ترنج موبایل
کد خبر: ۹۰۳۷۲۱

انسان‌نماهایی که ۱۲۰ هزار سال قبل از انسان‌ مردگانشان را دفن می‌کردند!

انسان‌نماهایی که ۱۲۰ هزار سال قبل از انسان‌ مردگانشان را دفن می‌کردند!

پیش از انسان خردمند، گونه‌ای کوچک‌مغز به نام Homo naledi مردگان خود را دفن می‌کرد! شواهد تازه از غارهای Cradle of Humankind در آفریقای جنوبی نشان می‌دهد این انسان‌نماها بیش از ۲۴۰ هزار سال پیش مرده‌های خود را دفن می‌کردند.

تبلیغات
تبلیغات

فرارو-آیا انسان خردمند (Homo sapiens) نخستین گونه‌ای بود که مردگانش را دفن می‌کرد؟ شواهد جدید نشان می دهد که گونه‌ای کوچک‌مغز به نام Homo naledi صدها هزار سال پیش، پیش از انسان هوشمند، مردگان خود را دفن می کردند. اکنون یافته‌های جدید از غارهای Cradle of Humankind در آفریقای جنوبی، نخستین آیین‌های دفن مردگان Homo naledi را نشان می‌دهد.

به گزارش فرارو به نقل از  ساینس الرت، لی برگر، دیرینه‌انسان‌شناس مشهور آفریقایی، و همکارانش معتقدند که دلیل پیدا شدن بقایای چندین H. naledi در عمق غار نزدیک ژوهانسبورگ، دفن عمدی اجساد توسط خود گونه بوده است.

این انسان‌نماها بیش از ۲۴۰ هزار سال پیش زندگی می‌کردند، در حالی که انسان‌های اولیه و نئاندرتال‌ها حدود ۱۲۰ هزار سال پیش دفن مردگان را آغاز کردند. بنابراین، ادعای دفن مردگان توسط Homo naledi  بسیار جنجالی است و برای تایید آن به شواهد بیشتری نیاز است.

دفن مردگان

بازسازی چهره Homo naledi

این فرضیه نخستین بار در ۲۰۱۵ مطرح شد. زمانی که برگر و همکارانش بقایای حداقل ۱۵ فرد از یک گونه ناشناخته انسان‌نما را در عمق یک غار در آفریقای جنوبی پیدا کردند. حفاری‌ها، حکاکی‌ها و قطعات زغال نشان می‌داد که این گونه، اجساد را به صورت آگاهانه دفن می کردند، اما شواهد اولیه هنوز قانع‌کننده نبودند.

در سال‌های بعد، مطالعات جدیدی در این خصوص منتشر شد. اما برخی دانشمندان به مشخص نبودن قدمت زغال‌ها، نامشخص بودن گودال‌ها و اینکه حکاکی‌ها کار انسان نبوده‌اند، شک داشتند. با این حال، مطالعه اخیر نشان می دهد که در حداقل سه نقطه، اجساد به سرعت پس از ورود به غار دفن شده اند.

دفن مردگان

صدها فسیل Homo naledi در اعماق غار Rising Star یافت شد.

مطالعه جدید نشان می دهد که هیچ فرآیند طبیعی مثل جاذبه، جابجایی خاک  و رسوب‌گذاری تدریجی نمی تواند جایگاه و شرایط اجساد Homo naledi را توضیح دهد. برای نخستین بار، این تیم تحقیقاتی نشان داده که خود گونه Homo naledi اجساد را دفن می‌کرده است.

اوایل امسال، جان هاوکس، انسان‌شناس و همکار برگر، توضیح داد که چرا این تیم نتایج خود را پیش از بازبینی علمی منتشر کرده و آن را یک مزیت علمی خواند. او در وبلاگ خود نوشت که بدون روبه‌رو شدن با نقدهای چالش‌برانگیز نمی‌توان کارهای مهم انجام داد و تاکید کرد که شفافیت در انتشار یافته‌ها و تحلیل‌ها باعث می‌شود اعتماد به پژوهش‌ها بیشتر شود.

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات