محققان گزارش کردند شستوشوی حفره سینوسی ۲ بار در روز با محلول نمکی ملایم میتواند به طور قابل توجهی خطر بستری شدن و مرگ بیمار مبتلا به کووید را کاهش دهد.
به گزارش ایسنا، به نقل از هلث، دکتر ریچارد شوارتز، مدیر دپارتمان فوریتهای پزشکی در کالج پزشکی جورجیا در دانشگاه آگوستا و محقق ارشد این تحقیق، گفت: ما در مقایسه با گروه کنترل خود شاهد کاهش ۸.۵ برابری بستری شدن در بیمارستان و عدم مرگ و میر بودیم که هر دوی اینها نکات بسیار مهمی است.
برای این مطالعه ۷۹ بیمار مبتلا به کووید با استفاده از آب نمک مخلوط با پوویدون آیوداین (ضدعفونی کننده قهوهای رنگ مورد استفاده در جراحی) یا جوش شیرین، شستوشوی بینی خود را انجام دادند. آنان این کار را طی ۲۴ ساعت پس از مثبت شدن آزمایش شروع کردند.
در مجموع ۱.۳ درصد از شرکتکنندگان نیاز به بستری شدن در بیمارستان داشتند و هیچکدام هم فوت نکردند. در مقایسه با حدود ۱۱ درصد از افراد گروه کنترل همسان که یا در بیمارستان بستری شدند و یا فوت کردند.
به گفته محققان اگر این یافتهها در مطالعات دیگری نیز تایید شود، کاهش احتمالی بیماری و مرگ در سراسر جهان را میتواند به دنبال داشته باشد.
محققان گمان میکنند نمک توانایی ویروس کووید را برای آلوده کردن سلولها در حفره بینی، دهان و ریهها مهار میکند.
به نظر میرسد شستوشو با نمک به محدود کردن شدت علائم بیماران کمک میکند.
به گفته محققان بیمارانی که با جدیت بیشتری به ۲ بار استفاده روزانه پایبند بودند، رفع سریعتر علائم را گزارش کردند.
این روش را میتوان در خانه با مخلوط کردن نیمقاشق چایخوری نمک و جوش شیرین در یک فنجان آب جوشانده یا مقطر استفاده کرد. سپس حفره بینی را با یک بطری شستوشوی سینوس خارج نمود.
این یافتهها اخیرا در مجله Ear, Nose & Throat Journal منتشر شده است.