حسین کنعانی مقدم در گفتگو با فرارو
جبهه پایداری به خاطر نزدیکی به جریان انحرافی زیر سوال است


فرارو- یک فعال سیاسی اصولگرا درباره هجمه جبهه پایداری علیه آیت الله مهدوی کنی گفت: «ما مخالف جبهه پایداری نیستم. ما سالها این دوستان را میشناسیم که به دنبال فعالیت سیاسی هستند اما اینکه در پوشش جبهه پایداری، جریان انحرافی که الان بخواهد حزب اللهی را جذب کند اقدامی منافقانه است.»
شرط های جبهه پایداری انقلاب اسلامی با واکنش قاطع آیت الله محمدرضا مهدوی کنی روبروشد. آیت الله مهدوی کنی درباره این شرط ها گفته است که آن ها را نمی پذیرد. این موضع آیت الله با واکنش نمایندگان جبهه پایداری در مجلس روبه رو شد. سید علی بزرگواری نماینده کهکیلویه و بویر احمد در این باره گفت که آیت الله مهدوی کنی معصوم نیست.
ستار هدایت خواه نماینده دیگر کهکیلویه و بویر احمد نیز درسخنانی تند تر گفت که مسئولیت نپذیرفتن شروط جبهه پایداری متوجه بزرگان اصولگرایی خواهد بود.
هدايتخواه همچنين مدعي شد 8 + 7 پايگاه اجتماعي ندارد. وي گفت: «اين جوانان حزب اللهي و ولايي اصولگرا، خيلي از كساني را كه در حال حاضر در كميته 8 + 7 تصميم گير هستند، به جز جامعتين و آنهايي كه مرضي الطرفين و فقط داوري ميكنند را نماينده خودشان نميدانند و جبهه پايداري براي اين كه جريان اصولگرا بتواند پايگاه عظيم تري در ميان مردم و به ويژه جوانان كسب كند و آراي بالاتري داشته باشد اين پيشنهادات را داده است.»
اما محمد جواد ابطحی نماینده خمینی شهر و عضو فراکسیون انقلاب اسلامی حجت را تمام کرد. وی گفت: «جبهه پایداری بدون وحدت با اصولگرایان هم رای میآورند.» این اظهارات ابطحی را می توان یک تهدید علنی قلمداد. این اظهارات نشان می دهد که جبهه پایداری به دنبال خدشه دار کردن وحدت اصولگرایان است.
وحدتی که مدتی است بزرگان این جریان برای تحقق آن تلاش کرده اند. اما گویی با تلاش های عده ای از حامیان دولت در مسیر تحقق نیافتن است.
تمامن این واکنش ها در پاسخ به اظهار نظر صریح آیت الله مهدوی کنی صورت گرفته است. وی در حاشیه مراسم افتتاح سال جدید تحصیلی مدرسه علمیه مروی و مدارس تابعه که سوم شهريور برگزار شد، در جمع خبرنگاران و در پاسخ به این سوال که «با توجه به شروطي كه مطرح شد، گفتوگوهایتان با جبهه پایداری به کجا رسید؟» تاکید کرد: «ما شروط را قبول نمیکنیم. ما اهل شرط و شروط نیستیم.»
با وجود اينكه دبيران كل جامعتين تلاش دارند با ميانداري خود وحدت حداكثري اصولگرايان را محقق سازند ولي جبهه پايداري كه از سوي منتقدانش متهم به ارتباط با جريان انحرافي است تلاش مي كند با طرح مسايل مختلفي سازوكار وحدت را زير سوال ببرند. اين جبهه بعد از طرح يك سري سهم خواهيها و مخالفت هيات داوري اصولگرايان يعني كميته هفت نفره تلاش مي كنند با حمله به رهبران وحدت به اين سازوكار ضربه وارد كنند.
حسین کنعانی مقدم دبیرکل حزب سبز و فعال سیاسی اصولگرا در گفتگو با فرارو؛ در خصوص واکنش های اعضا جبهه پایداری در مقابل آیت الله مهدوی کنی، گفت: «تشکیل جبهه جدید پایداری در میان اصولگرایان، نکته مثبتی دارد که نشان از وجود طیف متنوع افکار و اندیشههای اصولگرایان دارد و این بدان معناست که این حرکت یک حرکت بسته نبوده بلکه یک حرکت باز و در حال انبساط است.»
کنعنای ادامه داد: «اما نکته منفی که این مساله دارد بحث سهم خواهیهاست. بعضیها فکر میکنند چون وابسته و مورد حمایت دولتاند، میتوانند در جریان های سیاسی تاثیرگذار باشند و یا جریانهای سیاسی را مصادره به مطلوب کنند و متاسفانه جریان اصولگرایی مدتهاست که با چنین جریانی درگیراست.»
وی افزود: «بعضی از جناحهای مختلف سعی بر مصادره جریان اصولگرایی و مدعی رهبری این جریان بودهاند. بعد از منشور اصولگرایی، حضور جامعتین و آیت الله مهدوی کنی مقداری وحدت در اصولگرایان ایجاد شد اما اگر بنا باشد که بعضی از جریانها با تعیین شروط و اعلام اینکه اگر شرایطشان پذیرفته نشود حاضر نخواهند بود در فرایند وحدت شرکت کنند، به سختی میتوان باور کرد به دنبال وحدت اصولگرایان هستند.»
دبیرکل حزی سبز ایران ادامه داد: «این رویکرد نشان دهنده این است که ریشه تفرقه در جریان اصولگرایی کجاست و باید این ریشهها را شناخت و در مسیری صحیح با آن برخورد کرد.»
کنعانی گفت: «عده ای از دوستان با طرح چنین بحثهایی به دنبال یک نوع رقابت درون تشکیلاتی در درون اصولگرایان هستند و خوب این ممکن است در انتخابات ظهور و بروز داشته باشد و رقابت انتخاباتی میان جریانهای اصولگرایی باشد اما اگر میخواهند وحدت در میان اصولگرایان ایجاد کنند باید جلوشان را گرفت.»
این فعال اصولگرا در خصوص موضع اصولگریان در قبال واکنشهای اخیر جبهه پایداری، گفت: «ما به دنبال این هستیم که طبق فرمایش رهبری به دنبال جذب حداکثری و دفع حداقلی باشیم اما اینکه جبهه پایداری میخواهد آقایان لاریجانی، قالیباف و رضایی در جریان اصولگرایان نباشد، پیشنهاد میشود دوستان به دنبال تشکیل گروه جدیدی با نامی به غیر از اصولگرایان بروند. تشکیلاتی هم که زدهاند و میتوانند حول آن فعالیت کنند.»
دبیرکل حزب سبز ادامه داد: «اما اگر بناست که جمع دور هم جمع شوند و یک پتانسیل برای وحدت ایجاد شود باید نه تنها به وحدت جریان اصولگرایی بلکه به دنبال وحدتی با هدف وحدت ملی و انسجام ملی است، میباشد.»
وی افزود: «اکنون ما در مقابل تهدیدات و تهاجمات بینالمللی هستیم و وقت آن نیست که با بهانههای این چنینی به تضعیف جریانی بپردازیم که مدافع جمهوری اسلامی است.»
کنعانی گفت: «ما نه تنها همه اصولگرایان که همه جریانها با هر تابلویی که اصول نظام جمهوری اسلامی را قبول دارند را نیز باید جذب کرده و برای وحدت ملی کار کنیم»
وی در خصوص ادعای جبهه پایداری در باره اینکه پایگاه طبقاتیاش دارای وزن مردمی سنگینی و متشکل از حزب اللهیهاست، گفت: «اولا من مخالف جبهه پایداری نیستم. ما سالها این دوستان را میشناسیم که به دنبال فعالیت سیاسی هستند اما اینکه در پوشش جبهه پایداری، جریان انحرافی که الان خط قرمز اصولگرایی است بخواهد حزب اللهی را جذب کند اقدامی منافقانه است.»
کنعانی ادامه داد: «جبهه پایداری شفاف برخورد کنند. اگر واقعا طرفدار جریان انحرافی، حزب اللهیها یا اصولگرایی هستند اعلام کنند. اگر جریان اصلاحطلب در آنها نفوذ کرده مطرح شود تا شفاف سازی نموده و اعتماد مردم را جذب کنند.»
دبیر کل حزب سبز افزود: «جریانهای سیاسی که بدون تابلو وارد میشوند یعنی تشکیلات خاصی نداشته و تنها در موقع انتخابات ظهور و بروز می یابند و ریشه خاصی نداشته و به عنوان یک موج انتخاباتی ورود پیدا می کنند معلوم نیست بعد از اینکه کرسیهای مجلس یا ریاست جمهوری را فتح کنند، معلوم نیست چه عملکردی از خود نشان داده و خطراتی برای نظام داشته باشند.»
وی گفت: «ما تا آنجایی که در هیاتهای مذهبی بوده و ارتباطات بسیاری با مذهبیون داریم، ایشان به خاطر مواضع نزدیک جبهه پایداری با جریان انحرافی، مورد سوال هستند. جریان پایداری اگر مخالف جریان انحراف هستند باید شفاف بیان کنند.»
کنعانی در پایان گفت: «حزباللهی هم اگر ببینند که یک جریان سیاسی اصیل انقلابی با مرز بندیهای مشخص و شعارهای اصیل انقلاب آمده است از آنها حمایت خواهند کرد. با توجه به غیر شفاف بودن مواضع جبهه پایداری باید مدتی بگذرد تا ریشههای این جریان مشخص شود.»