ترنج موبایل
کد خبر: ۵۴۰۹

سیدمحمد صدر در گفتگو با فرارو

آمریکا در پی حل مشکل اسرائیل در بعد لبنانی است

آمریکا در پی حل مشکل اسرائیل در بعد لبنانی است
تبلیغات
تبلیغات

معاون عربی آفریقای وزارت خارجه در دولت خاتمی، بحران فعلی لبنان را در راستای تلاش آمریکا برای بازگرداندن این کشور به دوران بدون حضور حزب الله و مقاوت می داند و در این میان مهمترین هدفی که دنبال می شود را حل مشکل اسرائیل در بعد لبنانی آن می داند.

با وجود آنکه گروه های لبنانی سرانجام پس از کش‌مکش‌هاى طولانى پذيرفتند «ميشل سليمان» نامزد توافقى براى پست رياست‌جمهورى باشد که اکنون نزديک به 20 روز است بدون صاحب مانده، ولی لبنان همچنان صحنه درگیری های است و این کشور تاکنون به آرامش نزدیک نشده است.

پیش از این پارلمان لبنان هشت بار برای انتخاب میشل سلیمان برای به قدرت رسیدن به تعويق افتاد بود.

دوشنبه هفته آینده قرار است ، نهمین جلسه پارلمان لبنان تشکیل شود تا شاید این بار گره کور بحران سیاسی لبنان باز شود.اما پیش ازحل بحران سیاسی اکنون بحران ناامنی نیز گریبان گیر لبنان شده است.

به گزارش "فرارو" به نقل از "رويترز" ، براساس گزارشات امروز چندين نفر در اثر انفجاري بعدبا كه كاخ رياست جمهوري لبنان در آن‌جا واقع است، كشته شده‌اند.

به گفته منابع خبری، ژنرال فرانسوا الحاج فرمانده عمليات ارتش لبنان كشته شده‌است. "حاج" گزينه اول جايگزيني ميشل سليمان فرمانده كنوني ارتش بعد از انتخاب او به عنوان رئيس‌جمهور در آينده‌اي نزديك بود.

انفجار ساعت 7 صبح امروز به وقت محلي در لبنان باعث پرتاب شدن خودرو حامل الحاج و آتش گرفتن چند خودرو و آسيب ديدن ساختمانهاي اطراف شد.

انفجار امروز و کشته شدن گزینه احتمالی جانشینی "میشل سلیمان" رییس جمهور توافقی گروه های لبنانی، بار دیگر ترديدهايى بر سر تشکيل جلسه پارلمان هفته آینده به وجود آورده است.

در همین حال سیدمحمد صدر معاون سابق عربی آفریقای وزارت خارجه در دولت خاتمی و عضو فعلی شورای مرکزی بنیاد باران در تحلیل خود از وضعیت فعلی لبنان با توجه به انفجار امروز به "فرارو" می گویید: « اساسا در واقع وضعیت سیاسی لبنان یک وضعیت ثابتی نیست و بسیار لرزان است. در همین حال مرتب هم بحث های سیاسی بین گروه ها ادامه دارد و طبیعی است که گروه های داخلی و خارجی که از رسیدن توافق دو گروه برای تعیین رییس جمهور و دولت راضی نیستند سعی می کنند اقداماتی را انجام بدهند که روند حل مسائل با مشکل مواجهه شود.»

وی با اشاره به کشته شدن ژنرال فرانسوا الحاج می افزاید:« به استناد روزنامه های عربی گفته می شود الحاج در واقع گرایشاتی به گروه معارضین داشته است. ایشان که امروز کشته شد گفته می شد که اگر "میشل سلیمان" رییس جمهور آینده لبنان شد فرمانده ارتش می شوند. طبیعی است که این نوع کارها برای به تاخیر انداختن حل مسئله بوده که مطمئنا حل مسئله را نیز به تاخیر می اندازد.»

معاون سابق عربی آفریقای وزارت خارجه ادامه می دهد :« تجربه نشان داده است که در این چند ماه اخیر معمولا هرگاه که قرار بود مسائل در لبنان حل شود آمریکا روی مسائل داخلی فشار می آورد و نمی گذاشته که گروه 14 مارس و 8 مارس به توافق برسند.»

بر همین اساس صدر تاکید می کند که انفجار امروز اقدامی در چارچوب ایجاد تاخیر در حل مسایل سیاسی لبنان است .

عضو شورای مرکزی بنیاد باران مانع اصلی حل بحران لبنان را آمریکا دانسته و می گویید:« در واقع اکنون راس قضایا در لبنان آمریکا است و آمریکا می خواهد لبنان را برگرداند مثلا به 35 سال پیش یعنی در شرایطی که در آنجا نه حزب الله مطرح بوده نه مقاومت و نه در واقع یک مرکزیتی برای به چالش کشاندن اسرائیل. آنها می خواهند در لبنان یک رییس جمهوری بیاید و دولتی بیاید که با اسرائیل روابط خوبی داشته باشد با حزب الله و مقاومت روابط دوستی نداشته باشد و در جهت خلع سلاح حزب الله و از بین بردن مقاومت حرکت کند و تمام آن افتخاراتی که مقاومت لبنان در اختیار داشته آن را از بین ببرد و در واقع مشکل اسرائیل را در بعد لبانی آن حل کند.»

صدرمعتقد است علت شکل نگرفتن دولت و کابینه تاکنون ناشی از فشارهای بوده است که آمریکا وارد می کرد و مانع از پیشروی کار می شده است.

معاون سابق عربی آفریقای وزارت خارجه در تحلیل خود از آینده لبنان می گویید:« اکنون باز مشکلات زیادی وجود دارد. چنانچه باز اختلافاتی روی نحوه انتخاب آقای میشل سلیمان هست علی رغم اینکه روی شخص ایشان تقریبا توافق شده است و به احتمال خیلی زیاد ایشان رییس جمهور آینده لبنان است.»

وی ادامه می دهد: «ولی مسائل دیگری مطرح شده است که فقط بحث تعیین رییس جمهور نیست باید بحث دولت هم قبل از تعیین رییس جمهور همچون بسته ای حل شود.»

صدر به برخی اختلافات اخیر اشاره می کند و می گویید: «آقای میشل عون می گوید حال که من رییس جمهور نمی شوم و کناره گیری کردم، از آن طرف آقای سعد حریری هم نباید نخست وزیر شود و باید یک نفر دیگر از گروه سنی ها نخست وزیر شود و بحث بعدی هم ترکیب کابینه است و اينکه معارضین خواستار آن هستند که کابينه هم باید همانند مجلس‌ تقسیم بندی شود؛ چون الان مجلس 55 درصد در دست اکثریت است و 45 درصد در دست معارضین. میشل عون اخیر می گوید که ترکیب کابینه هم باید به همین شکل باشد یعنی حدود 17 وزیر به اکثریت و 13 وزیر هم به اقلیت برسد.»

وی در خاتمه تاکید می کند: «فضای مبهمی که اکنون در لبنان وجود دارد تحلیل آینده آن را سخت کرده است؛ با این حال ابراز امیدواری می کنم که هرچه سریعتر رییس جمهور و دولت لبنان تشکیل شود.»

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات