طرز تهیه آبدوغ خیار؛ خوشمزه خنک تابستانی

یکی از غذاهای سنتی ایرانی که معمولا در فصل گرم تابستان و برای رفع عطش تهیه میشود، آبدوغ خیار است. این غذا به دلیل داشتن مواد مغذی عالی مانند ماست، گردو، کشمش و سبزیجات یک وعده غذایی کامل محسوب میشود. در این مطلب با طرز تهیه یک آبدوغ خیار ویژه همراه ما باشید.
فراروـ آبدوغ خیار یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که مخصوص فصل گرماست. این خوشمزه خنک تابستانی عطش را در روزهای گرم کاهش میدهد و معمولاً به صورت وعده غذایی اصلی سرو میشود. پیشینه این غذا به طور دقیق مشخص نیست و رد پای آن را میتوان در همه شهرهای ایران مشاهده کرد.
به گزارش فرارو، نمونههای مشابه آبدوغ خیار که به آن «سوپ سرد» هم میگویند، در ترکیه، قبرس و ارمنستان هم وجود دارد. این غذا به دلیل داشتن گردو، ماست و سبزیجات یک وعده غذایی کامل محسوب میشود. آبدوغ خیار دارای فیبر کافی و ویتامینها و مواد معدنی مفید برای بدن است.
مواد لازم برای تهیه آبدوغ خیار:
خیار: ۵ عدد
گردوی خرد شده: ۳ قاشق غذاخوری
کشمش: ۲ قاشق غذاخوری
ماست هم زده یا سنتی: ۲ لیوان
دوغ ترش: یک لیتر
پودر گل محمدی: ۱ قاشق غذاخوری
پونه خشک: ۱ قاشق مرباخوری
نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
نان خشک: به میزان دلخواه
نکات مربوط به مواد اولیه
نکات مربوط به کشمش
نکات مربوط به ماست

نکات مربوط به سبزی خوردن

طرز تهیه آبدوغ خیار

نکات مربوط به تهیه آبدوغ خیار
ــ خیارهای قلمی محلی برای تهیه آبدوغ خیار بسیار مناسب هستند. اگر از خیار پوست نازک استفاده میکنید، بهتر است پوست آن را نگیرید و خیار را با پوست خرد کنید.
ــ آبدوغ خیار را هم به صورت شور و هم به صورت شیرین تهیه میکنند. اگر به آبدوغ خیار شیرین علاقه دارید، میتوانید از سیب گلاب خرد شده در ترکیبات این غذا استفاده کنید.
ــ بهتر است از دوغهای گازدار برای تهیه آبدوغ خیار استفاده نکنید.
ــ اگر آبدوغ خیار را در کاسههای سفالی سرو کنید، هنگام خوردن آن لذت بصری بیشتری خواهید برد؛ زیرا حس یک غذای سنتی را به صورت کامل درک میکنید.