تفال به حافظ ۱۸ دی ماه ۱۴۰۰؛ با ضعف و ناتوانی همچون نسیم خوش باش

همواره در گذر زمان تنها تفال به حافظ در فرهنگ عامیانه ما باقی مانده است. در ادامه فال حافظ مخصوص روز ۱۸ دی از نظر خوانندگان محترم میگذرد. فال به حافظ ۱۸ دی را بخوانید.
فرارو- فال گرفتن از آثار ادبی، از باورهای کهن این مرز و بوم است. در گذر زمان ساکنان این خاک به ادیبانی که گمان میبردند بهرهای از کلام حق دارند رجوع میشد. با این حال، اما در گذر زمان تنها تفال به حافظ در فرهنگ عامیانه ما باقی مانده است.
ای دل مباش یک دم خالی ز عشق و مستی
وان گه برو که رستی از نیستی و هستی
گر جان به تن ببینی مشغول کار او شو
هر قبلهای که بینی بهتر ز خودپرستی
با ضعف و ناتوانی همچون نسیم خوش باش
بیماری اندر این ره بهتر ز تندرستی
در مذهب طریقت خامی نشان کفر است
آری طریق دولت چالاکی است و چستی
تا فضل و عقل بینی بیمعرفت نشینی
یک نکتهات بگویم خود را مبین که رستی
در آستان جانان از آسمان میندیش
کز اوج سربلندی افتی به خاک پستی
خار ار چه جان بکاهد گل عذر آن بخواهد
سهل است تلخی میدر جنب ذوق مستی
صوفی پیاله پیما حافظ قرابه پرهیز
ای کوته آستینان تا کی درازدستی
شرح لغت: رستی: به یقین میرهی یا خواهی رست /قرابه پرهیز: به فتح اول صفت مرکب فاعلی
تفسیر عرفانی:
دلا! لحظهای از عشق فارغ مباش. آن گاه به راه معرفت روانه شو، چرا که بدین سان از اندیشه، سالک را از راه رسیدن به معشوق دور میکند و او را در قعر اسیر میسازد؛ چرا که تنها راه رسیدن به معرفت دوست، آن است که رهرو، خودیت خود را به باد فراموشی بسپارد و تا پایان زندگی در راه عشق گام بردارد، چرا که ناتوان گشتن در این راه، بهتر از تندرستی ست.
تعبیر غزل:
برای رسیدن به وصال یار باید از غرور و نخوتی که در وجودت است، به کمک تهذیب نفس بگذری تا عشق واقعی در دلت بتابد. آن زمان است که به هر چیز در دنیا نظر اندازی، همه اوست و چیزی غیر از او در دنیا نخواهی دید. انشاءالله.