ترنج موبایل
کد خبر: ۵۸۲۲۲

جایگاه ایران در تغییرات دولت اوباما

تبلیغات
تبلیغات


فرارو- تغییرات در دولت اوباما.... اختلاف میان صدری‌ها.... تلاش آمریکا برای شکاف در جبهه مقاومت.... عنواینی هستند که از صفحات بین الملل روزنامه‌های یکشنبه برای بررسی انتخاب شده‌اند.

خبر> جایگاه ایران در تغییرات دولت اوباما
روزنامه خبر درباره استعفای جیمز جونز با فرهاد کلینی گفت‌وگو کرده است. این کارشناس مسایل خارجی گفت که مسئله اصلی میان اوباما و جونز استراتژی دولت آمریکا در افغانستان است و در این راستا به نظر می‌رسد که بایدن تیم خود را چیده است. وی درباره تغییرات آتی در دولت اوباما افزود که احتمالا کیتس کنار می‌رود و مولن نیز بازنشسته می‌شود. از سوی دیگر نیز احتمال کناره گیری کلینتون از وزارت خارجه وجود دارد. وی درباره دانیلیون جانشین جونز اظهار کرد که در گذشته سخنان ناخوشایندی را به کار برده است. کلینی اضافه کرد احتمال دارد موقعیت دنی راس در آینده تغییر کند او هم اکنون مدیر کل شورای امنیت است. از طرف دیگر دیگر کلینتون فایلو دیبل را جایگزین جان دبیلیو لیمبرت کرده است. این تحلیل‌گر همچنین ایران و چین و بازسازی رابطه آمریکا با متحدان سنتی‌اش را از اولویت‌های دانیلیون است.

ایران> اوبامائيسم در برابر دكترين مقاومت
مطلبی با تیتر فوق عنوان یادداشتی در روزنامه ایران است. یادداشت نویس این روزنامه دولتی می‌نویسد که اوبامائیسم بر آن است كه در تقابلي نرم اتحاد ميان نيروهاي مقاومت؛ ایران و حماس از یک سو و سوریه ولبنان از سوی دیگر را دچار دو دستگي كرده و اين دو دسته جديد را مقابل يكديگر قرار دهد. این یادداشت نویس در ادامه متذکر می‌شود که با وجود تلاش اوباما در گسستن رابطه میان سوریه با ایران و لبنان، ديدار دكتر محمود احمدي‌نژاد رئيس جمهور كشورمان با بشاراسد رئيس جمهور سوريه و سيدحسن نصرالله دبير كل حزب‌الله لبنان در دمشق نشان داد فشار و مداخله خارجي از جانب امريكا انسجام فزاينده اركان مقاومت در خاورميانه را در پي داشته است. همچنین اوبامائيسم در عراق نيز ناكام مانده است چرا كه به رغم اتهام‌زني‌هاي امريكا عليه همسايگان آن كشور مناسبات سازنده ايران و سوريه باگروه‌هاي سياسي عراقي رو به توسعه است و واشنگتن به بازيگري حاشيه‌اي مبدل شده است. این یادداشت با بیان اینکه تحميل راه حل خارجي براي تغيير مسير حيات سياسي خاورميانه ناشي ازعدم شناخت واقعيت‌هاي منطقه است و اوبامائيسم با لعاب صلح يا امنيت در چرخه‌اي باطل گرفتار آمده است، به پایان می‌رسد.

تهران امروز> صدری‌ها علیه صدر
تهران امروز درباره مخالفت گروه صدر با همراهی او با مالکی می‌نویسد منابع خبري گزارش مي‌دهند كه موافقت مقتدي صدر با نخست‌وزيري مجدد مالكي انتقادات گسترده‌اي را در داخل جريان او به وجود آورده است.به گزارش سایت دیپلماسی ایرانی علاوه براین كه چند دستگي در درون اين جريان به وجود آمده است مقامات جيش المهدي، شاخه نظامي جريان صدر موضع‌گيري‌هاي شديدي عليه مقتدي صدر انجام داده‌اند. مومن الصدري، يكي از رهبران جيش المهدي، درباره كوتاه آمدن مقتدي صدر در برابر نامزدي مجدد مالكي به روزنامه العرب، چاپ قطر گفت: «انتخاب مالكي خيانت به خون صدري‌ها و خانواده‌هاي آنهاست و نشان مي‌دهد كه جريان صدر تا چه اندازه به كشورهاي همسايه وابسته است.» وي همچنين گفت: «آنچه در جلسات پيمان ملي براي انتخاب نهايي مالكي براي نخست‌وزيري گذشت، توطئه‌اي عليه خواسته ملت عراق به خصوص طرفداران جريان صدر بود.ما ديديم مالكي با طرح موسوم به «مانور اسب‌ها» با صدري‌‌ها چه كرد و چگونه هزاران نفر از طرفداران صدر را به زندان انداخت.ما در جلسات متعددمان بر لزوم دور نگه داشتن مالكي از رسيدن مجدد به پست نخست‌وزيري تاكيد داشتيم و هنگامي كه آقاي مقتدي صدر دستور به نامزدي مجددي مالكي داد، شوكه شديم، البته مي‌دانيم ايشان تحت چه شرايطي و با چه فشاري مجبور شدند كه از موضع مخالفت خود با مالكي كوتاه بيايند.» صدر ابراز عقيده كرد كه حضور مجدد مالكي در پست نخست‌وزيري براي آينده عراق خطرناك است و مي‌تواند باعث گسترش ناآرامي و كاهش خدمات‌رساني به مردم شود. از سوي ديگر مجموعه موسوم به «هنگ روز موعود» يكي از تشكيلات وابسته به جيش المهدي با صدور بيانيه‌اي تصميم مقتدي صدر براي راي دادن به نوري مالكي براي نخست‌وزيري رد كرد و اعلام كرد:«اگر مقتدي صدر تصميم خود براي پذيرفتن مالكي را تعديل نكند از خود او نيز اعلام برائت خواهند كرد.» ابو جعفر الخفاجي، يكي از رهبران جريان صدر در شهرك صدر نيز پذيرفتن نامزدي مالكي توسط مقتدي صدر را رد كرد و گفت: «در ابتدا ما مالكي را رد كرديم و گفتيم نمي‌تواند براي بار دوم نخست‌وزير شود و امروز همه چيز عوض شده است و شاهديم كه به يك نفاق سياسي دچار شده‌ايم، چرا كه همه به فكر مصالح و منافع خودشان هستند.

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات