دبیراسبق انجمن تصفیه کنندگان شکر گفت: با اعلام نرخ تضمینی چغندرقند بهاره، کشاورزان رغبت بیشتری به تولید دارند؛ در حالیکه اگر نرخ اعلام نمیشد، تولید متوقف میشد.
غلامحسین بهمنی اظهار داشت: با اعلام نرخ تضمینی چغندرقند، کشاورزان به ادامه تولید رغبت بیشتری دارند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، وی افزود: براساس مصوبه شورای قیمت گذاری و اتخاذ سیاستهای حمایتی محصولات اساسی کشاورزی، قیمت خرید تضمینی چغندرقند بهاره برای سال ۱۴۰۳_۱۴۰۲ با احتساب هزینه حمل ۳ هزار و ۹۳۰ تومان و چغندر قند پاییزه ۳ هزار و ۸۰۰ تومان اعلام شد.
به گفته او، با اعلام نرخ تضمینی چغندرقند بهاره، کشاورزان رغبت بیشتری به تولید دارند، درحالیکه اگر نرخ اعلام نمیشد، تولید متوقف میشد.
بهمنی ادامه داد: برآوردها حاکی از آن است که تولید شکر حاصل از نیشکر و چغندر به یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن برسد.
دبیر اسبق انجمن تصفیهکنندگان شکر با بیان اینکه امکان توسعه کشت چغندرقند بهاره وجود ندارد گفت: با توجه به محدودیت منابع آبی و کاهش بارشها نسبت به دوره بلندمدت، مخالف توسعه کشت بهاره هستیم و تنها توسعه کشت چغندر پاییزه با هدف افزایش عملکرد در واحد سطح باید به کار گرفته شود.
او درباره آخرین وضعیت واردات شکر گفت: براساس آمار گمرک در ۱۱ ماهه امسال ۶۶۰ هزار تن شکر وارد شده است.
به گفته بهمنی، بنابر آمار در سال ۹۶ با تولید ۲ میلیون و ۸۰ هزار تن شکر بیشترین میزان تولید را داشتیم. اما تا رسیدن به خوداتکایی نسبی سالانه ۸۰۰ هزار تن تا یک میلیون تن شکر وارد میشود.
دبیر اسبق انجمن تصفیه کنندگان شکر گفت: برآوردها حاکی از آن است که با استمرار واردات و ثبت سفارش به موقع نوسانی در بازار شکر تابستان رخ ندهد.