احمدیمقدم: وضعيت اتباع بيگانه بايد ساماندهي شود
فرمانده نيروي انتظامي ساماندهي وضعيت اتباع بيگانه را مهم دانست و با اشاره به اين كه در گذشته تنها اتباع افغاني در كشور وجود داشتند، اما امروز اتباع ديگري همچون بنگلادشيها هم وارد كشور ميشوند، گفت: زماني كه به منطقه زابل و زاهدان ميرويم متوجه نميشويم كه در ايران هستيم يا افغانستان چون از اتباع ديگر هم در آن منطقه وجود دارد لذا وضعيت اتباع بيگانه در كل كشور بايد ساماندهي شوند.
سردار اسماعيل احمدي مقدم در همايش جغرافيا، توسعه ، دفاع و امنيت در جنوب شرق كشور، با اشاره به اين كه نقش حكومتهاي سنتي در گذشته تامين امنيت بوده است، گفت: امروز مقوله امنيت متحول شده و تكامل پيدا كرده است به شكلي كه امنيت مقدمه توسعه و توسعه مكمل امنيت پايدار مردمي است.
وي ادامه داد: توسعه رسانهها و دامنه ارتباطات، حكومتها را در كنترل تهديدها ناتوان كرده است، به طوري كه امروزه تهديد نرم بسيار خطرناكتر از دزدي و ديگر خلافهاي جامعه است.
فرمانده نيروي انتظامي با اشاره به شركتهاي هرمي و شركتهاي مجازي اظهار كرد: سارقان با روشهاي مدرن و كم خطر اقدام به ارتكاب جرم ميكنند.
وي در ادامه در رابطه با تهديدهاي منطقه جنوب شرق كشور اظهار كرد: تنوع قومي، مداخله و تحريك بيگانگان ، ضعف اقتصادي ، رشد بالاي جمعيت و مهاجرت ، ارتكاب به اقتصاد غيرقانوني و همچنين وسعت زياد منطقه با توجه به خشكساليهاي سالهاي اخير از جمله تهديدهاي منطقه جنوب شرق كشور است.
سردار احمديمقدم با بيان اين كه اقدامات مطلوبي طي چند سال اخير در اين منطقه انجام شده است، افزود: حضور سرويسهاي اطلاعاتي كشورهاي بيگانه در كشورهاي همسايه موجب بروز مشكلات زيادي براي مردم منطقه جنوب شرق شده است.
وي خاطرنشان كرد: جذاب بودن بازار مواد مخدر موجب شده كه حدود يك ميليون و 300 معتاد در كشور وجود داشته باشد، بنابر گزارشات دفتر مبارزه با جرم و مواد مخدر سازمانملل 40 درصد از توليدات مواد مخدر افغانستان به ايران وارد ميشود كه يك سوم از اين ميزان كشف، يك دوم از اين مواد از كشور عبور و بخشي نيز در كشور مصرف ميشود.
فرمانده نيروي انتظامي به فرصتهاي منطقهاي جنوب شرق كشور اشاره كرد و با بيان اين كه عموما برادران اهل سنت در اين منطقه مستقر هستند، گفت: اگر ايران شعار جهان اسلام را مطرح ميكند بايد الگوي عملي آن را در داخل كشور داشته باشد. مرزها قوميتها را نصف كرده كه اين موضوع ممكن است مشكلاتي را براي كشور ايجاد كند، البته بيشترين همگرايي در كشور وجود دارد.
به گفته وي طي تحقيقات انجام شده از سوي مركز مطالعات بسيج در چند سال پيش مشخص شد كه سيستان و بلوچستان بيشترين همگرايي را نسبت به مركزيت كشور دارد.
سردار احمدي مقدم ادامه داد: سواحل سيستان و بلوچستان سواحل متروكي است، در حالي كه موقعيتهاي مناسبي در اين سواحل وجود دارد كه بايد از آن استفاده شود.
وي خاطرنشان كرد: مسير ترانزيت جنوب به شمال يك ظرفيت است كه متاسفانه در اين رابطه توجهي نشده است، همچنين صنايع دريايي و گردشگري از ديگر ظرفيتهاي اين منطقه از منظر سرمايه گذاري است كه با مسدود كردن تجارتهاي غيرقانوني توسط پليس اين سرمايهها وارد كشور ميشود.
فرمانده نيروي انتظامي با اشاره به سرمايههاي سرگردان در منطقه جنوب شرقي كشور افزود: ميزان پولي كه در اين منطقه قرار دارد زياد است، اما در مسير اقتصاد غيرقانوني در گردش است، اگر اين سرمايهها هدايت شود ، بسيار براي كشور سودآور خواهد بود.
به گزارش ايسنا، وي با بيان اين كه جنوب استان سيستان و بلوچستان به طور كلي منطقه كم آبي نيست و داراي پتانسيل كشاورزي است، به طوري كه اين وضعيت در مناطق ديگر كمتر يافت ميشود، سرمايهگذاري در بحث كشاورزي در اين منطقه را مهم ارزيابي كرد.
سردار احمديمقدم با اشاره به راهبردهاي نيروي انتظامي در منطقه جنوب شرق كشور گفت: برقراري نظم و امنيت كه بسترساز توسعه است، از جمله اولويت پليس در اين منطقه است؛ اين در حاليست كه موضوع امنيت از جمله دغدغهها و مطالبات نمايندگان مردم سيستان و بلوچستان در مجلس بود، به طوري كه عنوان مي كردند كه چرا به موضوع امنيت در اين منطقه نميرسيد و نخبگان در حال ترك منطقه هستند و اقدامات توسعهاي با موانع جدي روبرو شده است.
وي با اشاره به اين كه زماني كه اعلام شد نزديك 10 ميليون ليتر سوخت از كشور خارج ميشود، كسي قبول نكرد، افزود: اين درحاليست كه از استان سيستان و بلوچستان به صورت روزانه 10 ميليون ليتر قاچاق سوخت انجام ميشد.
به گفته فرمانده نيروي انتظامي در گذشته مرز هيچ حرمت و حاكميتي نداشت كه در اين رابطه پيشرفتهاي خوبي صورت گرفته است، به طوري كه در مرزهاي شرقي كشور تا نزديكي «سراوان» انسداد مرزي صورت گرفته و تنها حدود 100 كيلومتر از انسداد باقي مانده است، به طوري كه در مناطق مذكور امكان تردد خودرو، حيوان و ... وجود ندارد.
وي با اشاره به اين كه كنترل مواد مخدر يكي از راههاي اساسي براي كنترل موضوعات امنيتي در جنوب شرق كشور است، افزود: مبارزه با تقاضاي مواد مخدر با انجام اقدامات بهداشتي و درماني در خط مقدم قرار دارد.
وي عاديسازي مناطق جنوب شرق را از ديگر راهبردهاي نيروي انتظامي عنوان و خاطرنشان كرد: سيستان و بلوچستان و جنوب كرمان و خراسان جنوبي در گذشته ناامنترين نقاط ايران بودند كه به مناطقي امن تبديل شدند، به طوري كه در طول سه سال حضور قرارگاه نيروي انتظامي در اين مناطق ميزان امنيت افزايش يافته است.
وي افزود: سرقت مسلحانه يكهزار و 251 مورد در سال 83 تا 84 بود كه اين آمار در سال 85 تا 87 به 501 فقره كاهش يافت، همچنين در اين مدت راهبندي مسلحانه از 31 مورد به 15 مورد رسيد كه نشان دهنده كاهش 89 درصدي است.
به گفته سردار احمدي مقدم در اين مدت يكهزار و 749 مورد گروگانگيري صورت گرفت كه طي سالهاي 85 تا 87 اين 969 مورد كاهش يافت.
وي افزود: همچنين قتل از 499 فقره به 350 فقره در اين مدت رسيد و وقوع انفجار با كاهش 69 درصدي از 45 مورد به 14 فقره رسيد.
فرمانده نيروي انتظامي با بيان اين كه زماني استان سيستان و بلوچستان در جدول نرخ و حجم جرم در صدر كشور قرار داشت، افزود: در حال حاضر استان سيستان و بلوچستان به ميانه جدول نرخ و حجم جرم در كشور رسيده است ، همچنين خراسان جنوبي امن ترين استان كشور در همه شاخصها محسوب ميشود .
وي خاطر نشان كرد: امسال ميزان مسافرتهايي كه به استان سيستان و بلوچستان دو برابر شده و در اين مدت 450 هزار نفر مسافر به اين استان سفر كردهاند كه اين موضوع نشان ميدهد مردم اين استان را به عنوان يك استان عادي تلقي ميكنند .
به گفته وي در مسير امنيت گامهاي موثري برداشته شده و در اين راستا اقتدار بايد متكي بر تجهيزات پيشرفته همچون رادار ليزر، اپتيك، تجهيزات هوايي، سلاح مناسب و استحكامات باشد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران، سردار احمديمقدم عدالت اقتصادي، رفع تبعيض و محروميت به مفهوم اصلي كلمه، توسعه انساني و كنترل مواليد را در اين منطقه مهم ارزيابي و تصريح كرد: البته به بحث كنترل مواليد در سطح ملي كاري ندارم و تنها در خصوص منطقه جنوب شرقي صحبت ميكنم چون رشد مواليد در اين منطقه بسيار زياد است و متناسب با امكانات آن نيست.
وي خاطرنشان كرد: همچنين اقدامات فرهنگي در جهت وحدت شيعه و سني، توسعه اقتصادي، بهرهگيري از توسعه زيرساختهاي گردشگري و تجديدنظر در تجهيزات كشوري را در توسعه منطقه جنوب شرقي مهم است، به طوري كه تقسيمات كشوري ميتواند به توسعه نيز كمك كند كه اين موضوع قابل بحث است و ميتوان به آن پرداخت.