ترنج موبایل
کد خبر: ۶۵۹۹۶

میوه شادابی و نشاط می‌آورد

تبلیغات
تبلیغات


ميوه‌ها يكي از مهم‌ترين گروه‌ مواد غذايي هستند كه براي حفظ سلامتي، شادابي و تنظيم عملكرد بخش‌هاي مختلف بدن لازم و ضروري هستند. مواد غذايي اين گروه تامين كننده آب، ويتامين‌ها و املاح و فيبرغذايي و تركيبات سلامتي بخش گياهي (رنگدانه‌ها) مورد نياز بدن انسان هستند. دريافت روزانه مقدار كافي از ميوه‌ها باعث حفظ سلامتي، شادابي و طراوت پوست مي‌شود.

به گزارش ايسنا، مواد غذايي گروه ميوه‌ها انواع ميوه‌هاي تازه، آبميوه‌هاي تازه طبيعي، كمپوت ميوه‌ها و ميوه‌هاي خشك (خشكبار) را شامل مي‌شود.

لازم است روزانه 2 تا 4 واحد از مواد غذايي گروه ميوه‌ها در برنامه غذايي گنجانده شود. هر واحد از اين گروه برابر است با يك عدد ميوه متوسط مانند سيب، موز، پرتقال يا گلابي، نصف گريپ فروت يا نصف ليوان ميوه‌هاي ريز مانند توت، انگور، انار و ... يا نصف ليوان ميوه پخته يا كمپوت ميوه و يا يك چهارم ليوان ميوه خشك يا خشكبار (مانند انواع برگ‌ها) كه معادل با سه چهارم ليوان آبميوه تازه طبيعي است.


چگونگي انتخاب صحيح ميوه‌ها
ميوه‌ها از نظر محتواي ويتاميني و املاح با يكديگر متفاوتند. به عنوان مثال انواع توت‌ها و مركبات مانند پرتقال و نارنگي ويتامين «ث» بيشتري نسبت به سيب دارند و سيب و موز مقدار بيشتري پتاسيم دارند. بنابراين اصل تنوع در انتخاب نوع ميوه‌هاي مصرفي روزانه بايد رعايت شود.


فوايد برخي از ميوه‌ها
سيب: سيب علاوه بر داشتن مقادير زياد ويتامين، پتاسيم و فيبرغذايي حاوي آنتي اكسيدان كوئرستين است كه باعث كاهش خطر ابتلا به بيماري‌هاي قلبي - عروقي و سكته مي‌شود.

فيبر غذايي سيب (پكتين) موجب كاهش چربي‌هاي خون و همچنين افزايش تدريجي قند خون در ديابتي‌ها مي‌شود. بنابراين مصرف آن براي ديابتي‌ها توصيه مي‌شود.

مركبات: مركبات شامل پرتقال، نارنگي، انواع ليمو و گريپ فروت هستند. مركبات منبع غني ويتامين «ث» و فيبر غذايي هستند. ويتامين «ث» موجود در مركبات با افزايش جذب آهن از ابتلا به كم خوني پيشگيري مي‌كند. مطالعات نشان داده مصرف روزانه مركبات باعث كاهش ابتلا به بيماري‌هاي آب مرواريد (كاتاراكت) مي‌شود.

گلابي: گلابي منبع غني از ويتامين «ث» و فيبر است كه ميان وعده مناسبي براي افراد داراي كلسترول بالاي خون و ديابتي‌ها محسوب مي‌شود و يكي از اولين غذاهاي كمكي ايده‌آل براي كودكان است.


انواع توت‌ها: توت‌ها علاوه بر مقدار زيادي فيبر غذايي، ويتامين «ث» و پتاسيم، مقدار زيادي رنگدانه گياهي (آنتوسيانيدين) دارند كه نقش موثري در پيشگيري از ابتلا به واريس و تخريب ديواره رگ‌هاي خوني دارند.

توت‌ها از جمله ميوه‌هاي كم كالري هستند كه در رژيم غذايي كنترل وزن توصيه مي‌شود. فيبر غذايي موجود در انواع توت‌ها موجب تسريع در دفع مدفوع و كاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ مي‌شود.

انار: انار سرشار از پتاسيم، ويتامين‌هاي «ث» و «ب» است.

كيوي: كيوي منبع بسيار غني ويتامين «ث» ، پتاسيم و فيبر غذايي است و آنزيمي دارد كه به عنوان نرم كننده گوشت به كار مي‌رود.



نكاتي درباره خريد و نگهداري ميوه‌ها
تا حد امكان ميوه‌هاي سالم، بدون لك و بدون كرم خوردگي ر انتخاب كنيد. براي نگهداري طولاني مدت ميوه‌ها مي‌توان از روش‌هاي خشك كردن،‌ مربا و كمپوت استفاده كرد. براي رسيدن گلابي‌هاي سبز رنگ آنها را در دماي اتاق قرار دهيد و پس از رسيدن در يخچال نگهداري كنيد. براي جلوگيري از قهوه‌اي شدن گلابي‌هاي خرد شده به آنها آبليمو بزنيد. هنگام خريد مركبات، ميوه‌هايي كه پوست پر رنگ، درخشان و بدون لك دارند را انتخاب كنيد. مي‌توانيد انواع مركبات را تا چند هفته در يخچال نگهداري كنيد. انارهاي پوست نازك و براق را كه نسبت به اندازه‌شان سنگين بوده و آبدار و گوشتي هستند را انتخاب كنيد. انارها را مي‌توان به مدت يك ماه در جاي خشك و خنك و به مدت دو ماه در يخچال نگهداري كرد.

بنا بر اعلام انستيتو تحقيقات تغذيه‌اي و صنايع غذايي كشور، خرمالوهاي پررنگ و رسيده را مي‌توانيد به مدت 2 تا 3 روز در يخچال نگهداري كنيد. كيوي‌هاي رسيده گوشتي كه كمي نرم هستند را انتخاب كنيد. كيوي‌هاي نارس طي 2 تا 3 روز در پاكت كاغذي همراه با يك عدد سيب رسيده در دماي اتاق مي‌رسند. كيوي‌ها را مي‌توانيد در يك كيسه پلاستيكي تا دو هفته در يخچال نگهداري كنيد. هنگام خريد كمپوت ميوه‌ها به تاريخ توليد و انقضا، شماره پروانه ساخت وزارت بهداشت و مهر استاندارد توجه كنيد. دقت كنيد قوطي كمپوت ميوه‌ها معيوب و باد كرده نباشد.

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات