بازار سکه در هفتهای که گذشت در رتبه دوم بازدهی بازارها قرار داشت و با رشد سه کانالی به کانال ۵۲ میلیون بازگشت. همچنین بازار سرمایه در رتبه سوم جاخوش کرد و رشد ۵.۱ درصدی را به ثبت رساند. این درحالی است که طی دو هفته گذشته شاخص کل بورس بیش از ۹ درصد افزایش داشته است. طلای جهانی هم که در هفته گذشته ریزش بیش از ۱۲۰ دلاری داشت، در این هفته کامبک زد و رشد ۴.۸ درصدی را ثبت کرد.
طلای آبشده این هفته پیشتاز رشد بازارها بود و ۵.۹ درصد افزایش را به ثبت رساند. طلای جهانی هم که در هفته گذشته ریزش بیش از ۱۲۰ دلاری داشت، در این هفته کامبک زد و رشد ۴.۸ درصدی را ثبت کرد.
به گزارش اقتصادنیوز، بازارهای مالی هفته پایانی آبان را در مسیر صعودی سپری کردند و همگی سبزپوش شدند.
طلای آبشده این هفته پیشتاز رشد بازارها بود و ۵.۹ درصد افزایش را به ثبت رساند. این در حالیست که در بازدهی هفته گذشته، بازار طلای آبشده برعکس عمل کرده بود و پیشتاز کاهش بود.
بازار سکه نیز در رتبه دوم بازدهی بازارها قرار داشت و با رشد سه کانالی به کانال ۵۲ میلیون بازگشت. همچنین بازار سرمایه در رتبه سوم جاخوش کرد و رشد ۵.۱ درصدی را به ثبت رساند. این درحالی است که طی دو هفته گذشته شاخص کل بورس بیش از ۹ درصد افزایش داشته است. طلای جهانی هم که در هفته گذشته ریزش بیش از ۱۲۰ دلاری داشت، در این هفته کامبک زد و رشد ۴.۸ درصدی را ثبت کرد.
بازار ارز نیز شاهد حرکت رو به رشد قیمتها بود و قیمت دلار تهران، دلار هرات و درهم همگی بالای ۱.۵ درصد رشد داشتند. قیمت دلار طی سه هفته گذشته بیش از چهار بار برای ورود به کانال جدید تلاش داشته اما در عبور از آن ناکام مانده است. در همین راستا، براساس پیگیری از معامله گران، بازار تصور میکند در کوتاهمدت این محدوده خط قرمز بازارساز است.
با این حال، در هفته پایانی آبانعدم قطعیتهایی نیز در بازار وجود داشت و اولین آن قطعنامه شورای حکام بود. نااطمینانی ناشی از قطعنامه به مذاق جناح افزایشی خوش آمد؛ چرا که در پی استفاده از آن برای کسب سود خود بود. اما صحبتهای رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در روز چهارشنبه تا حدودی مسیر مذاکره را باز گذاشت و برای همین اثر قطعنامه تا حدودی تعدیل شد. دومینعدم قطعیت بازار به چیدمان کابینه دونالد ترامپ اختصاص داشت. ساکن جدید کاخ سفید پس از پیروزی در انتخابات در حال تکمیل تیم خود از چهرههای رادیکال است و بازار این موضوع را زیر نظر گرفته است.
از سوی دیگر، تکذیب خبر دیدار ایلان ماسک با نماینده ایران در نیویورک توسط وزارت خارجه کشورمان، نیز از جمله موضوعاتی بود که تا حدودی فاز تحلیلی و انتظاری بازار را تغییر داد.
در نهایت، اختلاف تجار و بانک مرکزی درباره ترخیص کالا مورد توجه فعالان بازار ارز قرار گرفت. تجار بر ترخیص درصدی کالا تاکید دارند و در مقابل بانک مرکزی بر دریافت کد ساتا پافشاری میکند. تفاوت دو روش یاد شده در این است که روش اول نیاز به اعلام منشا ارز ندارد و روش دوم نیازمند شناسایی منشا ارز است.
در همین راستا بانک مرکزی برای مدیریت بازار به دریافت کد ساتا اصرار دارد. البته بانک مرکزی این هفته در اتاق بازرگانی درباره بازنگری احتمالی چراغ سبز نشان داد. معاملهگران معتقدند اگر چپ بازارساز پر نباشد، این چراغ سبز را نشان نخواهد داد. در مقابل جناح افزایشی بازار به تقارن تسویه تقاضای ژانویه و پیک ثبت سفارشها در ماه پیشرو برای واردات شب عید اشاره دارد.