bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۵۰۶۶۹۳

عامل اصلی مهاجرت

عامل اصلی مهاجرت

در کنار اقدامات برای ورود سرمایه و جلوگیری از خروج آن باید کوشید که مانع مهاجرت و خروج نیروی انسانی متخصص شد. توسعه و پیشرفت بدون وجود و مشارکت چنین نیرویی ممکن نیست.

تاریخ انتشار: ۰۹:۳۲ - ۰۶ مهر ۱۴۰۰

عباس عبدی؛ در یادداشت شنبه درباره وعده جذب سرمایه‌گذاری آقای رییسی نزد ایرانیان خارج از کشور نوشتم و توضیح دادم که مقدمه لازمه آن انجام اقداماتی است که سرمایه‌های موجود و کنونی از کشور خارج نشود و شاهدم بر وجود خروج سرمایه از کشور را قیمت غیرواقعی ارز دانستم.

با قیمت موجود ارز، تولید ناخالص داخلی ایران از رقم حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیارد دلار در سال به حدود ۲۰۰ میلیارد کاهش یافته و این قطعا نادرست است. تازه، این گزارش بانک جهانی بر حسب دلار ۲۲ هزار تومان محاسبه شده است، اگر با دلار ۲۷ هزار تومان محاسبه شود، معادل ۲۰ درصد دیگر نیز کمتر خواهد شد!

در این یادداشت وارد موضوع دوم و مهم‌تر دیگر، یعنی خروج نیروی انسانی می‌شویم. بسیاری از نیرو‌های کارشناسی کشور که سرمایه‌های زیادی برای تربیت آنان هزینه شده است، به راحتی جذب اقتصاد کشور‌های دیگر می‌شوند.

چندی پیش با مدیر یکی از استارت‌آپ‌های مشهور کشور صحبت می‌کردم، به‌رغم اینکه پرداخت حقوق و دستمزد‌های آن شرکت به نسبت قابل توجه بود، ولی می‌گفت که سالانه تا حدود ۳۰ درصد نیروهایش را به دلیل مهاجرت از کشور از دست می‌دهد. پرسیدم که آیا خودشان دنبال مهاجرت در کشور دیگر هستند؟ گفت لزوما خیر، بلکه خیلی راحت در حالی که مشغول کار هستند، یک ایمیل دریافت می‌کنند که شغلی را در فلان کشور با امتیازات مشخص و انجام همه امور مرتبط با حرفه او پیشنهاد می‌کنند. این شناسایی‌ها را از طریق دوستان و همکارانی که قبلا رفته‌اند، یا از طریق «لینک‌دین» و سایت‌های مشابه، پیدا می‌کنند.

هنگامی که فرد مواجه با این پیشنهاد می‌شود به ارقام حقوق پیشنهادی و نیز شرایط اجتماعی و سیاسی مبدا و مقصد که نگاه می‌کند، به راحتی پیشنهاد را می‌پذیرد. شاید تاکنون مواجه با این موارد نشده‌اید، ولی واقعیت این است که اگر نیرویی را بپسندند، تمام هزینه انتقال حتی بردن اثاث منزل را به بهترین شکل تقبل می‌کنند.

نکته مهم‌تر اینکه مدیر آن استارت‌آپ توضیح داد که تعدادی هم که نمی‌روند به دلیل رضایت از اینجا نیست، بلکه محدودیت‌های خانوادگی یا تعلقات دیگری دارند که از این پیشنهاد‌ها استقبال نمی‌کنند. کافی است که دستمزد‌ها و شرایط اجتماعی و فرهنگی ایران را با کشور پیشنهاد‌دهنده مقایسه کنیم تا با منطق این رفتار همدلی کنیم.

برای بسیاری از این افراد حداکثر حقوقی که در ایران به دست می‌آورند زیر هزار دلار است (البته این رقم بالایی است) ولی در آنجا تا ۴ یا ۵ هزار دلار هم پیشنهاد می‌شود. همان‌طورکه گفته شد گام اول برای ورود سرمایه خارجی، حفظ سرمایه داخلی است. هم سرمایه مادی و از آن مهم‌تر سرمایه انسانی. اگر دولت ایران نتواند شرایطی را ایجاد کند که نیروی انسانی تحصیل‌کرده آن در داخل کشور حفظ شود، چگونه می‌خواهد که گامی به سوی توسعه و پیشرفت بردارد؟

جمعیت ایرانیان مهاجر در ۳ سال گذشته بیش از دو برابر شده است. نکته مهم اینکه ۳۰ درصد آنان را متخصصان تشکیل می‌دهند. بقیه نیز کمابیش افراد حرفه‌ای هستند و کارکنان مشاغل ساده فقط حدود ۷ درصد کل مهاجران ایرانی را تشکیل می‌دهد. بالای ۵۰ درصد آنان که به اروپا رفته‌اند، دارای تحصیلات دانشگاهی هستند، ۶۰ درصد ایرانیان حاضر در امریکا در مشاغل خوب از جمله در مشاغل مدیریتی، کسب و کار و علوم و هنر فعال هستند. درباره نظر سنجی‌ها وگرایش افراد به مهاجرت از کشور هم بهتر است فعلا چیزی نگویم.

در هر حال در کنار اقدامات برای ورود سرمایه و جلوگیری از خروج آن باید کوشید که مانع مهاجرت و خروج نیروی انسانی متخصص شد. توسعه و پیشرفت بدون وجود و مشارکت چنین نیرویی ممکن نیست. عوامل خروج آنان فقط پایین بودن دستمزد نیست، بلکه احساس بی‌توجهی به آنان بیش از هر چیز دیگری عذاب‌دهنده است.

می‌توانیم مدیران اصلی کشور را در قوای حکومتی در سطح معاون وزیر و بالاتر لیست کنیم، بعد ببینیم که چند درصد جوانان و کارآفرینان و متخصصان این کشور با آنان احساس مشترک دارند و آنان را نمایندگان واقعی خود می‌دانند. به نظر من کمتر از ده درصد. تا هنگامی که این شکاف حل نشود، مشکل فرار سرمایه مالی و مهاجرت نیروی انسانی نیز حل نخواهد شد.

منبع: روزنامه اعتماد

ناشناس
United States of America
۱۳:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۶
کشورهای توسعه یافته به مغزهای جهان سوم نیازی ندارند. اولا خودشان خیلی نیروی متخصص دارند و دوما این فارغ التحصیلان دانشکاههای بی کیعیت ما با ان اساتید غالبا سهمیه ای و دیوار نورد با عدض معذرت در غرب حتی فارغالتحصیل به حساب نمایند چه برسه متخصص و نخبه. نشانش هم اینکه هیچ یک از مدارک مهاجران ایرانی در امریکا و کانادا پذیرفته نیست و دوباره باید حسابی درس بخوانند تا کاری در حد متخصص ازمایشگاهی یا ایکس ری که خطرناک است یا نیروی خدماتی و وردست در فیلدهایی مانند حسابداری و ساختمان و کامپیوترو لند اسکیپ یعنی نگهداری از زمین های گلف و سرویس فضای سبز خانه ها و کار در فست فودها داسته باشند. اینم که می بینید سالها شرط مهاجرت مدرک دانشگاهی از کشور مبدا هست باز با عرض معذرت تنها به این دلیل است که متوجه شدند انهایی گه در دانشگاههای جهان سوم فارغ التحصیل شدند شانس اموزش پذیری و کارگر و راننده تاکسی شدن بهتری دارند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۶
خیلی دوری از قضیه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۶
چجوری میخوای مانع بشی پیزوری
معلم
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۶
سلام برادر حدود سالهای ۷۲ تا ۸۵ یک منطقه که من زمین کشاورزی داشتم عمده جمعیتش مهاجرت کرد به تهران.شما در اون سالها بیشتر به فکر طبقه خاص بودید
ناشناس
United States of America
۱۲:۴۰ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۶
کاناداییها زرنگ شدند. قبلا به نیروی کار تحصیلکرده ولی بدون پول مهاجرت میدادند و تازه در کانادا هزینه امورش زبان و حرفه انها را میدادند ولی الان میگن چه کاریه؟ فقط به سرمایه داران رانتی ایرانی و چینی و روسی و کره و تایوان و احیرا حتی سرمایه داران هندی و.... مانند خاوری مهاجرت و فرزندان انهایی که در چین و ایران خیلی ضد غرب هستند میدهند و به فرزندان انها هم گر و گر ویزای دانشجویی بین المللی با هزینه سی هزار دلار در سال میدن که اگر بدرد خور باشن بعدا مقیم می شوند و کارهای خدماتی برای دیگر مهاجران را انجام دهند. الان جوری شده که رانتی ها از همه دنیا میخوان یه خونه تو کانادا داشته باشند. همین دختر رئیس هووایی چینی در وانکوور چار نا خانه چند میایون دلاری دارد. خااصه کاناداییها سالی چند صد میلیارد که ده برابر صادردت نفت بدون تحریم ایران است را از سرمایه مردم فقیر چین و ایران و روسیه و هند و.....را دارند به کانادا منتقل می کنند و زمینهای زیادشان را به این تشنگان رانت و ضد غرب! غالب می کنند. اونایی هم که ندارن باید چند صد هزار دلار وام از پولدارهای کانادایی بگیرند و زن و شوهر تا ۷۵ سالگی و تا سحر بدوند تا سود و اصل وام را به این مالکان اصلی بپردازند و خیلی فقیر و پناهنده هم مشغول کارگری ساده و دربانی ساختمانها و بانکهایشان بشوند. علی برکت ال..ولی کشکر که پبشرفت کند و توسعه بیابد که دیگر کسی به کانادا مهاجرت نمی کند. .مانند دوبی و ژاپن و قطر و اروپا و....پس تا باشه همین دولتهای فشل جهان سوم یا اقتدارگرا مانند چین برای کشورهای غربی نعمتند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۶
با سلام امنیت جانی و مالی نیست. یکسال است فردی با خانواده اش خانه ام را تصرف کرده است و دادگاه عرضه رفع تصرف نداره و مدام جلسه می گذارد.خدا بقیه چیزها را به خیر بگذراند
انتشار یافته: ۲۴
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۶
فقط بحث در آمد نیست ازشون در پست های تخصصی استفاده نمیشه . از سر کار هم بیایم بیشترین تفریح در طول ماه که هست اینه که زنگ بزنیم یه پیتزا بیارند بنشینیم جلوی تلوزیون بخوریم . این شده زندگی ما
Naser
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۴۳ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۶
اقای عبدی حکومت روحانیون برایش مهاجرت افراد و نیروی متخصص اهمیتی ندارد و شاید ان را فرصتی برای خالص سازی کشور می داند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۶
احسنت
رضا
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۶
جان کلام این نوشته، پاراگراف آخر آن بود. تازه ده درصد گفته که خیلی ضایع نباشه! والا کمتر از ایناست.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۱۰ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۶
مهاجرت هم آش دهن سوزی نیست! فقط مشکلات از نوعی به نوعی دیگه تبدیل میشه... همکار ما مدیر فنی بود 15 سال سابقه داشت اینجا حقوق ما 2 تومن بود 10 تومن می گرفت... رفت استرالیا از cashier یا همون صندوقدار شروع کرد!!!
والله چند وقت پیش باهاش اسکایپ می کردم یه چشمش اشک بود یه چشمش خون ولی نمیتونه برگرده چون دوباره باید از صفر بسازه بره بالا!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۱۸ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۶
بابا تو دیگه ساکت شو
امثال تو پدر این مملکت رو دراوردین
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۶
اگر شما موضوع مهاجرت نيرو متخصص را يك برنامه از پيش مشخص شده در نظر بگيريد نيازي به بررسي و راهكار براي جلوگيري از مهاجرت نخواهيد داشت.
منابع كشوري را مي توان به يغما برد كه خود آن كشور نتواند از منابع خود استفاده كند. و ايجاد چنين كشوري براي استعمارگران نوين آسان است.
محسن
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۶
بله بی اعتمادی به مسیولین و مدیران و عدم امکان آزادی بیان و خفقان های کاذب
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۶
با احترام به قوانین کشور، صرفا از نگاه انتقادی به رفتار شخص اول مملکت وقتی میبینیم با در گذشت یک شخص مذهبی پیام تسلیت صادر میشه ولی وقتی سایر شخصیت ها علمی،هنری، ورزشی دیده نمی شوند چرا افراد مهاجرت نکنند، وقتی شما عیب هاتون را با سانسور می پوشانید و نمیخاید واقع گرا باشید چرا متخصص ها مهاجرت نکنند وقتی از نگاه شخص اول مملکت امنیت را فقط نظامی می بیینند ولی بی ارزش شدن پول ملی را نمی ببینند یا می بینند ولی راهکاری برای آن ندارند چرا افراد مهاجرت نکنند خواهشا اگر این پیام های ما قابل پخش نیست به دست رهبری برسانید نذارید یه مشت مشاور مثل آقای نمکی دسترسی به ایشان داشته باشند و فضای کشور را ایده ال براشون تعریف کنند!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۶
بی کفایتی مسئولین و فرار از جهنم
برفک
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۱۳ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۶
فرموده بودند هرکی خوشش نمیاد جمع کنه بره.... حالا میخوام سرمایه بیارن؟
مشد عبدالله
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۶
عامل اصلی مهاجرت قطعاً باز بودن مرزهاست.
امين ميرزائى
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۶
قابل توجه برادرا و خواهرای الف تا ی و ی تا الف فلانجا ! هر سایتِ خارجی هواشناسیو که باز میکنی گوشه ش یه تبلیغِ فارسی نوشته که "کارمند اطلاعاتی" استخدام میکنیم !! نوشته مزایاش بالاس . برين سریع ثبتِ نام کنین !!!!!!!
اصغر
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۶
مشکل مملکت ما اینه که بعضیا خودشون رو عقل کل میدونن و به جای یه ملت تصمیم میگیرن
ناشناس
Germany
۱۱:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۶
از وقتی تو و رفقات از دیوار سفارت بالا رفتین این کشور روی خوش ندید. حداقل برعکس اون صدای مسخرت مرد باش و غلط خودتو بپذیر. همتون خفه شید از بالا تا پایین
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۶
حالا اینقدر کد بدید تا لینکدینم فیل..تر کنن..
آقای عبدی ما داریم چوب از دیوار سفارت بالا کشیدن شماها رو می خوریم برادر..
شما که تو اندرونی کله ات تا کمر تو دیگ انقلابه..
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۶
یعنی شماها یک ملت و چند نسل را به فنا دادید با بالا رفتن از این سفارت نحس حالا هر روز آسمان و رسیمان کن هیچی هم درست نمیشه با اینها
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۱۴ - ۱۴۰۰/۰۷/۰۶
چرا چشمتون رو به روی واقعیت ها بسته اید؟ بسیاری از افرادی که مهاجرت می کنن متخصص یا ثروتمند هستند یعنی مشکلی مالی در ایران ندارند. دلیل اصلی مهاجرات از ایران نبود آزادی های فردی و اجتماعی است. حجاب، کنسرت و تفریحاتی که در ایران ممنوعه.
bato-adv
bato-adv
bato-adv