۱۲۷ خبرنگار در سراسر جهان در زندان بهسر ميبرند
بر اساس گزارش سالانهي يك گروه مدافع آزادي مطبوعات، دست كم 127 خبرنگار در سراسر جهان در زندان بهسر ميبرند و از هر شش خبرنگار، يك نفر بدون داشتن اتهام زنداني شده است.
كميتهي حفاظت از خبرنگاران (CPI) در گزارش سالانهي خود اعلام كرد: شمار خبرنگاران زنداني نسبت به سال گذشته هفت نفر كاهش يافته اما تعداد خبرنگاراني كه بدون هيچ اتهامي زنداني شدهاند، افزايش داشته است.
مدير اجرايي اين كميته اظهار كرد: «با وجودي كه اين سازمان اعتقاد دارد اين 127 خبرنگار بايد آزاد شوند، نسبت به آن دسته از خبرنگاراني كه بدون داشتن اتهام زنداني هستند، نگران است زيرا آنها در شرايط فوقالعاده بدي نگهداري شده و با وكيل و خانواده خود ارتباطي ندارند.»
طبق اعلام اين سازمان، 127 خبرنگار توسط 24 كشور زنداني شدهاند و 29 نفر از آنها در چين زنداني هستند كه بسياري از آنها به انتشار مقالات انتقادي از دولت متهماند.
اين سازمان همچنين در گزارش خود به دو خبرنگاري اشاره كرد كه بدون داشتن اتهامي از سوي آمريكا زنداني شدهاند؛ يكي از آنها بلال حسين، عكاس خبرگزاري آسوشيتدپرس است كه نزديك به 20 ماه پيش توسط نيروهاي آمريكايي در عراق زنداني شده و ديگري سامي الحج، فيلمبردار الجزيره است كه پنج سال است در زندان گوانتانامو به سر ميبرد.
بلال حسين، جزء گروه عكاسي آسوشيتدپرس بود كه در سال 2005 جايزه پوليتزر را كسب كرد و در سال 2006 در عراق بازداشت شد اما ارتش آمريكا حاضر به توضيح در مورد اتهام وي نشده و تنها اعلام كرده كه او با گروههاي شورشي در عراق ارتباط داشته است.
سامي الحج نيز كه اصليت سوداني دارد، در سال 2002 هنگامي كه قصد داشت براي پوشش جنگ وارد افغانستان شود توسط نيروهاي پاكستان بازداشت و به ارتش آمريكايي استرداد شد كه وي را به عنوان مبارز دشمن طبقهبندي كرده است.
سخنگوي پنتاگون به تازگي اعلام كرده كه بازداشت الحج ارتباطي به موقعيت وي به عنوان يك خبرنگار يا محتواي گزارش وي ندارد.
بر اساس يافتههاي اين گزارش، وبلاگ نويسان، سردبيران آنلاين و گزارشگران اينترنتي در حدود 39 درصد از خبرنگاران زنداني جهان را تشكيل ميدهند و خبرنگاران رسانههاي مكتوب بزرگترين گروه زندانيان اين حرفه هستند.
همچنين بر اساس گزارش CPJ، در حدود 12 درصد از موارد، دولتها براي دست زدن به اقدام عليه خبرنگاران از اتهامهاي بيربط به حرفه خبرنگاري، نقض قوانين يا حمل مواد مخدر استفاده كردهاند و اتهام افترا و توهين به مذهب، نژاد و نقض قوانين سانسور از اتهامهاي متداول ديگر عليه خبرنگاران هستند.