دوش سرد و بیداری زودهنگام: علم میگوید فایدهای ندارند!

دوش سرد میتواند استرس را برای حدود ۱۲ ساعت کاهش دهد، اما این اثر موقتی است و بعد از سه ماه از بین میرود. حتی برای سیستم ایمنی هم که گفته میشود ۲۹ درصد قویتر میشود، شواهد محکمی وجود ندارد.
فرارو- تازهترین تحقیقات نشان میدهد که دوش سرد و بیداری زودهنگام، که گروههای بهرهوری و سلامتی آنها را بهعنوان رمز موفقیت تبلیغ میکنند، آنقدرها هم که فکر میکردیم مفید نیستند. شما احتمالاً ویدئوهایی از ورزشکارانی مثل لبرون جیمز دیدهاید که در وان یخ فرو میروند یا حتی گوئینت پالترو که این روش را امتحان کرده است. این عادات بهعنوان راهی برای کاهش استرس، التهاب و تقویت سیستم ایمنی معرفی شدهاند، اما حالا علم میگوید این ادعاها چندان قوی نیستند.
به گزارش فرارو به نقل از thinkstewartville، پژوهشگران دانشگاه استرالیای جنوبی با بررسی ۱۱ مطالعه بینالمللی در مجله PLOS One نشان دادند که دوش سرد و وان یخ فقط برای ورزشکاران حرفهای فایده محدودی دارد. دوش سرد میتواند استرس را برای حدود ۱۲ ساعت کاهش دهد، اما این اثر موقتی است و بعد از سه ماه از بین میرود. حتی برای سیستم ایمنی هم که گفته میشود ۲۹ درصد قویتر میشود، شواهد محکمی وجود ندارد. جالبتر اینکه وان یخ به جای کاهش التهاب، ممکن است التهاب را بیشتر کند، که برای افراد عادی و کسانی که بیماری دارند میتواند مضر باشد.
علاوه بر این، بیداری زودهنگام هم که به آن قسم میخورند، برای همه مناسب نیست. تحقیقات نشان میدهد که ساعت بیولوژیکی هر فرد متفاوت است و ژنتیک نقش مهمی دارد. اگرچه بیدار شدن صبح زود میتواند زمان شخصی برای ورزش یا صبحانه سالم بدهد، اما مجبور شدن به خواب زودتر میتواند زندگی اجتماعی و دریافت نور خورشید (مثل ویتامین D) را کم کند. پس به جای این روشها، خواب کافی، ورزش منظم و صبحانه سالم برای بهرهوری بهتر جواب میدهند—نه دوش یخ یا زنگ ساعت ۵ صبح!