نورالله حیدری دستنائی در گفتگو با فرارو:
توقعاتی برای مردم ایجاد شده که این توقعات برآورده نمی شود/ این موضوع برای امنیت کشور خطرناک است

«متاسفانه سفرهای استانی از آرمان ها، ایده ها، جهت گیری ها و انتظاراتی که تعقیب می شد بسیار فاصله گرفته است و حتی این مسئله عنوان می شود که اکنون سفرهای استانی حالت یک تهدید ملی پیدا می کند. چون توقعاتی برای مردم ایجاد شده که این توقعات برآورده نمی شود و این دولت یا دولت های آینده نمی توانند پاسخگو باشند و این موضوع برای امنیت کشور مضر است.»

فرارو- یک نماینده مجلس گفت: «متاسفانه سفرهای استانی از آرمان ها، ایده ها، جهت گیری ها و انتظاراتی که تعقیب می شد بسیار فاصله گرفته است و حتی این مسئله عنوان می شود که اکنون سفرهای استانی حالت یک تهدید ملی پیدا می کند. چون توقعاتی برای مردم ایجاد شده که این توقعات برآورده نمی شود و این دولت یا دولت های آینده نمی توانند پاسخگو باشند و این موضوع برای امنیت کشور خطرناک است.»
از زمان روی کار آمدن احمدی نژاد تاکنون 100 سفر استانی توسط وی و هیئت دولت انجام گرفته است. بسیاری از کارشناسان معتقدند هزینه های سفرهای استانی از دستاوردهای آن بیشتر است. در این بین بعضی ها معتقدند هدف اصلی احمدی نژاد از انجام این سفرها سیاسی بوده و بیشتر جنبه تبلیغاتی دارد. برخی دیگر وعده های غیرقابل انجامی که در این سفرها داده می شود را مهم ترین وجه منفی آن می دانند.
سفرهای استانی هیئت دولت دارای چه تبعات و هزینه هایی است؟
نورالله حیدری دستنائی عضو کمیسیون آموزش مجلس در گفتگو با فرارو گفت: «نفس سفرهای استانی در شروع حرکت بسیار خوبی بود و واقعا جای امیدواری بود و مورد تایید هم بود. اما متاسفانه این موضوع هم مانند خیلی از برنامه های رئیس جمهور در دولت نهم و به ویژه در دولت دهم دچار یک نوع انحراف در مسیر شد.»
نماینده مردم کیار، اردل، فارسان و کوهرنگ ادامه داد: «اینکه هر چه دولت مردان بتوانند ارتباط خود را با مردم بیشتر کنند و نسبت به مسائل و مشکلات مردم اشراف بیشتری داشته باشند امر پسندیده ای است؛ اما متاسفانه این سفرها از آرمان ها، ایده ها، جهت گیری ها و انتظاراتی که تعقیب می شد بسیار فاصله گرفته است و حتی این مسئله عنوان می شود که اکنون سفرهای استانی حالت یک تهدید ملی پیدا می کند. چون توقعاتی برای مردم ایجاد شده که این توقعات برآورده نمی شود و این دولت یا دولت های آینده نمی توانند پاسخگو باشند و این موضوع برای امنیت کشور خطرناک است.»
وی با بیان اینکه این سفرها نقص جدی دارند و رویکرد درستی را پیش نمی برند گفت: «اول اینکه جایگاه قانونی مصوبات این سفرها همچنان در ابهام است. ما در کشور یک بودجه داریم که مراحل خاص خود را دارد. یعنی دولت لایحه بودجه را پیشنهاد می دهد و سپس در مجلس تصویب و ابلاغ می شود.»
وی ادامه داد: «اینکه ما بیاییم به موازات بودجه کشور یکسری وعده ها، قول ها و مصوبات داشته باشیم که هیچیک خط و نشانی از بودجه کشور نداشته باشند؛ این سوال ایجاد می شود که این چه مقوله ای است؟ به همین دلیل است که مصوبات قابل توجهی از مصوبات سفرهای استانی اجرایی نشده و عملی نمی شوند.»
این نماینده مجلس اظهار داشت: «دلیل دیگر در رابطه با ادعاهایی است که عنوان می کنند ما با کار کارشناسی این طرح ها را تصویب می کنیم. بنده بارها شاهد بودم که بسیاری از این مصوبات در استان ما (چهار محال و بختیاری) اصلا کار کارشناسی روی آنها صورت نگرفته است. یعنی کارهای کارشناسی که ادعا می شود متاسفانه صورت نمی گیرد.»
حیدری گفت: «نکته بعدی این است که بخش زیادی از این مصوبات تکیه بر تسهیلات بانکی دارد. در این باره باید گفت اولا خود تسهیلات چندان نمی تواند گره گشای مشکلات استان و یا حتی مردم باشد. تازه همین تسهیلات هم در آن چرخه ای که باید به مردم داده شود معمولا در استان ها تکاپوی مسئله را نخواهد داشت.»
این عضو کمیسیون آموزش مجلس اظهار داشت: «نکته بعدی گفتگوها و صحبت هایی است که در سخنرانی های رئیس جمهور محترم وجود دارد که این صحبت ها عمدتا ناظر بر یکسری وعده های توخالی است. یعنی در این سفرها علاوه بر اینکه کار کارشناسی در تصویب طرح ها صورت نمی گیرد؛ این وعده ها صرفا در جهت یک اقناع ناقص، ظاهری و کوتاه مدت برای مردم است و در مجموع هیچ مبانی و خاستگاه علمی و کارشناسی ندارد.»
نماینده مردم کیار، اردل، فارسان و کوهرنگ در مجلس گفت: «نکته دیگر اینکه به رغم آنکه عنوان می کنند این سفرها بار مالی ندارد متاسفانه بار مالی زیادی دارد. من خودم شاهد بودم در سفر چهارم ایشان به استان چهارمحال و بختیاری هزینه هایی که برای احداث یک جایگاه موقت یک ساعته صرف شد بین 10 تا 15 میلیون تومان برآورد شد که اصلا زیبنده نیست.»
حیدری گفت: «نکته ای که می خواهم روی آن تاکید کنم و یکی از معضلات ما است بحث نامه های مردم است.»
وی ادامه داد: «متاسفانه در سفرهای استانی نامه های کثیری از مردم گرفته می شود که بعد نمی توانند پاسخگو باشند که طبیعتا این موضوع به اعتماد مردم آسیب می زند.»
وی خاطرنشان ساخت: «در مجموع آنقدر که روی این سفرها تبلیغ می شود به آن صورت نیست؛ البته یک دستاوردهایی دارد و انتظار این است که در حد همان دستاوردها تبلیغ شود نه اینکه متاسفانه با این همه اشکالات باز هم روی آن اینقدر مانور می شود.»
حیدری با بیان این موضوع که تا حدودی این موضوع که اعتبارات استان ها را تا زمان سفر احمدی نژاد تخصیص نمی دهند موضوع درستی است گفت: «این موضوع گاهی اتفاق افتاده به طوری که سعی می کنند این اعتبارات را با سفر استانی رئیس جمهور گره بزنند.»
وی گفت: «نکته ای که بسیار برای استان ما خطرساز بود؛ در سفر چهارم رئیس جمهور به استان چهارمحال و بختیاری ایشان وعده هایی داده بود و پولی هم نبود که بدهند. بدین جهت استاندار آمده بود جملگی اعتبارات حوادث غیر مترقبه کل استان را برداشته و به دو سه نقطه ای که رئیس جمهور قول هایی داده بود تخصیص داده بود. یعنی یک خطای بسیار بزرگی که قابل بخشش نیست و بدین جهت انجام گرفت که مثلا بگویند ما وعده های رئیس جمهور را عملی کردیم.»
وی ادامه داد: «در حالی که این اعتبارات مربوط به حوادث غیر مترقبه کل استان بوده و اینها برای اینکه قول رئیس جمهور زمین نماند به جای اینکه این اعتبار را خارج از اعتبارات استانی بدهند اعتبار حوادث غیر مترقبه استان را برای دو و سه مورد متمرکز کردند. متاسفانه خلاف هایی اینچنینی بسیار روی داده است.»