مقامات پاکستان با آغاز ساخت خط لوله انتقال گاز از ایران به طول ۸۰۰ کیلومتر موافقت کردند. پاکستان اعلام کرده تأمین منابع گازی برای ادامه فعالیت صنایع این کشور ضروری است.
به گزارش اکوایران، پاکستان در حال پیشبرد برنامه خود در جهت ساخت یک خط لوله انتقال است که گاز ایران را به این کشور منتقل میکند.
به نوشته بلومبرگ، پاکستان اعلام کرده این اقدام در جهت تأمین نیازهای انرژی این کشور بوده است. دولت پاکستان مجوز آغاز این پروژه را با سرمایههای دولتی صادر کرده و در مرحله نخست، ۸۰ کیلومتر از این خط لوله ساخته خواهد شد. طول این خط لوله در زمان تکمیل پروژه به ۸۰۰ کیلومتر خواهد رسید و فرآیند انتقال گاز از مرز ایران به شهر بندری گوادر پاکستان کلید خواهد خورد.
بلومبرگ ادعا کرده مجوز ساخت این خط لوله در حالی صادر شده که پاکستان پیشتر برای چندین سال تمایلی به تأمین مالی این پروژه نداشت و علت آن تحریمهای سازمان ملل علیه ایران و محدودیتهای مربوط به مبادله دلار بوده است.
ایران و پاکستان در سال ۲۰۱۳ یک قرارداد ۲۵ ساله مرتبط با انتقال گاز امضا کردند. پاکستان بهطور سنتی روابط نزدیکی با آمریکا و ایران دارد. مقامات پاکستان میگویند که این کشور برای ادامه فعالیت صنعت خود به منابع گاز کافی نیاز دارد، زیرا منابع گاز داخلی پاکستان بهسرعت در حال کاهش هستند. سهم واردات گاز طبیعی مایع توسط این کشور نیز به ۲۹ درصدِ کل حاملهای انرژی وارداتی آن رسیده است.