ابراهیم رئیسی در نشست خبری پایان سفر به استان همدان اظهار کرد: این سفر باید زودتر انجام می‌شد و در شرایط رعایت اصول بهداشتی در رابطه با کرونا تلاش شد تا با کمترین ظرفیت جلسات را داشته باشیم.

وی افزود: یکی از مسائل مهم امروز در پرتوی تاکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی موضوع تولید است که در این رابطه نشستی را با مدیران و برخی از تولیدکنندگان داشتیم و با حضور مسئولان اجرایی و استاندار محترم موانع و مشکلاتی مطرح شد که بخشی از این مشکلات به نظر ما حتما در استان قابل رفع و برخی دیگر نیز در مرکز قابل حل است. مجموعه این اقدامات می‌تواند به رونق تولید، ایجاد اشتغال و رفع بیکاری در استان حتما کمک کند.

رئیسی ادامه داد: بازدیدی که از کارخانه صنایع غذایی داشتیم گواه بر همین بود که باید اقدام متفاوتی انجام داد که ما در آنجا اعلام کردیم ظرف یک ماه کارخانه کیوان راه بیفتد. برداشت ما بر اساس صحبت‌هایی که با مسئولان استانی و استاندار محترم داشتیم این است که ظرف ۱۰ روز آینده چرخ‌های تولید این کارخانه به حرکت بیفتد و ان‌شاالله روز به روز رونق پیدا کند.

رئیس دستگاه قضا افزود: ما مجاز نیستیم تعطیلی مجموعه تولیدی که با همه امکانات امکان فعال شدن آن وجود دارد را مشاهده کنیم.

رئیسی افزود: تصمیماتی نیز در رابطه با جلسه مربوط به کارآفرینان و سرمایه گذاران به منظور رفع موانع داشتیم که هر کدام را پیگیری کردیم و امیدواریم موضوع رفع موانع تولید به صورت جد عملیاتی دنبال شود.

رئیس قوه قضاییه بر ضرورت حفظ ذخایر و ثروت‌های استان همدان تاکید کرد و گفت: بخش‌های مربوطه باید در این رابطه به صورت فعالانه عمل کنند. مثلاً در رابطه با مسئله اراضی و تغییر کاربری اراضی مقرراتی داریم که در این مورد در آنجایی که می‌شود برابر مقررات تغییر کاربری انجام شود، ما به سهولت افراد، اشخاص، کشاورز و فعال اقتصادی را نباید متخلف تلقی کنیم.

افزود: مسئولان اجرایی و دستگاه‌هایی که در این رابطه مسئولیت دارند و کمیته‌های مربوط به مسکن و شهرسازی و جهاد کشاورزی در آنجایی که ممکن است به شکل قانونمند اقدام کنند تا مردم در انجام یک فعالیت اقتصادی و یا در انجام یک کار کشاورزی به سهولت متخلف تلقی نشوند.

رئیس دستگاه قضا ادامه داد: مسئولین مربوطه باید راه‌های قانونی را بگشایند تا با گشودن این راه‌های قانونی مردم، دست اندرکاران و فعالان اقتصادی و کشاورزی متخلف تلقی نشوند؛ باید در این خصوص ساز و کاری وجود داشته باشد که در جلسه امروز مورد بحث قرار گرفت.

رئیسی با بیان اینکه ما نباید راه‌ها و گشایش‌هایی که به لحاظ قانونی در اختیار داریم را انجام ندهیم تا بر اساس این انجام ندادن، مردم متخلف تلقی شوند، گفت: یک کارآفرین چرا باید برای گرفتن یک مجوز به ۱۸ مرکز و ساختمان مراجعه کند و با مراکز مختلف تماس بگیرد و مدت‌ها معطل بماند و در نهایت دچار پشیمانی شود.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه موضوع کسب و کار و تسهیل راه‌ها برای مردم و فعالان اقتصادی را باید حتماً در دستور کار خود قرار دهیم، گفت: در این رابطه گفته‌ایم بازرسی کل کشور کار را دنبال کند و مسئولین اجرایی نیز دنبال کنند تا مسئله فضای کسب و کار و تسهیل دسترسی به مجوز‌ها دنبال شود.

رئیسی همچنین گفت: ۲۵ نفر از همکاران ما در سطح استان همدان مشکلات استان را بررسی کردند و امشب در جلسه‌ای که با مسئولان قضایی استان همدان داشتیم هم نیاز‌ها و هم راهکار‌ها مطرح شد و مبلغ ۱۱۰ میلیارد تومان از بودجه قوه قضاییه و بودجه عمومی و منابع استانی اختصاص دادیم تا با این مبلغ در وهله اول مشکلات سازمان زندان‌ها به ویژه در خصوص اشتغال زندانیان حل شود.

رئیس دستگاه قضا با اشاره به اهمیت موضوع اشتغال زندانیان گفت: همکاران در سال گذشته تلاش کردند میزان اشتغال زندانیان را از ۱۵ و ۲۰ درصد به ۵۰ درصد برسانند و امسال نیز برنامه دارند تا مسئله اشتغال زندانیان را به ۸۰ درصد برسانند و این کار قابل انجام و دستیابی است. هرچه اشتغال زندانی بیشتر شود می‌تواند در بازاجتماعی کردن زندانیان موثر باشد. زندان‌های ما باید به مرکز نیکی‌ها تبدیل شود.

رئیسی افزود: همچنین به منظور رفع مشکلات پزشکی قانونی در این استان و شورا‌های حل اختلاف و یا برخی از دادگستری‌ها این مبلغ اختصاص داده شد که امیدواریم بتواند مقداری از مشکلات بخش‌های مختلف دستگاه قضایی را بکاهد.

رئیس دستگاه قضا افزود: ارتباط با جوانان، دغدغه‌مندان و نخبگان یکی از ضرورت‌های کاری ماست و این ارتباط مبارک است؛ چرا که جوانان دغدغه‌هایی دارند که دغدغه‌های جامعه و کف خیابان است و اطلاع از آن‌ها برای مسئولین ذیربط و همکاران ما می‌تواند مفید فایده شود.

رئیس قوه قضاییه گفت: امر رهبر انقلاب در خصوص حمایت از تولید و رفع موانع آن نباید بر زمین بماند و همه ما باید خود را مامور به روشن نگه داشتن چراغ تولید بدانیم.

سید ابراهیم رئیسی که در جریان سفر به استان همدان در شورای قضایی این استان سخن می‌گفت، بر لزوم رسیدگی و پاسخگویی به تک‌تک مطالبات مردمی که در جریان این سفر مطرح شد، تاکید کرد.

رئیس قوه قضاییه گفت: وقتی مسئولان عالی قضایی به یک استان می‌روند مردم با یک امیدواری درد‌ها و مطالبات‌شان را مطرح می‌کنند و انتظار رسیدگی ویژه دارند.

رئیسی برخورد ماشینی با کار مردم را ناپسند خواند و برای نمونه به مشکل یک فرد مُسن اشاره کرد که یکی از مراجع قضایی بعد از ۵۰ سال سکونت دستور قلع و قمع سکونتگاه او را صادر کرده و خواستار رسیدگی ویژه به چنین مسائلی شد.

رئیس قوه قضاییه بر لزوم ارتباط روسای کل دادگستری دادستان‌ها و روسای سازمان‌های وابسته به دستگاه قضا با نخبگان نیز تاکید کرد و آن را در پیشبرد کار‌ها سودمند دانست.

رئیسی گفت: وقتی مقام معظم رهبری به‌عنوان عالی‌ترین مقام نظام سه ساعت با دانشجویان دیدار می‌کنند و پای حرف‌ها و درددل هایشان می‌نشیند، این رفتارشان برای ما الگوست.

رئیس دستگاه قضا افزود: رهبر انقلاب انقلاب در دیدار با نخبگان مسائل مهم جهان اسلام و کشور را مطرح می‌کنند و من طلبه هم به‌عنوان مسئول قوه قضاییه باید با تأسی از ایشان در حوزه کاری خود حرف‌ها و نظرات نخبگان را بشنوم.

رئیسی بر همین اساس از بخش‌های مختلف دستگاه قضا به ویژه بخش راهبردی آن توصیه کرد با بدنه راهبردی کشور ارتباط تنگاتنگ داشته باشد و از نظرات آن‌ها بهره ببرند.

رئیسی گفت: نفس ارتباط با نخبگان و مجموعه‌های دغدغه‌مندی که نفع شخصی ندارند و اطلاعات خوبی هم دارند بسیار موثر است و کسی از آن ضرر نمی‌کند.

وی تصریح کرد: اگر گروه‌های نخبگان اطلاعاتی که ارائه می‌دهند نادرست باشد، با تبیین و توضیح مسائل قابل اصلاح است و در صورت اطلاعات آنها، باید مسائلی که مطرح می‌کنند پیگیری شود تا به بحران تبدیل نشود.

رئیس قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به وضعیت قضایی استان همدان از "سازمان زندان ها" به‌عنوان یکی از بخش‌هایی یاد کرده که باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.

رئیسی «توجه به زندانیان و خواسته‌های آنها» و «اصلاح مجرمی» را از سیاست‌های دستگاه قضا در دوران تحول برشمرد و اقدام قابل تقدیر سازمان زندان‌ها برای افزایش میزان اشتغالزایی از ۲۰ درصد به ۵۰ درصد را در کاهش ناهنجاری‌ها مؤثر دانست.

رئیسی افزود: زندانی یک انسان است و فلسفه زندان هم اصلاح و تربیت و انسان سازی است.

رئیسی تاکید کرد: زندانی باید مدت مجازاتش را بگذراند، اما نظام اسلامی با امتیازاتی مانند عفو، مرخصی و ملاقات خصوصی که در ذات نظام است، زمینه بازاجتماعی شدن زندانیان را فراهم می‌کند و این از وظایف ماست.

رئیس قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر لزوم حل مشکلات تولیدگران و سرمایه گذاران متذکر شد بسیاری از مشکلات به دست استانداران قابل حل است و مسئولان عالی قضایی نیز آمادگی دارند مواردی که در سطح استان حل نمی‌شود، پیگیری و برای حل آن‌ها مساعدت کنند.

رئیسی گفت: رهبر معظم انقلاب امر کردند به مسأله تولید توجه شود و نباید امر ایشان بر زمین بماند و ما خود را سرباز رهبری و مأمور به انجام این کار می‌دانیم.

رئیس قوه قضاییه به گزارش‌های متعدد از حل مشکلات تولیدکنندگان در سایه تعامل مسئولان اجرایی و قضایی اشاره کرد و گفت: مشکلات بسیاری از شرکت‌ها و واحد‌های تولیدی در استان‌ها با تعامل استانداران و روسای کل دادگستری‌ها حل شده و در استان همدان نیز مواردی هست که نیاز به شورای عالی اقتصادی کشور ندارد و در سطح استان حل می‌شود.

رئیسی برای نمونه به مشکل شرکتی در ملایر اشاره کرد که به دلیل یک اختلاف سلیقه بین مدیرعامل شرکت و بانک، ۱۰ سال بلاتکلیف مانده است!

رئیس دستگاه قضا متذکر شد: یک واحد تولیدی که ۳۰۰ کارگر می‌تواند در آن مشغول کار باشد، چرا باید به خاطر یک اختلاف سلیقه که به سادگی و با یک تصمیم مقتدرانه قابل حل است، معطل بماند؟ این مسأله آنقدر پیچیده نیست و بن‌بست ندارد که نیازمند قانونگذاری مجلس یا قوه قضاییه باشد.

رئیسی بار دیگر تاکید کرد: همه بدانند که تک‌تک ما مخاطب امر رهبر معظم انقلاب در پشتیبانی از تولید و مانع زدایی از آن هستیم و هر کدام از ما در هر سطحی و هر جا بتوانیم چراغ تولید را روشن نگه داریم باید به وظیفه‌مان عمل کنیم.

رئیس دستگاه قضا در پایان این جلسه دستوراتی را برای حل مشکل کمبود قاضی در استان همدان و تامین اعتبارات، امکانات و تجهیزات مورد نیاز بخش‌های مختلف قضایی استان از جمله سازمان زندان ها، سازمان پزشکی قانونی و سازمان قضایی نیرو‌های مسلح صادر کرد.