ادامه سرکوب در بحرین
مسئولان بحريني اعلام كردند كه 47 تن از كارمندان كادر پزشكي در بيمارستان سليمانيه در بحرين به اتهام تحريك عليه نظام حاكم دستگير شدند.
به گزارش روزنامهي قطري الشرق، خالد بن علي آل خليفه، وزير دادگستري و امور اسلامي و اوقاف در كنفرانس خبري مشترك با فاطمه البلوشي، يكي از معاونان وزير بهداشت تاكيد كرد: «تعداد متهمان بازداشت شده 47 تن هستند كه 24 تن پزشك و 23 تن پرستارند كه به دادستاني كل وابسته به اداره امنيت مدني متشكل از دو قاضي غيرنظامي و يك قاضي نظامي ارجاع داده ميشوند.»
در ليست اتهام اين افراد آمده است که اين مسئولان اقدامات دولت و نظام بحرين در خصوص تيراندازي به تظاهركنندگان را در زمان انجام وظيفه در بيمارستان السليمانيه محكوم كردند.
همچنين در ليست اتهامي اين افراد آمده است که اين افراد بدون هيچ بهانهاي از مداواي زخميها امتناع كرده، سلاح در اختيار داشته، به اموال عمومي خسارت زده و در راستاي تحريك عليه نظام حاكم و برانگيختن انزجار طوايف ديگر و اشاعهي اخبار كذب و اخبار مغرضانه تلاش كردهاند.
وزير دادگستري دولت آل خليفه نيز مدعي شد: «اين اقدامات موجب كشته شدن 33 تن از جمله 16 تظاهركننده و چهار نيروي پليس و پنج فرد خارجي و چهار كارمند شد.»
اين در حالي است كه سازمانهاي حقوقي و آمريكا و ديگر كشورهاي غربي از نظام بحرين خواستند تا دست از سركوب و دستگيري پرستارها و پزشكان بردارند.
مدير سازمان پزشكان به خاطر حقوق بشر اظهار كرد: نظام بحرين عليه غير نظاميان، بيماران بيمارستانها و كادر پزشكي بيش از حد از خشونت استفاده ميكند. اعضاي اين سازمان شديدا نگران اين امر هستند و برانجام تحقيقات بين المللي تاكيد دارند.
اما وزير دادگستري بحرين اخبار منتشر شده مبني بر تخريب مساجد شيعه را رد كرد و گفت: تخريب موسسات و مساجد غير قانوني است.
همچنين مسئولان بحريني دو نمايندهي سابق پارلمان و عضو جمعيت الوفاق اسلامي يعني مطر مطر و جواد فيروز را كه فوريهي گذشته در اعتراض به سركوب تظاهر كنندگان استعفا كردند، سهشنبه شب در محل اقامتشان دستگير كردند.
هادي الموسوسي، يكي از اعضاي اين جمعيت گفت: حدود 20 فرد مسلح با لباس شخصي به منزل فيروز در حومهي اعنامه حمله وبعد از بازرسي منزلش وي را دستگير كردند. همچنين مطر در منزلش در روستاي الديح در غرب المنامه دستگير شد.
وي ادامه داد که ما هيچ اطلاعي دربارهي آنها نداريم نمي دانيم چرا اين دو نمايندهي سابق پارلمان دستگير شدهاند. تعجب ما از اين است چرا مسئولان امنيتي بدون احضار آنها را دستگير كردهاند.
از سوي ديگر سايت النشره گزارش داد که وزارت خارجهي بحرين ابراز اميدواري كرده است كه نبودن اسامه بن لادن ، رهبر سابق القاعده فرصتي براي افزايش تلاشهاي بين المللي جهت ايجاد راه حلهاي مناسب براي نابودي تروريسم و عاملان آن فراهم كند.
اين وزارتخانه عنوان داشت که تروريسم فكر منحرفي است كه نه دين دارد و نه هويت. به ويژه اين كه به شريعت اسلام اهانت كرد و به جهان اسلام ضربه زد.
در خبري ديگر پارلمان بحرين وضعيت فوق العاده در اين كشور را براي سه ماه ديگر تمديد كرد و بررسي استعفاي نمايندگان فراكسيون الوافق را به دو هفتهي ديگر موكول نمود.
روزنامهي الاتحاد - چاپ امارات - نيز نوشت که شيخ سيف بن زايد آل نهيان، وزير كشور امارات و شيخ راشد بن عبدالله آل خليفه، همتاي بحرينياش در منامه توافقنامهاي در زمينهي همكاري و هماهنگي امنيتي امضا كردند.
اين توافقنامه در راستاي تحكيم روابط دو كشور در جهت منافع مشترك و تحقق همكاري امنيتي، بالا بردن سطح آمادگي سيستمهاي امنيتي و تبادل اطلاعاتي امنيتي و سفر هياتهايي از وزارت كشور بحرين و امارات در خصوص بررسي مسايل دفاع مدني، آموزشي پليس و تامين امنيت سازمان ها بود.