وزیر جهاد کشاورزی خبر داد:
کاهش نرخ رشد سرمايه گذاري بخش کشاورزي
وزير جهاد کشاورزي گفت: بررسي هاي سازمان خوار و بار کشاورزي نشان مي دهد که سرمايه گذاري در بخش کشاورزي و توسعه روستايي حتي در مقايسه با سال هاي دهه 70 نيز رشد چنداني نداشته است.
دکتر صادق خليليان وزير جهاد کشاورزي در بيست و هشتمين نشست کميته اجرايي مرکز توسعه يکپارچه روستايي آسيا و اقيانوسيه (سيرداپ) با بيان اين مطلب اظهار داشت: کاهش سرمايه گذاري يکي از مهمترين مشکلات در بخش کشاورزي است.
وي افزود: هرچند تلاش جهاني براي دستيابي به توسعه روستايي سبب تحقق برخي اهداف توسعه هزاره شده اما تا رسيدن به هدف اصلي فاصله زيادي وجود دارد.
وزير جهادکشاورزي ادامه داد: با توجه به مشکلات پيش رو در بخش سرمايه گذاري، چشم انداز تحقق اهداف توسعه هزاره و رساندن جمعيت گرسنه جهان به نصف ميزان فعلي، چندان روشن نيست.
وي گفت: تشکيل شوراهاي اسلامي نقطه عطفي براي مشارکت مردم محلي در تصميم گيري و برنامه ريزي سطوح روستايي بود.
خليليان اضافه کرد: طي سي سال گذشته دولت سرمايه گذاري مناسبي براي توسعه روستايي در ايران انجام داده است.
وي اظهار داشت: در حال حاضر تمامي روستاهاي با بيش از 20 خانوار جمعيت از نعمت برق برخوردار بوده و اغلب روستاها داراي آب آشاميدني سالم و بهداشتي و تلفن هستند.
اين مقام مسئول ادامه داد: 51 درصد از روستاهاي ايران داراي دفاتر ICT بوده و 24 درصد ساکنان روستاها از سيستم لوله کشي گاز استفاده مي کنند.
وي گفت: در حال حاضر گاز رساني به روستاهاي ايران با سرعت بالايي در حال انجام بوده و پوشش بهداشتي و درماني مناطق روستايي تا حد قابل توجهي در حال پيگيري است.
وزير جهاد کشاورزي اذعان داشت: ايران به عنوان عضو سيرداپ آمادگي دارد تجربيات خود در زمينه تمرکز زدايي، مديريت روستا و توسعه روستايي را در اختيار کشورها قرار داده و از تجربه ساير کشورها بهره مند شود.
وي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به اهميت دستيابي به اهداف توسعه هزاره در مباحث مرتبط با امنيت غذايي، تصريح کرد: دستيابي به امنيت غذايي همواره يکي از عمده ترين چالش هاي پيش روي کشورهاي عضو سيرداپ است.
خليليان با اشاره به نتايج دومين اجلاس شوراي حکام سيرداپ در داکا بنگلادش، گفت: در اين اجلاس بر نقش همه کشورها براي رشد همه جانبه اقتصادي در روستاها تاکيد شد.
وي ادامه داد: يکي از الزامات توسعه روستايي پذيرش رويکرد غير متمرکز براي توسعه روستاها و کاهش فقر است.
نايب رييس شوراي حکام سيرداپ 17، اذعان داشت: در صورت اتخاذ اين رويکرد، دخالت دولت در امور قابل واگذاري به روستاييان کاهش يافته و زمينه مشارکت جوامع محلي در توسعه روستايي فراهم خواهد شد.
وزير جهاد کشاورزي خاطر نشان ساخت: در ايران با انجام اصلاحات ارضي، زمينه کاهش رابطه ارباب رعيتي فراهم شد و زمين مناسب براي فعاليت در اختيار کشاورزان قرار گرفت.
وي افزود: در طول سه دهه گذشته دولت جمهوري اسلامي ايران تلاش هاي گسترده اي براي توسعه روستايي در ايران انجام داده است.
خليليان تفويض اختيارات دولت در حوزه برنامه ريزي و اجرا به مقامات محلي در چارچوب تشکيل شوراي برنامه ريزي و توسعه استان ها را يکي از اقدامات دولت براي توسعه مناطق روستايي دانست.
وي اضافه کرد: تشکيل شوراهاي اسلامي در روستاها، توسعه تعاوني هاي روستايي، کمک به ايجاد تشکل ها در بخش کشاورزي، توسعه سازمان هاي مردم نهاد و تشکيل شوراهاي اسلامي از ديگر اقدامات دولت براي توسعه روستايي در ايران است.