bato-adv
bato-adv

طرز تهیه کویی تره گیلانی

طرز تهیه کویی تره گیلانی

اگر از درست کردن غذا‌های تکراری خسته شده‌اید و به دنبال کشف طعم‌های جدید برای وعده ناهار هستید، پیشنهاد می‌شود حتما این غذای شمالی را امتحان کنید.

کویی تره، کدو تره یا همان خورش کدو فسنجان گیلانی یکی از غذا‌های متفاوت و خلاقانه استان گیلان است که مانند دیگر غذا‌های این دیار طعم و مزه‌ای لذیذ و جذاب دارد. کویی در زبان محلی گیلان به معنای کدو حلوایی است و همانطور که از نام این غذا مشخص است، در طرز تهیه کویی تره از مقداری کدو حلوایی استفاده می‌شود.

اگر از درست کردن غذا‌های تکراری خسته شده‌اید و به دنبال کشف طعم‌های جدید برای وعده ناهار هستید، پیشنهاد می‌شود حتما این غذای شمالی را امتحان کنید. در این مقاله می‌توانید با طرز تهیه کویی تره (کدو فسنجان) گیلانی و همه فوت و فن‌های درست کردن این غذای متفاوت آشنا شوید.

طرز تهیه کویی تره (کدو فسنجان) گیلانی؛ اصیل و خوشمزه

مراحل طرز تهیه کویی تره گیلانی

روش تهیه کویی تره یا کدو فسنجان تا حدی شبیه به فسنجان است، با این تفاوت که این غذا به صورت کاملا گیاهی و با کدو حلوایی تهیه می‌شود. در ادامه می‌توانید با مراحل درست کردن کویی تره آشنا شوید.

مرحله اول؛ گردو‌ها را آسیاب کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه کویی تره باید گردو‌ها را درست مثل خورش فسنجان آسیاب کنید. برای این که گردو‌ها راحت‌تر آسیاب شوند و بهتر روغن بیندازند، می‌توانید قبل از آسیاب کردن، آن‌ها را در ماهیتابه بریزید و روی حرارت ملایم تفت دهید تا عطر گردو بلند شود. سپس گردو‌ها را با آسیاب یا غذاساز پودر کنید.

مرحله دوم؛ کدو حلوایی را بپزید

در این مرحله باید کدو حلوایی را بشویید و خرد کنید. سپس کدو‌ها را با مقداری آب در قابلمه بریزید و بپزید تا کاملا نرم شوند.

مرحله سوم؛ پیاز‌ها در روغن سرخ کنید

پیاز را بشویید و پوست آن را جدا کنید. سپس آن را به صورت نگینی ریز خرد کنید. مقداری روغن در قابلمه بریزید و پیاز‌ها را در روغن تفت دهید تا سبک شوند.

مرحله چهارم؛ گردو را همراه با پیاز تفت دهید

بعد از اینکه پیاز‌ها سبک شدند، گردوی خرد شده را به آن اضافه کنید. گردو‌ها را به خوبی با پیاز ترکیب کنید و برای چند دقیقه تفت دهید تا بوی خامی گردو از بین برود.

مرحله پنجم؛ رب انار و آب را به قابلمه اضافه کنید

در این مرحله از طرز تهیه کدو فسنجان شمالی باید رب انار را به ترکیب پیاز و گردو اضافه کنید. سپس ۳ لیوان آب روی مواد بریزید و اجازه دهید خورش شما با حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد. معمولا حدود ۳ ساعت طول می‌کشد تا گردو روغن بیندازد و به خوبی بپزد.

مرحله ششم؛ کدو حلوایی را به خورش اضافه کنید

در این مرحله باید کدو حلوایی‌های پخته شده را از پوست آن جدا و آن‌ها را پوره کنید. سپس کدو‌ها را به خورش اضافه کنید. اجازه دهید خورش برای ۱ ساعت دیگر بپزد.

مرحله هفتم؛ خورش را سرو کنید

بعد از حدود ۱ ساعت خورش شما به غلظت مناسب می‌رسد و تقریبا آماده می‌شود. در این مرحله باید مقداری نمک، گلپر و شکر به غذا اضافه کنید. نعنا را به صورت ریز خرد کنید و به خورش اضافه کنید. اجازه دهید خورش برای ۱۵ دقیقه دیگر بجوشد و غلیظ شود. سپس شعله گاز را خاموش کنید و این غذا را همراه با برنج کته میل کنید.

طرز تهیه کویی تره با گشنیز

برخی از افراد در طرز تهیه کویی تره خوشمزه و ساده به روش گیلانی به جای نعنا از گشنیز تازه خرد شده استفاده می‌کنند. روش تهیه کویی تره با گشنیز درست مثل درست کردن آن با نعنا است، تنها باید به جای نعنای تازه خرد شده، از گشنیز خرد شده در غذا استفاده کنید. معمولا در این روش در کنار گشنیز از مقداری چوچاق خرد شده نیز استفاده می‌شود.

نکات و فوت و فن‌های طرز تهیه کویی تره گیلانی

در این بخش به چند نکته در رابطه با تهیه کویی تره گیلانی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

اگر در طرز تهیه کویی تره گیلانی از رب انار ملس یا ترش و شیرین استفاده می‌کنید، نیاز به اضافه کردن شکر نیست.

اضافه کردن چند حبه سیر به خورش کویی تره طعم بی‌نظیری به غذا می‌بخشد.

در روش سنتی برای تهیه کدو فسنجان به جای نعنا از سبزی محلی چوچاق یا ترکیب این دو سبزی با هم استفاده می‌شود.

خورش کویی تره ممکن است خیلی زود ته بگیرد، به همین دلیل در تمام مراحل پخت باید آن را هم بزنید.

خورش کویی تره باید به صورت کاملا غلیظ و شبیه به فسنجان باشد، بنابراین اجازه دهید خورش برای مدت طولانی روی شعله گاز بجوشد تا حسابی جا بیفتد.

برخی از شمالی‌ها خورش کویی تره را با استفاده از چند تکه مرغ یا اردک درست می‌کنند.

وجود کدو حلوایی و گردو در خورش کدو فسنجان شمالی موجب شده است که این غذا خواص زیادی برای سلامت و تقویت سیستم ایمنی بدن داشته باشد.

در زمان اضافه کردن آب به خورش کویی تره بهتر است از آب سرد استفاده کنید. این کار به گردو‌ها شوک وارد می‌کند و موجب می‌شود گردو سریع‌تر روغن پس بدهد.

اگر به دستگاه آسیاب دسترسی ندارید می‌توانید برای تهیه کویی تره از گردوی رنده شده یا له شده با گوشت‌کوب نیز استفاده کنید.

در طرز تهیه کویی تره یا کدو فسنجان نسبت کدو به گردو باید ۲ به ۱ باشد. یعنی میران کدو حلوایی باید دو برابر گردو باشد.

مقدار چوچاق یا نعنا مورد استفاده در خورش کویی تره باید نصف اندازه گردو باشد.

گلپر مهم‌ترین طعم‌دهنده در خورش کدو تره شمالی است، بنابراین به هیچ عنوان آن را حذف نکنید.

می‌توانید خورش کویی تره را هم با نان و هم با برنج کته سرو کنید.

اگر به رب انار ترش دسترسی ندارید، می‌توانید برای تهیه کدو فسنجان گیلانی به روش محلی از ترکیب رب آلوچه و مقداری رب انار شیرین استفاده کنید.

برخی افراد برای تهیه کویی تره از مقداری رب گوجه فرنگی نیز در غذا استفاده می‌کنند.

منبع: اکالا

برچسب ها: غذای شمالی آشپزی
bato-adv
bato-adv
bato-adv