گیاهخواری، سپری در برابر بیماریهای التهابی روده

پژوهشگران دریافتند افرادی که از غذاهای سالم گیاهی تغذیه میکردند، ۱۴ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماری کرون و ۸ درصد کمتر در معرض خطر کولیت اولسراتیو قرار داشتند.
یک رژیم غذایی سالم و مبتنی بر گیاهان ممکن است از بیماری التهابی روده پیشگیری کند. افرادی که بیشتر از میوه و سبزیجات استفاده میکردند، با خطر کمتری برای ابتلا به بیماری کرون و کولیت اولسراتیو مواجه بودند.در مقابل، کسانی که مصرف بیشتری از روغنهای گیاهی صنعتی و چربیهای حیوانی داشتند، با افزایش خطر ابتلا روبهرو شدند.
به گزارش انتخاب و به نقل از هلث دی، بر اساس یک مطالعهی جدید، رژیم غذایی سالم و گیاهمحور میتواند نقش محافظتی در برابر بیماریهای التهابی روده داشته باشد.
پژوهشگران دریافتند افرادی که از غذاهای سالم گیاهی تغذیه میکردند، ۱۴ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماری کرون و ۸ درصد کمتر در معرض خطر کولیت اولسراتیو قرار داشتند.
از سوی دیگر، رژیم غذایی ناسالم که شامل مصرف بیشتر چربیهای حیوانی و روغنهای گیاهی صنعتی بود، با ۱۵ درصد افزایش خطر ابتلا به بیماری کرون همراه بود.
دکتر ژه شن، پژوهشگر ارشد از دانشکده پزشکی دانشگاه ژجیانگ در چین، در یک بیانیه خبری گفت:
«تحقیقات ما نشان میدهد که رژیم غذایی سالم گیاهمحور میتواند از بیماریهای التهابی روده پیشگیری کند و خواص ضدالتهابی این رژیم نقش کلیدی در این اثر محافظتی ایفا میکند.»
در این مطالعه، پژوهشگران بیش از ۱۴۳ هزار نفر از شرکتکنندگان در پروژهی بانک زیستی بریتانیا (UK Biobank) را دنبال کردند؛ پروژهای پژوهشی در مقیاس بزرگ که میان ساکنان بریتانیا اجرا شده است. شرکتکنندگان در قالب این پروژه، پرسشنامههای رژیم غذایی را نیز تکمیل کرده بودند.
در طول میانگین ۱۴.۵ سال پیگیری، بیش از ۱۰۰۰ نفر به یکی از انواع بیماری التهابی روده مبتلا شدند.
پژوهشگران کیفیت رژیم غذایی افراد را بر اساس مصرف غذاهای سالم گیاهی، ناسالم گیاهی و محصولات حیوانی ارزیابی کردند.
تحلیلها نشان داد که مصرف بیشتر میوه و سبزیجات، بخش قابلتوجهی از کاهش خطر ابتلا به بیماری کرون را توضیح میدهد.
همچنین نتایج آزمایشهای خونی شرکتکنندگان حاکی از آن بود که خواص ضدالتهابی غذاهای گیاهی میتواند عامل اصلی این اثر محافظتی باشد.
پژوهشگران در پایان نتیجهگیری کردند:
«یافتههای این مطالعه ارتباط مثبت میان رژیمهای سالم گیاهمحور و کاهش خطر ابتلا به کولیت اولسراتیو و بیماری کرون را برجسته میکند. این نتایج میتواند مبنای مهمی برای تدوین دستورالعملهای تغذیهای با هدف پیشگیری از بیماری التهابی روده باشد.»