ترنج موبایل
کد خبر: ۱۰۵۷۵۴

گروه بین المللی بحران:

پیامدهای جنگ با ایران ویران کننده است

پیامدهای جنگ با ایران ویران کننده است
تبلیغات
تبلیغات

فرارو- براساس گزارش گروه بین المللی بحران که در بیش از 70 کشور جهان در راستای تامین صلح، عدالت و حقوق بشر فعالیت دارد، دولت اوباما در حال حاضر گزینه های اندکی برای جلوگیری از افزایش درگیری ها با ایران دارد.

به گزارش سرویس بین الملل فرارو به نقل از هافینگتون پست، در گزارشی که روز سه شنبه منتشر شد، گروه بین المللی بحران اعلام کرد در حالیکه به راه انداختن جنگ با ایران می تواند «پیامدهای ویرانگری» داشته باشد، جایگزین اصلی جنگ که تحریم های فلج کننده است، موفقیتی به دنبال نخواهد داشت و حتی روند اختلافات نظامی را نیز تسریع خواهد کرد.

رابرت مالی، مدیر برنامه خاورمیانه و شمال آفریقای گروه بحران می گوید: «اعمال تحریم ها از برخی جهات مصداق ضرب المثل "کار دنیا برعکس شده" بوده است زیرا تمام سیاست ها بر اساس این ایده که تحریم ها ایران را متقاعد به تغییر مسیر می کنند، بنا نهاده شدند. اگر تمام استدلال ما این است- و در حالیکه هیچ مدرکی دال بر تاثیرگذاری تحریم ها در حال حاضر یا در آینده وجود ندارد- پس شما در حال منزوی کردن خود هستید، زیرا در چنین شرایطی هیچ بحثی باقی نمی ماند.»

براساس گزارش گروه بین المللی بحران، «چه در مورد اعمال تحریم ها که تصور موفقیت آمیز بودنشان چندان آسان نیست، و چه در مورد اقدام نظامی که اندیشیدن به پیامدهایش وحشتناک است، هیچ انتخابی وجود ندارد. همه آنچه هست، یک شکست واقعی است.»

بنا بر این گزارش، ایران همواره تاکید داشته که برنامه هسته ای اش با اهداف کاملاً صلح آمیز اجرا می شود و این در حالی است که آژانس بین المللی انرژی اتمی در گزارش اخیر خود به نشانه هایی از افزایش غنی سازی اورانیوم از نوعی که می تواند منجر به تولید تسلیحات شود، اشاره کرده است.

اسرائیل عمیقاً نگران امکان دستیابی ایران به سلاح هسته ای است و تهدید کرده که برای جلوگیری از چنین امکانی دست به اقدامات نظامی می زند؛ اقدامی که مقامات آمریکایی مکرراً اعلام کرده اند از آن حمایت نمی کنند. این در حالی است که گزارش روز سه شنبه لس آنجلس تایمز حاکی از آن است که آمریکا هنوز باور ندارد که ایران تصمیمی برای ساخت سلاح هسته ای داشته باشد.

از سوی دیگر نایب رئیس سابق ستاد مشترک ارتش آمریکا در مرکز مطالعات استراتژیک بین المللی اعلام کرد اقدام نظامی برای جلوگیری از دستیابی به بمب -که آنها در موردش تصمیم گرفته اند- کاری غیرممکن خواهد بود. جیمز کارترایت، معاون ستاد مشترک ارتش آمریکا در مصاحبه با واشنگتن تایمز گفت: «اگر ایرانیان چنین هدفی داشته باشند، تمام سلاح های جهان نیز باعث تغییر اهداف شان نخواهد شد.»

تحلیل گران گروه بین المللی بحران در این باره می گویند اگر واقعاً امیدی به ممانعت از دستیابی ایران به سلاح هسته ای وجود دارد، تلاش مثبت برای ترغیب ایران به پیگیری برنامه هسته ای غیرنظامی، نه تهدید به اعمال تحریم های بیشتر، بهترین راه برای جلوگیری از بروز یک جنگ همه جانبه است.

مالی در ادامه می افزاید: «از دیدگاه آنها، هرچه تحریم های اعمال شده سختگیرانه تر شود، حکومت ایران بیشتر متقاعد می شود که هدف از تحریم ها سرنگون کردن آن است. و شاید با نگاهی به شرایط چند کشور همسایه بتوان دریافت که چرا آنها متقاعد می شوند که به سلاح هسته ای نیاز دارند.»

گزارش گروه بین المللی بحران به مطالعات موردی عراق، کره شمالی و لیبی اشاره دارد؛ کشورهایی که به نظر می رسد برخورداری از تسلیحات هسته ای عامل اصلی افتراق در مورد اینکه آیا غرب به این حکومت ها حمله می کند یا خیر بوده است. این گروه در گزارش خود به جای به کارگیری چنین روندی، پیشنهاد در پیش گرفتن رویه جدیدی از تعامل را مطرح می کند؛ رویه ای مشابه رویکرد اخیر ترکیه در قبال ایران که شامل برخی استراتژی ها از جمله کاهش تهدید تحریم ها و اذعان به اینکه برنامه هسته ای صلح آمیز حق ایران است می شود و مقامات آمریکا و اسرائیل مدت ها است که آن را رد می کنند.

این در حالی است که فاکس نیوز در گزارش تحلیلی با عنوان "حمله احتمالی اسرائیل به ایران، آمریکا را وارد جنگی جدید می کند"، می نویسد: «حمله پیشگیرانه اسرائیل به سایت های هسته ای ایران می تواند آمریکا را وارد یک جنگ خاورمیانه ای جدید کند؛ دورنمایی که پنتاگون خسته از جنگ، با نگرانی از بروز یک گرفتاری جدید، از آن وحشت دارد. این امر به معنای وارد کردن تمام قدرت نظامی آمریکا- از هواپیماها و کشتی های جنگنده تا نیروهای عملیات ویژه و حتی پیاده نظام هوابرد- به جنگ در یکی از بی ثبات ترین مناطق جهان است که نتایج آن به هیچ وجه قابل پیش بینی نیست.

در حال حاضر احتمال اقدام نظامی علیه ایران اندک است. به عقیده آمریکا و اکثر متحدان این کشور در سراسر جهان، دیپلماسی به همراه تحریم های اقتصادی سخت هنوز هم ارزش پیگیری را دارند چراکه دیگر گزینه ها - به راه انداختن جنگ یا دست روی دست گذاشتن و هیچ کاری نکردن- خطرات بیشتری را به همراه دارند.

با این حال مقامات اسرائیلی نگرانند که ایران به زودی وارد «منطقه امنیتی» می شود که بخشی از مواد هسته ای را به دور از قدرت هوایی اسرائیل قرار می دهد و در این صورت دیگر امکان متوقف کردن ایران وجود نخواهد داشت.»

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات

نظرات بینندگان

(۲ نظر)
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات