توصیه لاریجانی به عربستان سعودی
رييس مجلس به حكومت سعودي توصيه کرد به اين موضوع توجه كنند كه مردم بحرين قرنهاست كه در اين كشور زندگي كردهاند و مطالبات به حقي دارند و اگر آنها ميخواهند اين مطالبات را با خون بشويند بدانند كه بزرگترين خطاي تاريخي مرتكب شدهاند.
علي لاريجاني در گفتوگويي در ارزيابي از سياستها و برنامههاي آمريكا در مقابله با نهضت منطقهاي تصريح كرد: خوشبختانه يكي از دستاوردهاي مهم اين جنبش مردمي آشكارسازي بسيار عالي از عدم صداقت آمريكاست، غرب و بهويژه آمريكا با شعار دموكراسيخواهي و حمايت از حقوق بشر بخشي از افكار عمومي را فريب ميدادند، حالا مشخص شده آنچه اهميت دارد نفت و منافع شركتهاي تجاري آنهاست.
وي افزود: جالب است آنها در شوراي امنيت در حمايت از مردم ليبي قطعنامه صادر ميكنند و حملات گسترده نظامي به حكومت ليبي انجام ميدهند، اما در بحرين، برعكس عمل ميكنند به ارتش سعودي و برخي كشورهاي عربي دستور ميدهد كه براي حمايت از حكومت به آن كشور وارد شوند و به سركوب مردمي كه به صورت مسالمتآميز خواستههايي دارند، بپردازند.
نماينده مردم قم در مجلس شوراي اسلامي هم چنين خاطرنشان كرد: در مقابل كشتار و سركوب مردم نه از شوراي امنيت و نه از آمريكا خبري است تا از مردم حمايت كنند بلكه دقيقا برعكس از قلع و قمع مردمي كه هيچگونه سلاحي ندارند و رفتار خشونتآميزي نداشتهاند حمايت كنند. آيا بهتر از اين ميتوان نفاق و دورويي و موضع ضدمردمي غرب را نشان داد.
لاريجاني در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينكه دولت بحرين، ايران را متهم به دخالت در امور اين كشور ميكند، يادآور شد: آنها خوب ميدانند كه مردم بحرين چه ميخواهند و چه ميگويند، اين خواستهها مربوط به امروز و ديروز نيست، مردم به منطقيترين روش مطالبات خود را مطرح كردهاند، چرا حكومت بحرين به جاي توجه به حرفهاي مردمش از اتومبيل ارتش كشورهاي بيگانه كمك گرفته است. براي حكومت بحرين بسيار بد است كه كشورها و نيروهاي ضداسراييلي را متهم ميكند مگر آنها مورد حمايت اسراييل هستند كه اينگونه سخن ميگويند.
رييس مجلس شوراي اسلامي در عين حال تاكيد كرد: ما از مظلوم حمايت ميكنيم مگر حمايت ما از حماس چيزي جز اين است. حماس عرب و سني است ولي ما از آنها حمايت كرده و ميكنيم. اين حمايتها صرفا جنبهي معنوي دارد، مگر ايران از مردم مصر مقابل حكومت مبارك حمايت نكرد. آنها به راحتي اجازه ميدهند كه آمريكا برايشان تصميم بگيرد و امر و نهي كند، آمريكا به دنبال منافع مردم بحرين است؟ اين موضعگيري خندهدار است، حكومتي كه از مزدوران ارتش بيگانه براي سركوب نظامي كمك خواسته تا مردم بيسلاحش را قتل عام كند، حالا ديگران را متهم به دخالت ميكند.
وي در ارزيابي از وضعيت بحرين در آينده گفت: من به حكومت سعودي توصيه ميكنم به اين موضوع توجه كنند كه مردم بحرين قرنهاست كه در اين كشور زندگي كردهاند و مطالبات به حقي دارند، اگر آنها ميخواهند اين مطالبات را با خون بشويند بدانند كه بزرگترين خطاي تاريخي مرتكب شدهاند و هرگز از حافظهي مردم منطقه پاك نميشود همانگونه كه غارت نجف و كربلا و تخريب بقيع پاك نشد، سعي نكنند كينهها و بغضها را نسبت به خودشان در بين مردم بيشتر كنند عاقلانه اين است كه سريعا نيروهايشان را از بحرين خارج كنند.
لاريجاني ادامه داد: حكومت بحرين هم به نجابت مردم اين كشور توجه داشته باشد. اين حكومت تنها ميتواند با همدلي مردم دوام بياورد و نه با حمايت قدرتهاي خارجي، لذا كشتار و زندان و شكنجه راه حل رفع مشكل نيست، شما اگر پايگاه مردمي داريد چرا نميتوانيد در مقابل مردم بيسلاحي كه فقط شعار ميدهند خودتان را حفظ كنيد و از بيگانه كمك ميخواهيد. شاهد هستيم كه مردم بحرين هم با صلابت ايستادهاند و در مقابل اين همه فشار، ضعف از خودشان ندادهاند و نخواهند داد، چون آنها هم مطالبات بهحقي دارند و هم با روشهاي منطقي پيگير خواستههاي خود هستند. لذا قطعا پيروز ميشوند و اين فشارها قابل دوام نيست. شاه ايران بسيار قويتر از اين حكومتها بود ولي نتوانست با حمايت آمريكا و غرب و شرق در مقابل ارادهي ملت دوام بياورد. اينها بايد از اين تجربه درس گرفته باشند.
رييس مجلس در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينكه پس از تصميم شوراي امنيت و بعد از حملهي نظامي قدرتهاي غربي با مشاركت برخي كشورهاي عربي رفتار غربيها دچار آشفتگي شده است، تصريح كرد: به نظر ميرسد سناريوي ليبي شبيه سناريوي برخورد با صدام در عراق است. زيربناها را در عراق ويران كردند، مدتي تحريم و بعد با نيروي پياده حمله نظامي كردند. حرفهاي آقاي اوباما به مرور اهداف پشت پرده را آشكار ميكند كه ميخواهند زيربناها را در ليبي نابود كنند بعد بخشي از سرزمين ليبي را در كنترل بگيرند و سپس با برنامهي ديگري به ليبي و ذخاير عظيم آن مسلط شوند.
معلوم ميشود آقاي اوباما با بوش فرقي ندارد و اين همه تفاوت در شعار و عمل براي كشوري مثل آمريكا با اين همه شعار بسيار زشت است. البته مردم هم هرگز اين خيانتها را فراموش نخوهند كرد. لذا در آينده آنها هيچ توقع و انتظاري از انقلابيون منطقه نميتوانند داشته باشند.