ترنج موبایل
کد خبر: ۹۰۷۴۹۱

میدل ایست آی:

ده نکته از مصاحبه جنجالی تام باراک، نماینده ترامپ، درباره اسرائیل، لبنان و ایران

ده نکته از مصاحبه جنجالی تام باراک، نماینده ترامپ، درباره اسرائیل، لبنان و ایران

باراک در پاسخ به اینکه آیا آمریکا به «حمله قطعی دیگری» علیه ایران نیاز دارد یا نه، گفت مردم ایران «شگفت‌انگیز» هستند: «تحصیل‌کرده، اندیشمند، متمدن. من نمی‌خواهم آسیبی به آنها برسد.» او افزود: «اما اینکه اسرائیل چه می‌کند سؤال دیگری است. به نظر می‌رسد که آنها به سمت حل کامل مشکل پیش می‌روند؛ یعنی همان چیزی که غزه است. تصور می‌کنم اگر غزه، حزب‌الله و حوثی‌ها کنترل شوند، اما ایران کنترل نشود، بی‌ثمر خواهد بود. من اطلاعاتی ندارم که بگویم چه خواهند کرد، اما آن را منتفی نمی‌دانم.»

تبلیغات
تبلیغات

تام باراک، سفیر آمریکا در ترکیه و نماینده ویژه در امور سوریه، در مصاحبه‌ای با روزنامه نشنال اظهارنظرهای صریحی درباره اسرائیل، لبنان، قطر و مسائل دیگر بیان کرده است.

به گزارش انتخاب به نقل از میدل ایست آی،  در ادامه این مطلب آمده است: باراک، که پدربزرگ و مادربزرگش لبنانی بودند، از ماه مه نماینده دونالد ترامپ در امور سوریه است.

او در یک گفت‌وگوی ۲۳ دقیقه‌ای با خبرنگار هدلی گمبل که دوشنبه منتشر شد، صلح در منطقه را «یک توهم» توصیف کرد و گفت که اسرائیل «به همه حمله می‌کند»؛ از جمله سوریه، لبنان و تونس.

او همچنین گفت حمله اسرائیل به قطر در اوایل ماه جاری «خوب نبود»، و افزود گروه‌هایی مانند حماس و طالبان بنا به درخواست آمریکا در دوحه حضور داشتند.

میدل‌ایست‌آی در ادامه به برخی از مهم‌ترین نقل‌قول‌های او می‌پردازد:

«اسرائیل داستان متفاوتی است»

باراک درباره دکترین کلی ترامپ در خاورمیانه گفت دولت قصد دارد یک گام به عقب بردارد.

او نقل کرد: «پرزیدنت ترامپ به‌درستی گفت: ببینید، من دیگر جان هیچ آمریکایی را از دست نمی‌دهم. ما آنجا بوده‌ایم. من دیگر هیچ کشوری را تصرف نمی‌کنم و نمی‌کوشم روش استعماری را آموزش بدهم. هیچ‌وقت جواب نداده است.»

باراک افزود که آمریکا با کشورهای منطقه در موضوعاتی مانند مبارزه با تروریسم همکاری خواهد کرد، «اما فقط همین». به‌جز اسرائیل.

«اسرائیل [یک] داستان متفاوت است. اسرائیل یک متحد ارزشمند است. ما سالانه ۴ تا ۵ میلیارد دلار به آن‌ها یارانه می‌دهیم. اسرائیل جایگاه ویژه‌ای در قلب آمریکا دارد. و ما با سردرگمی ناشی از این مرحله انتقالی زندگی می‌کنیم. بنابراین اوضاع پیچیده است.»

«صلح یک توهم است»

وقتی از او پرسیده شد هدف نهایی آمریکا در منطقه چیست، ایده صلح را رد کرد.

باراک گفت: «وقتی می‌گوییم صلح، این یک توهم است. هیچ‌وقت صلح وجود نداشته و احتمالاً هیچ‌وقت وجود نخواهد داشت، چون همه برای مشروعیت می‌جنگند.»

او افزود: «مردم می‌گویند، خب، آن‌ها بر سر مرزها و حدود جغرافیایی می‌جنگند. نه، این چیزی نیست که بر سرش بجنگند. مرز یا حد و مرز واحد پول یک مذاکره است.

نتیجه نهایی این است که کسی می‌خواهد سلطه پیدا کند، یعنی دیگری باید تسلیم شود. در آن بخش از دنیا، واژه‌ای برای تسلیم وجود ندارد. نمی‌توانند مفهوم تسلیم را درک کنند. در نهایت، تنها پاسخ، رفاه است.»

این سخنان در شبکه‌های اجتماعی با انتقاد شدید روبه‌رو شد، چرا که بسیاری یادآوری کردند واژه «اسلام» خود می‌تواند به معنای «تسلیم» ترجمه شود.

«اسرائیل به همه حمله می‌کند»

در بخشی از مصاحبه درباره لبنان، وقتی از باراک پرسیده شد انگیزه حزب‌الله برای خلع سلاح چیست، پاسخ داد: «هیچ.»

او ادامه داد: «این مشکل است، مخصوصاً وقتی اسرائیل به همه حمله می‌کند. اسرائیل به سوریه حمله می‌کند. اسرائیل به لبنان حمله می‌کند. اسرائیل به تونس حمله می‌کند.»

او به حملات مکرر اسرائیل در سوریه از زمان سقوط دولت بشار اسد در دسامبر، و نقض‌های تقریباً روزانه آتش‌بس نوامبر در لبنان اشاره داشت.

در مورد تونس، باراک احتمالاً به حمله پهپادی مشکوک به کشتی «کاروان جهانی صمود» که در حال حرکت به سمت غزه بود، اشاره می‌کرد. اسرائیل مسئولیت این حمله را بر عهده نگرفته است.

باراک افزود: «با ادامه این روند، استدلال حزب‌الله قوی‌تر می‌شود: ما اینجا هستیم تا لبنانی‌ها را از اسرائیل محافظت کنیم. اسرائیل پنج نقطه [در لبنان] را همچنان اشغال کرده و عقب‌نشینی نکرده است.»

«مسلح کردن لبنان تا با مردم خودش بجنگد»

باراک بارها تأکید کرد که این وظیفه دولت لبنان است که حزب‌الله را خلع سلاح کند.

او گفت: «ما راهنمایی می‌کنیم، مشورت می‌دهیم، کمک می‌کنیم، اما آن‌ها باید خودشان مسئله را حل کنند. دولت لبنان، اگر می‌خواهد به مسیر بازگردد، باید بگوید ما حزب‌الله را خلع سلاح می‌کنیم.»

او نیروهای مسلح لبنان (LAF) را «خیرخواه» اما «به‌خوبی تجهیز نشده» توصیف کرد.

او ادامه داد: «چون آن‌ها قرار است با چه کسی بجنگند؟ ما نمی‌خواهیم آن‌ها را مسلح کنیم تا با اسرائیل بجنگند. به‌نظر من نه.

پس شما آن‌ها را مسلح می‌کنید تا با مردم خودشان، حزب‌الله، بجنگند. حزب‌الله دشمن ماست. ایران دشمن ماست.

ما باید سر مارها را قطع کنیم و جریان پول را متوقف کنیم. این تنها راهی است که حزب‌الله متوقف می‌شود.»

او توضیح داد که نمی‌توان انتظار داشت ارتش لبنان در خانه‌های شیعیان را بزند و سلاح‌هایشان را بگیرد.

«قدس مراقب حزب‌الله خواهد بود»

باراک گفت آمریکا به‌طور مستقیم در موضوع حزب‌الله مداخله نخواهد کرد، اما اسرائیل این کار را خواهد کرد.

او گفت: «به لبنانی‌ها گفتیم: می‌خواهید کمک ما را؟ ما کمک می‌کنیم. حتی راهکار دادیم، اما نتوانستند اجرا کنند. پس ما گفتیم، خیلی خب، ما اجرا نمی‌کنیم. می‌دانید چه کسی اجرا می‌کند؟ آن سوی مرز را نگاه کنید. می‌بینید قدس کجاست؟ قدس مراقب حزب‌الله خواهد بود.»

او اضافه کرد حزب‌الله در جریان آتش‌بس در حال بازسازی است و ماهانه «۶۰ میلیون دلار از جایی» دریافت می‌کند.

باراک همچنین گفت درآمد یک نیروی حزب‌الله بین ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ دلار در ماه است، در حالی‌که یک سرباز لبنانی ۲۰۰ تا ۳۰۰ دلار در ماه دریافت می‌کند. بنابراین مجبور است شغل‌های دوم و سوم داشته باشد.

او افزود: «حزب‌الله همچنین بهترین شهرداری‌ها را اداره می‌کند. برق دارند، آب دارند، مدیریت پسماند دارند، چون ایران آن را تأمین مالی می‌کند. پس اگر می‌خواهید از شر حزب‌الله خلاص شوید، باید ایران را خفه کنید.»

«آتش‌بس در غزه جواب نمی‌دهد»

باراک جنگ در غزه را «نگران‌کننده» خواند.

او گفت: چه مرگ‌ها در غزه به این دلیل باشد که حماس «دو میلیون نفر را گروگان گرفته» یا به دلیل «خشونت بیش از حد اسرائیل»، مهم نیست و باید پایان یابد.

وقتی از او پرسیده شد آیا آمریکا با حمایت نکردن از آتش‌بس در واقع موضع خود را تضعیف نمی‌کند، او آتش‌بس را رد کرد:

«فکر می‌کنم ۲۷ آتش‌بس بوده. هیچ‌کدام جواب نداده. آتش‌بس جواب نمی‌دهد.»

او افزود: «من از آنچه در غزه رخ می‌دهد بیزارم؛ برای فلسطینی‌ها، اسرائیلی‌ها، اردنی‌ها، لبنانی‌ها، سوری‌ها، ترک‌ها. اوضاع به‌هم‌ریخته است.»

باراک همچنین پرسید چرا کشورهای عربی فلسطینیان را نمی‌پذیرند و گفت: «چرا عرب‌ها آن‌ها را نمی‌گیرند؟ چرا مصر نمی‌گیرد؟ چرا عربستان نمی‌گیرد؟ چرا هیچ‌کس نمی‌گیرد؟ این یک معماست.»

وقتی گمبل پاسخ داد که فلسطینی‌ها می‌خواهند در سرزمین خود بمانند، باراک گفت: «این ایده که همه در زمین خود بمانند می‌تواند تا ابد ادامه یابد. مسئله زمین نیست، مسئله مشروعیت است. شما هویت آن‌ها را می‌گیرید و این راه درستی برای مذاکره نیست.»

«قطر به درخواست ما میزبان حماس و طالبان بود»

درباره حمله اسرائیل به قطر، باراک گفت: «این خوب نبود. قطر از روز اول یک متحد بزرگ و ارزشمند برای ما بوده است.»

او افزود: «در آمریکا مردم می‌گویند قطر حماس و طالبان را میزبانی می‌کند. آن‌ها این کار را به درخواست ما کردند. اگر ما مسیری برای صحبت با آن‌ها نداشتیم، هرگز به جایی نمی‌رسیدیم.»

باراک در پاسخ به این سؤال که آیا اسرائیل با حمله به دوحه بدون اجازه واشنگتن پا را از حد فراتر گذاشته است، گفت: «من با خیلی از کارهای اسرائیل موافق نیستم، اما به آن‌ها احترام می‌گذارم. چون دقیقاً می‌گویند چه خواهد شد. اگر نتانیاهو احساس کند مرزها یا مردمش تهدید می‌شوند، به هرجا می‌رود و هر کاری می‌کند، تمام.»

او درباره احتمال گرایش کشورهای منطقه به چین به‌عنوان ضامن امنیت گفت: «فکر می‌کنم آن‌ها چنین چیزی می‌گویند اما انجام نمی‌دهند. یکی از شروط ما در تجارت این است که از چین و روسیه فاصله بگیرند و با ما همراه شوند.»

«ایالات متحده اسرائیل نیست»

نماینده ویژه گفت که به هیچ بازیگری در منطقه اعتماد ندارد.

او گفت: «به هیچ‌کدام اعتماد ندارم. منافع ما همسو نیست. متحد واژه اشتباهی است. حتی اسرائیل؟ بله. منافع ما بُرداری است. نقاطی هست که همسو هستیم و جاهایی که نیستیم. هیچ‌وقت یگانگی وجود ندارد. این ایالات متحده اسرائیل نیست. ایالات متحده خلیج نیست. ایالات متحده ترکیه نیست.»

«تا سال ۲۰۴۵ پنج میلیارد مسلمان خواهید داشت»

او گفت: «اگر به جمعیت نگاه کنید، تا سال ۲۰۴۰ یا ۲۰۴۵ جمعیت جهان به ۱۰ میلیارد می‌رسد و پنج میلیارد مسلمان خواهید داشت. آیا می‌خواهیم از اسرائیل کوچک علیه پنج میلیارد مسلمان بجنگیم؟»

این ادعا مبنای آماری روشنی ندارد. در حال حاضر حدود دو میلیارد مسلمان در جهان وجود دارند.

«حمله به ایران را منتفی نمی‌دانم»

در پایان، باراک در پاسخ به اینکه آیا آمریکا به «حمله قطعی دیگری» علیه ایران نیاز دارد یا نه، گفت مردم ایران «شگفت‌انگیز» هستند: «تحصیل‌کرده، اندیشمند، متمدن. من نمی‌خواهم آسیبی به آن‌ها برسد.»

او افزود: «اما اینکه اسرائیل چه می‌کند سؤال دیگری است. به نظر می‌رسد که آن‌ها به سمت حل کامل مشکل پیش می‌روند؛ یعنی همان چیزی که غزه است. تصور می‌کنم اگر غزه، حزب‌الله و حوثی‌ها کنترل شوند اما ایران کنترل نشود، بی‌ثمر خواهد بود. من اطلاعاتی ندارم که بگویم چه خواهند کرد، اما آن را منتفی نمی‌دانم.»

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات