ترنج موبایل
کد خبر: ۸۸۴۶۲

گزارش نیویورک تایمز از طرح ماندن بخشی از نیروهای آمریکا در عراق

تعهداتی که زیر پا گذاشته می‌شوند

تعهداتی که زیر پا گذاشته می‌شوند
تبلیغات
تبلیغات


فرارو-
لئون پانتا، وزیر دفاع آمریکا پیشنهاد اجرایی کردن برنامه ای را ارائه داده که بر اساس آن پس از مهلت نهایی برای خروج سربازان آمریکایی از عراق تا پایان سال جاری میلادی، 3 تا 4 هزار تن از آنها در این کشور می مانند اما تنها برنامه شان آموزش نیروهای امنیتی است.

به گزارش سرویس بین الملل فرارو به نقل از نیویورک تایمز، چنین پیشنهادی به معنی زیر پا گذاشتن تعهدات دراز مدت باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا مبنی بر خارج کردن تمام نیروهای آمریکایی از عراق تا پایان سال جاری است.

البته باید خاطرنشان کرد که این برنامه در مقایسه با پیشنهاد چند هفته اخیر پنتاگون از سوی ژنرال لوید آستین، فرمانده نیروهای آمریکا در عراق، شامل ماندن تعداد بسیار کمتری از نیروهای آمریکایی در عراق می شود. وی طرحی را ارائه داده که بر اساس آن حدود 14 تا 18 هزار نیرو در عراق خواهند ماند.

طرح ماندن تعداد کمتری از نیروهای آمریکایی - اگر به تصویب کاخ سفید و دولت عراق برسد که هنوز در این مورد تردید دارد- منعکس کننده تغییر واقعیت های سیاسی در هر دو کشور است.

این امر همچنین منعکس کننده تنش ها میان اوباما با وعده بازگرداندن تمام نیروهای آمریکایی به خانه، و اکثر ژنرال های آمریکایی با اعتقاد به عدم توانایی عراق در تامین امنیت در شرایط فعلی است. چنین طرحی منعکس کننده فشار فزاینده برای کاهش هزینه های جنگ در عراق و افغانستان نیز است، دو جنگی که با نزدیک شدن به دهمین سالگرد حملات 11 سپتامبر سال 2001، بیش از پیش منفور می شوند.

حتی اگر ارتش آمریکا از تعداد و قدرت نیروهای خود در عراق بکاهد، سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) همچنان به حضور فعال در این کشور ادامه خواهد داد. تداوم حضور ارتش آمریکا در عراق به شدت ستیزه جویانه است، چراکه برخی مقامات سیاسی به خصوص در میان سنی ها و کردها تمایل دارند نیروهای آمریکا در این کشور بمانند تا حائلی در مقابل غلبه سیاسی شیعه و از سویی دیگر افزایش نفوذ ایران در همسایگی این کشور باشند.

با این حال نوری المالکی، نخست وزیر عراق و سیاست مداری شیعه در مذاکرات خود با اوباما نشان داد که مخالف ماندن نیروهای آموزشی آمریکا در این کشور پس از موعد مشخص شده نیست. این در حالی است که وی موقعیت فعلی خود به عنوان نخست وزیر را مدیون هواداران سیاسی مقتدی صدر است، روحانی شیعه ای که به شدت با ماندن آمریکایی ها در این کشور مخالف است.

به گفته یکی از مقامات ارشد دولتی، کابینه عراق آغاز مذکرات بر سر حضور ارتش آمریکایی را تصویب کرده اند اما تاکید دارند که این حضور باید محدود به ماموریت های آموزشی شود. این مقام دولتی معتقد است پیشنهاد پانتا دقیقاً در محدوده ای مطرح شده که عراق اعلام کرده نیازمند آن است.

پانتا روز گذشته پیش از بازگشت به نیویورک برای شرکت در مراسم یادبود 11 سپتامبر به خبرنگاران گفت که هیچ تصمیمی در مورد تعداد نیروهایی که پس از پایان سال جاری در عراق می مانند، اتخاذ نشده است. پیشنهاد ماندن 3 هزار سرباز آمریکایی روز گذشته در حالی برای نخستین بار از سوی فاکس نیوز منتشر شد که بسیاری از ژنرال ها امیدوارند شاهد ادامه تقویت حضور در منطقه ای باشند که برای منافع آمریکا کاملاً استراتژیک است.

اوباما از زمان آغاز تصدی گری خود به عنوان رئیس جمهور، بدون وخامت شرایط امنیتی که بسیاری پیش بینی می کردند، در روندی باثبات نیروهای آمریکایی را از عراق خارج کرده و تعداد آنها را از 140 هزار تن در ژانویه سال 2009 به 50 هزار کاهش داده است. حال برای خروج نهایی که کمتر از چهار ماه دیگر باید صورت پذیرد، بحث در مورد خروج کامل یا ماندن بخشی از نیروها شدت گرفته است. طی هفته های اخیر زنجیره ای از بمبگذاری ها و حملات، خشونت در عراق را شدت بخشیده و ترس از توانایی عراق در حفظ امنیت بدون حمایت آمریکا را تجدید کرده است. سیستم سیاسی این کشور با وجود دموکراتیک بودن، هنوز به دلیل درگیری های فرقه ای شکافی عمیق دارد و از فساد موجود فلج شده است.

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات