حزب اتحاد ملت ایران اسلامی با صدور بیانیهای، ضمن محکومیت رویکرد امنیتی و جرمانگارانه در مقوله حجاب، متن منتشر شده از لایحه جدید عفاف و حجاب را ناقض حقوق شهروندی زنان بیحجاب و اصول قانون اساسی دانست و خواستار لغو قانون حجاب اجباری شد.
به گزارش شرق، متن بیانیه در پی میآید: انتظار میرفت بعد از فاجعه دلخراش برای دختر مظلوم ایران خانم مهسا امینی و اتفاقات تلخ و تأسفبار پس از آن که منجر به آسیبهای جسمی و روانی فراوان و کشته و زخمی شدن تعداد زیادی از جوانان بیگناه کشورمان شد، رویههای خسارتبار گذشته جبران شود.
اما با تاسف فراوان در ماههای گذشته شاهد رفتارهای غیرقانونی و اعلام مواضع بعضا غیرمسئولانه بودهایم که همچون گذشته با رویکردی قیممابانه آزادیهای فردی و اجتماعی شهروندان به ویژه زنان را تحدید میکند.
این قبیل اقدامات که تلاش میکنند مطالبات اقشار و گروههای مختلف جامعه را نادیده گرفته و با امنیتی کردن فضا و اعمال محدودیت شرایط را به سوی انسداد سوق دهند، نتیجهای جز تعمیق شکاف بین مردم و حاکمیت و انباشت خشم و کینه در جامعه نخواهد داشت.
لایحه جدید عفاف و حجاب که در روزهای اخیر در رسانهها منتشر شد، متاسفانه در همین راستا عمل کرده و به علاوه، در صورت تصویب و اجرا ناقض برخی اصول قانون اساسی و حقوق شهروندی خواهد بود.
در بندهای ۱ تا ۹ لایحهای که متن آن در رسانهها منتشر شد، جرایم، محدودیتها و محرومیتهای متعددی برای شهروندانی که به حجاب اجباری اعتقادی ندارند در نظر گرفته شده است.
متن منتشر شده ضمن نادیده گرفتن حقوق اولیه شهروندان، در تعارض با اصل ۱۹ قانون اساسی است که تاکید دارد مردم ایران از هر قوم و قبیله که باشند از حقوق مساوی برخوردارند و رنگ، نژاد، زبان و مانند اینها سبب امتیاز نخواهد بود.
همچنین اصول دیگری در قانون اساسی از جمله اصول ۲۰، ۲۱ و ۲۲ قانون اساسی گویای اصل برابری، عدالت و بهرهمندی تمامی شهروندان از حقوق برابر است و بر کرامت و ارزش والای انسان و آزادی او تاکید دارد. مطابق این اصول نمیتوان بخشی از افراد جامعه را به صرف داشتن اعتقاد و پوشش متفاوت از بدیهیترین حقوق اولیه و اجتماعیشان منع کرد.
پلمپ فروشگاهها، رستورانها و مراکز آموزشی و فرهنگی، منع ورود دانشجویان به دانشگاه، عدم ارائه خدمات اجتماعی به شهروندان، منع فعالیت هنرمندان، توقیف خودروها و … که در چند ماه گذشته شاهد آن بودهایم و در متن منتشر شده از لایحه جدید حجاب و عفاف نیز مطرح شده است، فرا رفتن از مرزهای قانون اساسی، مداخله در حوزه خصوصی افراد، و مصداق تحریم اقتصادی و اجتماعی شهروندان است.
بعلاوه، در این متن فراجا به عنوان ضابط قوه قضاییه مسئول اجرای این لایحه است که چیزی جز تحمیل هزینه بر این نیرو را در بر نخواهد داشت. پیشتر هم در خصوص نتایج و عملکرد گشتهای ارشاد هشدار داده بودیم، حال آنکه دیدیم چه فجایع و خسارات غیر قابل جبرانی را به بار آورد.
اینک بدون درس گرفتن از اتفاقات گذشته با دادن اختیارات فراقانونی به نیروی انتظامی در مورد مسألهای که ماهیت فرهنگی دارد نه انتظامی، بیم آن میرود که با مواجهه نادرست با این مساله در آینده شاهد اتفاقات تلخ دیگری باشیم.
حزب اتحاد ملت ایران اسلامی ضمن محکومیت رویکرد امنیتی و جرمانگارانه در مقوله حجاب، بار دیگر بر محوریت کرامت انسانی و حق انتخاب پوشش شهروندان تاکید دارد و اصرار حاکمیت بر ادامه رویه پلیسی و امنیتی گذشته را باعث هدم امید و انباشت نارضایتی بیشتر در جامعه و لطمه به حرمت شریعت میداند.
بر این اساس، ما بار دیگر خواستار لغو قانون حجاب اجباری، عدم دخالت نهادهای نظامی و امنیتی در این امور و استقرار نظام حاکمیت مردم بر سرنوشت خویش هستیم و آن را به سود ملت، اقتدار ملی و حاکمیت میدانیم.