کارلوس کرش دهمین سرمربی خارجی تیم ملی لقب میگیرد؟
مرد ناکام نتیجهها در ایران


فرارو- بالاخره گزینه سرمربیگری تیم ملی دوشنبه شب از دبی وارد تهران شد تا مشخص شود کسی که مسئولان فدراسیون فوتبال حاضر نبودند نام و ملیت او را برای خبرنگاران فاش سازند کسی نیست جز کارلوس کرش پرتغالی.
به گزارش فرارو؛ بحث انتخاب سرمربی بزرگ خارجی در جامعه فوتبال و در میان دست اندرکاران این رشته ورزشی حتی پیش از شروع بازیهای جام ملتهای آسیا در گرفت جائیکه علی سعیدلو معاون طرفدار فوتبال محمود احمدینژاد آشکارا خطاب به مسئولان فدراسیون فوتبال گفت که در صورت اقدام آنها سازمان تربیت بدنی حاضر است هزینه به خدمت گیری یک سرمربی بزرگ را تامین کند.
این گونه بود که دوباره لیستی از نامهای مطرح فوتبالی دنبال هم ردیف شد، از اریکسون سوئدی گرفته تا تروسیه فرانسوی. در این میان حتی نام سرمربی ناکام آرژانتین در جام جهانی 2010 نیز بر سر زبانها چرخید و حتی محمود احمدینژاد هم در پاسخ به سوال خبرنگاری که از او درباره احتمال سرمربیگری مارادونا در تیم ملی پرسید سری به علامت رضا تکان داد، ولی نشد آنچه باید میشد. چرا که در پی مطرح شدن این موضوع جادوگر همه اعصار فوتبال اعلام کرد که قصد مربیگری در ایران را ندارد.
به هر حال هر چه بود، گذشت و این بار قرعه فال به نام کارلوس کرش پرتغالی زده شد. کرش در حالی به ایران سفر کرده است که هنوز به طور قطع معلوم نیست با فدراسیون قرداد امضا خواهد کرد یا خیر. به خصوص اینکه اگر به یادآوریم خاویر کلمنته نیز به تهران آمد و چند روزی هم در این شهر سپری کرد ولی در نهایت حاضر نشد با فدراسیون قرداد امضا کند.
اما با این وجود کارلوس کرش به احتمال زیاد دهمین سرمربی خارجی تیم ملی لقب خواهد گرفت و به احتمال زیاد با همان مشکلاتی دست و پنجه نرم خواهد کرد که اسلافش با آن دست به گریبان بودند؛ از مدیریت مبهم و ناکارآمد گرفته تا بازیکنان بعضا یاغی و پرحاشیه.
این مربی پرتغالی که روزنامههای ورزشی در ایران هنوز لقبی برای او انتخاب نکردهاند، هر چند که از نظر حضور در عرصههای بین المللی فوتبال جز سرشناسترین چهرههاست ولی از لحاظ نتیجه گیری، چیزی که ایرانیها شیفته آن هستند، کارنامه چندان قابل قبولی ندارد.
کرش دوبار سابقه حضور در سمت سرمربیگری تیم ملی کشورش در سالهای 1991 و 2010 را در کارنامه خود دارد. نگاهی به نتایج او در تیم ملی پرتغال نشان میدهد که احتمالا مسئولان فدراسیون فوتبال در به خدمت گرفتن او شاید شاخصهای دیگری جز نتیجه را در نظر داشتهاند البته شاخصهایی که فعلا بر کسی آشکار نیست.
کارلوس کرش حتی در مهمترین و معتبرترین تجربه ورزشی زندگی خود هم نتوانست آنچه را که از او انتظار میرفت بر آورده کند چرا که حضور یک ساله او در سانتیاگو برنابئو تنها سوپر جام اسپانیا و چهارمی در لالیگا را برای قوهای سفید مادرید در بر داشت.
از سوی دیگر حضور چندین ساله او در منچستر یونایتد هرچند که قهرمانیهایی در پی داشت ولی کیست که نداند سرالکس فرگوسن قادر است حتی بی حضور او نیز این قهرمانیها را تکرار کند.
اما تنهاترین موفقیت نصف و نیمه او در کسوت سرمربیگری تیمهای ملی مربوط به حضور او در نیمکت تیم ملی آفریقای جنوبی میشود جائیکه او توانست این تیم را به مسابقات جام جهانی 2002 کره جنوبی و ژاپن راهی کند.
بنابراین پیش بینی میشود حضور این مربی پرتغالی در فوتبالی که به گفته محمد دادکان آقازادهها در آن تصمیمگیری میکنند، شاید ناکامی دیگری به کارنامه او اضافه کند. البته این گزاره زمانی صادق است که فقط از دریچه نتیجهگرایی به کارنامه کرش نگاه کنیم چرا که عملکرد او در زمینه کشف استعدادهای فوتبالی مرهون موفقیت بوده است.
حضور کارلوس کرش در تیم جوانان پرتغالی در سالهای پیش از 1991 نتایج پرباری را رقم زد. او توانست در این سالها بازیکنان نام آشنایی مانند لوییس فیگو، روی کوشتا، فرناندو کوتو و نامهای دیگری را به فوتبال دنیا معرفی کند.
بنابراین با توجه به ناکامیهای چند سال اخیر و افول نسل طلایی فوتبال ایران شاید حضور کرش بتواند نسلی موفق از جوانان ایرانی را به فوتبال آسیا معرفی کند؛ چیزی که خود او در بدو ورودش به تهران به آن اشاره کرد.
وی در جواب خبرنگارانی که به استقبال او رفته بودند، از علاقه خود به سرمربیگری در ایران سخن گفت.
این مربی پرتقالی با بیان اینکه برای اولین بار است که به ایران سفر کرده، گفت: «مهم است كه مسوولان فدراسيون فوتبال ايران از من چه انتظاري دارند و البته قطعا من هم انتظاراتي خواهم داشت.»
او همچنین درباره شناختش از فوتبال ایران افزود: «من از گذشته شناختی از فوتبال ايران داشتهام. بازیهای تيم ملی ايران را هم در جام ملتهای آسيا ديدهام و میدانم كه بازيكنان با استعدادی داريد اما اطلاعات من از فوتبال شما در همين حد است.»
بنابراین با توجه به شناختی که کرش از فوتبال ایران دارد و با توجه به عدم شناختی هم که از فوتبال ایران دارد به نظر میرسد حضور او در ایران همراه با حاشیههایی باشد حاشیههایی که به گفته میر اسلاو بلاژویچ، باید پوست تمساح داشته باشید تا بتوانید وجود این همه حاشیه را تحمل کنید.