سربریدن سرهنگ الجورانی به دست داعش پس از آن صورت گرفت که عناصر تروریستی او را به همراه سه تن از دوستانش هنگامی که دو هفته پیش در حال سفر برای ماهیگیری در دریاچه «حمرین» در شهرستان «خانقین» (واقع در استان دیاله) بودند، ربودند.
پس از پخش فیلمی جدید از گروه تروریستی داعش که در آن صحنه سر بریدن «یاسر الجورانی»، افسر وزارت کشور عراق و مدیر اداره گذرنامه «الاعظمیه» را دو هفته پس از ربودن در استان «دیاله» واقع در شرق این کشور نشان میدهد، نخست وزیر عراق وعده داد که انتقام او را خواهد گرفت.
به گزارش ایرنا، منابع خبری عربی گزارش دادند که سربریدن سرهنگ الجورانی به دست داعش پس از آن صورت گرفت که عناصر تروریستی او را به همراه سه تن از دوستانش هنگامی که دو هفته پیش در حال سفر برای ماهیگیری در دریاچه «حمرین» در شهرستان «خانقین» (واقع در استان دیاله) بودند، ربودند.
شفق نیوز از سایتهای عراقی گفته که به غیر از الجورانی، یکی از نیروهای منتسب به الحشدالشعبی و یک کارمند بانک و یک تن دیگر جزو ربوده شدگان هستند.
در این فیلم نشان داده میشود که افسر عراقی زانو زده و مردی نقابدار که سلاح در دست دارد در کنار پرچم سیاه گروه تروریستی داعش ایستاده است.
دستگاههای امنیتی عراق و رسانههای محلی این کشور پیشتر صحت این ویدئو را تایید نکردند، ولی با این حال برخی منابع امنیتی عراقی گفته اند که الجوزانی عملا سر بریده شده است.
این منابع افزودند که ارتش عراق در این منطقه، عملیات انجام داده و جسدهای برخی از ربوده شدگان را پیدا کرده است.
در واکنش به اخبار منتشره در این خصوص، یحیی رسول، سخنگوی نظامی الکاظمی (فرماندهی کل نیروهای مسلح) امروز چهارشنبه با انتشار بیانیهای ضمن ابراز تاسف، گفت: تروریستها را تعقیب میکنیم و به آنها میرسیم تا به عدالت برسیم و انتقام شهدای صالح خود را بگیریم.
وی از قول الکاظمی بر تشدید تلاشهای اطلاعاتی و ادامه رویکرد تهاجمی برای از بین بردن هستههای داعش تاکید کرد.
داعش در دوران اوج فعالیت خود و اشغال بخشهایی از عراق و سوریه برای ایجاد ترس و وحشت در منطقه فیلمهایی از انواع شکنجه، سربریدن و آتش زدن ربوده شدگان را مستند و پخش میکرد.
عراق با حضور و هدایت فرماندهانی همچون سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس، در اواخر سال ۲۰۱۷ پیروزی بر داعش را که از سال ۲۰۱۴ حدود یک سوم خاک این کشور را اشغال کرده بود، اعلام کرد.
با این وجود همچنان هستههای پراکنده و بقایای گروه تروریستی داعش در چندین استان شرقی، غربی و شمالی دست به تحرک و جنایت میزند.
به گفته منابع عراقی، شبیخون، تحرکات ایذایی و حملات هرازگاه تروریستها علیه شهروندان غیر نظامی و نیروهای امنیتی بیشتر به این دلیل و با این هدف انجام میشود که داعش حضور و ادامه موجودیت و حیات خود را اعلام کند.
تحرکات اخیر این گروه تکفیری و تروریستی، از هنگامی که آمریکاییها و اسرائیلیها حملات خود را به گروههای مقاومت در منطقه تشدید کرده اند، افزایش یافته است.
گروههای تروریستی در منطقه از سال ۲۰۱۱ با حضور در سوریه و سپس از سال ۲۰۱۴ با اشغال بخشهای بزرگی از شمال، شرق و غرب عراق و با حمایت برخی کشورهای ثروتمند عربی، منطقه را به کانون کشت و کشتار تبدیل کردند.