احمدينژاد چه اهدافي را از انتصاب افراد حاشیه دار دنبال ميكند؟

هنوز ماجراي انتصاب سعيد مرتضوي به عنوان رئيس سازمان تامين اجتماعي پايان نيافته است كه محمود احمدينژاد طي حكمي محمدشريف ملكزاده را به عنوان مشاور خود منصوب كرد. ملكزاده كه از عناصر اصلي جريان مشايي محسوب ميشود چندي پيش از سوي وزير خارجه و با دستور رئيسجمهوري معاون وزير خارجه شده بود كه با ورود مجلس او مجبور شد كه عطاي ماندن در وزارت خارجه را به لقايش ببخشد. ملک زاده كه چندي را نيز به اتهام نقش آفريني در جريان انحرافي در زندان به سر ميبرد گويا مورد علاقه شخص رئيسجمهوري است كه وي برايش حكم مشاوره رئيسجمهوري ايران را صادر ميكند.

هنوز ماجراي انتصاب سعيد مرتضوي به عنوان رئيس سازمان تامين اجتماعي پايان نيافته است كه محمود احمدينژاد طي حكمي محمدشريف ملكزاده را به عنوان مشاور خود منصوب كرد. ملكزاده كه از عناصر اصلي جريان مشايي محسوب ميشود چندي پيش از سوي وزير خارجه و با دستور رئيسجمهوري معاون وزير خارجه شده بود كه با ورود مجلس او مجبور شد كه عطاي ماندن در وزارت خارجه را به لقايش ببخشد. ملک زاده كه چندي را نيز به اتهام نقش آفريني در جريان انحرافي در زندان به سر ميبرد گويا مورد علاقه شخص رئيسجمهوري است كه وي برايش حكم مشاوره رئيسجمهوري ايران را صادر ميكند.
ملكزاده مشاور احمدينژاد شد
اگرچه بر اساس حكم يك خطي رئيسجمهور، در اين حكم هيچ محدوديتي براي مشاورههاي ملكزاده منظور نشده است. محمدشريف ملكزاده با استقرار اسفنديار رحيم مشايي معاون گردشگري اين سازمان شد. او در دولت دهم با تمركز بر شوراي عالي ايرانيان، دبيركل اين نهاد بود.
ملكزاده كيست؟
ملكزاده در سالهاي 90-88 چند همايش بزرگ ايرانيان مقيم خارج از كشور را برگزار كرد اما پس از آنكه به معاونت اداري مالي وزارت امورخارجه منصوب شد، اين انتصاب موجب شد تا تعدادي از نمايندگان مجلس طرح استيضاح صالحي وزير امورخارجه را مطرح كرده و ملكزاده را مجبور كنند تا پس از چند روز استعفا بدهد. در آن زمان صالحي وزير امور خارجه گفته بود كه حكم ملكزاده از مقامي بالاتر صادر شده است!ملكزاده كه چند روز بعد و در دوم تير ماه 1390 پس از احضار به دادسرا تفهيم اتهام و بهمدت چهل روز به زندان منتقل شده بود، پس از مدتي با قيد وثيقه آزاد شد.
از آن زمان تاكنون پرونده ملكزاده در دادسراي تهران مفتوح است و اخيرا بحثهايي درباره قرار قانوني او مطرح شده است. چندي پيش محسني اژهاي دادستان كل كشور درباره پرونده ملكزاده گفته بود: دراين پرونده قرار صادر شد ولي مورد اختلاف بازپرس و دادستان قرار گرفت و پرونده وارد دادگاه شد و دادگاه قرار را به نفع دادستان صادر كرد و هماكنون پرونده در مرحله ارسال به دادگاه است.
به هر روي به نظر ميرسد در سال آخر دولت، انتصاب افراد حاشيهساز با هدف ايجاد حاشيه امن براي آنها در دستور كار قرار گرفته و اين افراد حاشيهساز كه به جريان نفوذي در دولت معروف شدهاند، ميكوشند تا با تصدي مقامات بالا در دولت، براي ادامه حيات سياسي خويش نقشآفريني كنند.
رئيسجمهوري با اين احكام به دنبال چيست؟
اما به واقع محمود احمدينژاد چه اهدافي را از انتصاب عناصر حاشيهاي دنبال ميكند؟ ماجراي انتصاب افرادي مانندكردان و مرتضوي و ملكزاده و... جملگي بر اين امر دلالت دارند كه آقاي احمدينژاد به دلايل ناشناختهاي اصراري عجيب بر انتصاب كساني دارد كه شهره به مسائلي خاص هستند.
در ماجراي كردان نزديكترين همراهان دولت در مجلس به وی هشدار و انذار ميدادند كه چنين اصراري به صلاح دولت نيست، اما او يك تنه ايستاد و مرحوم كردان را«تنها» روانه مجلس استيضاح كرد تا پس از فوت وي هر سال در مراسم سالگرد وي از«مظلوميت» او سخن بگويد. ماجراي ملكزاده و حلقه خاص پيرامون وي و داستان اخير نيز نيازي به شرح ندارد كه همگي از فرجام آن مطلعاند.
با اين وصف سوال اين است كه چرا به اين سنخ افراد خاص اقبال نشان ميدهد و اينچنين موجبات نقد بنيان كن بر منش خود را فراهم ميآورد. مرور شعارهاي وی نشان ميدهد كه همواره تاكيداتي در باب شكستن حلقه انحصاري مديريت، نقد گذشته، مبارزه با رويكردهاي مفسدهآميز در سياست و اقتصاد و بازگشت به ارزشها و... مورد تاكيد بوده است. اما نكته جالب و شايد اسفانگيز در اين ميان اين است كه در عرصه عمل رئيسجمهور به گزينش افرادي روي ميآورد كه گذشته و حال آنها سنخيتي با شعارهاي او ندارد.
همين امر است كه تحليل در باب چرايي اين سنخ موضعگيريها را سخت ميكند. وي بايد براي افكار عمومي توضيح دهند كه چرا افرادي در دولت وجود دارند كه عملكردشان با شعارهاي دولت همخواني ندارد. اين امر بهراحتي قابل توضيح است مگر آنكه قرار باشد تعريف جديدي از ارزشها ارايه شود! تعاريفي كه البته چندي است در ادبيات دولت رواج يافته و سنخيتي با شعارهاي گذشته آن ندارد.
محمدتقي رهبر: آقاي رئيسجمهور به جاي حاشيهسازي مشكلات اصلي كشور را برطرف كنيد
محمدتقي رهبر رئيس فراكسيون روحانيون مجلس در همين رابطه گفت: رئيسجمهور بيتوجه به اين ظرفيتها، يك فرد مسئلهدار را مشاور خود كرد تا ذهن افكارعمومي را از توجه به امور اصلي كشور منحرف كند. محمدتقي رهبر افزود: اين كار اقدام صحيحي نبود چون فرد يادشده در دستگاه قضا پرونده دارد كه اين مسئله جايگاه رئيسجمهور را نزد افكار عمومي تضعيف ميكند.
وی تعداد نيروهاي خادم، دلسوز و متعهد را در نظام فراوان خواند و افزود: رئيسجمهور با انتصاب يك فرد مسئلهدار به مشاورت خود، حواشي دولت و دستگاه اجرايي را در اين برهه سخت زياد كرد. وي ادامه داد: بهتر آن بود كه رئيسجمهور صبر ميكرد تا تكليف پرونده ملكزاده در دستگاه قضا روشن شود و بعد او را در جايگاه مشاورت خود قرار ميداد.
وی يادآور شد: تقريباً يك سال پيش وزير خارجه ملكزاده را به عنوان معاون خود منصوب كرد كه نمايندگان مجلس براي دفاع از حقوق مردم و اجراي عدالت استيضاح وزير را كليد زدند و وقتي اين فرد مسئلهدار از جايگاه معاونت وزير استعفا داد موضوع استيضاح منتفي شد اما امروز در كمال ناباوري مشاهده ميكنيم كه رئيسجمهور ملكزاده را به مشاورت خود بر ميگزيند. رهبر تاكيد كرد:
رئيسجمهور با هدف حاشيهسازي ملكزاده را به مشاورت خود برگزيد تا ذهن افكارعمومي را از توجه به امور اصلي كشور منحرف كند كه اين اقدام به مصلحت نظام جمهوري اسلامي ايران نيست و البته براي ايشان هم سودي ندارد.
محمد كوثري نماينده مجلس شوراي اسلامي در پاسخ به«ملت ما» درباره اين مسئله گفت: احمدينژاد به عنوان رئيسجمهوري اين حق را دارا است كه براي خود مشاوراني را در سطوح مختلف انتخاب كند اما اينكه چرا نسبت به انتخاب افراد و شخصيتهاي مسئلهدار كه داراي مشكلات حاشيهاي هستند، اقدام ميكند را بايد از شخص وي پرسيد. كوثري با بيان اينكه دوران رياستجمهوري احمدينژاد رو به پايان است، افزود: نميدانم كه هدف رئيسجمهوري از چنين اقداماتي و در اين مقطع زماني چيست.
مرجع: ملت ما