ترنج موبایل
کد خبر: ۱۲۱۲۵۸

مدیرکل پیشین آفریقای وزارت خارجه‌ در گفتگو با فرارو:

آقای احمدی‌نژاد یک سوزن به خود بزنید/ این ابراز نگرانی فرار به جلو است

آقای احمدی‌نژاد یک سوزن به خود بزنید/ این ابراز نگرانی فرار به جلو است

به گفته مدیرکل پیشین آفریقای وزارت خارجه، مسوول تمامی نابسامانی‌های موجود در حوزه‌های مختلف به خصوص حوزه سیاست خارجی شخص رییس جمهوری و دولت متبوعش است تاکید کرد طرح مسائلی همچون ابراز نگرانی نسبت به رابطه ایران با کشورهای منطقه هم صرفا پاک کردن صورت مسئله و به نوعی فرار به جلو است.

تبلیغات
تبلیغات
فرارو- به گفته مدیرکل پیشین آفریقای وزارت خارجه، مسوول تمامی نابسامانی‌های موجود در حوزه‌های مختلف به خصوص حوزه سیاست خارجی شخص رییس جمهوری و دولت متبوعش است تاکید کرد طرح مسائلی همچون ابراز نگرانی نسبت به رابطه ایران با کشورهای منطقه هم صرفا پاک کردن صورت مسئله و به نوعی فرار به جلو است.

جاوید قربان‌اوغلی، سفیر پیشین ایران در آفریقای‌جنوبی، در گفتگو با فرارو با بیان این مطلب در واکنش به سخنان اخیر محمود احمدی‌نژاد در جمع دانشجویان مبنی بر اینکه «آنچه نگران کننده است، مسایلی به مراتب مهم‌تر و بزرگ‌تر از گرانی است، به جایی نرسیم که چشم باز کرده و ببینیم همه منطقه علیه ما هستند» گفت:‌ ای کاش آقای احمدی‌نژاد قبل از اینکه جوالدوز به دیگران بزند یک سوزن به خود می‌زد و این سوال را پاسخ می‌داد که چه کسی شرایط کشور را به اینجا رسانده است که نه بعد‌ها بلکه هم اکنون، همه منطقه علیه ما شده‌اند.

وی افزود: آیا واقعا ایشان کشور را همین گونه تحویل گرفتند؟ مگر نه آنکه پیش از آغاز ریاست جمهوری آقای احمدی‌نژاد ایران و عربستان یکی از بهترین دوران روابط خود را پشت سر می‌گذاشتند و حتی میان دو کشور پیمان امنیتی منعقد شده بود؛ چه بر سر آن رابطه آمده است که اکنون عربستان برای ایران شمشیر از رو بسته است و علیه کشورمان با دشمنان ما همدست و هم قسم می‌شود.

مدیرکل پیشین آفریقای وزارت خارجه تصریح کرد: آقای احمدی‌نژاد به جای ابراز نگرانی نسبت به آینده روابط کشور با همسایگان بهتر است پاسخ دهند که چه بر سر رابطه گرم و صمیمانه و رو به رشد جمهوری اسلامی ایران و ترکیه آمده است یا اینکه آیا رابطه ایران و جمهوری آذربایجان هم در دوران پیش از ریاست جمهوری ایشان به همین شکل بوده و اصلا نوع رابطه ایران نه تنها با کشورهای منطقه بلکه با سایر کشورهای جهان قبل از دوران ریاست جمهوریشان و بعد از آن قابل مقایسه هست.

وی تاکید کرد: چرا در دوران دولت اصلاحات، جمهوری اسلامی هیچ قطعنامه تحریمی دریافت نکرد اما در دوران ریاست جمهوری ایشان کمتر سالی بود که ایران با یک یا دو قطعنامه تحریمی مواجه نشود. به فرض هم اگر در این باب قصوری متوجه ایشان و دولتشان نباشد که البته هست، مگر قطعنامه‌ها ورق پاره‌ای بیش نبود و قرار نبود آنقدر قطعنامه صادر کنند تا قطعنامه دانشان پاره شود؛ پس چرا اکنون بانک مرکزی اقدام به تشکیل «قرارگاه جنگ نامنظم اقتصادی» کرده است.
قربان‌اوغلی افزود: اگر قطعنامه‌ها بی‌تاثیر بوده است فلسفه وجودی این قرارگاه چیست اگر تاثیرگذار بوده است چرا از هفت سال گذشته دولت نهم و دهم مدیریت لازم به منظور جلوگیری از صدور قطعنامه‌های و یا مقابله با تحریم‌ها را در دستور کار خود قرار نداد.

وی تصریح کرد: ایشان که اکنون نگران مدیریت روابط ایران با کشورهای منطقه است این سوال را پاسخ دهند که مگر قرار نبود تحت امر ایشان جمهوری اسلامی ایران، مدیریت جهانی را برعهده بگیرد. چطور شده است که دغدغه‌ها پیرامون مدیریت جهانی دوباره جای خود را به دغدغه پیرامون مدیریت داخلی داده است.

سفیر پیشین ایران در آفریقای‌جنوبی گفت: نوع ادبیات و سیاستی که دولت احمدی‌نژاد پیش گرفت یکی از مهم‌ترین عوامل در بروز مشکلات بسیار در رابطه جمهوری اسلامی ایران با کشورهای منطقه و جهان بوده است.

وی ادامه داد: برخی در همین دولت مدعی هستند که در دوران اخیر، دولت دیپلماسی تهاجمی را در دستور کار قرار داده است این درحالی است که این حرف از اساس غلط است چرا که دیپلماسی تهاجمی دارای معنای متفاوتی است و من معتقدم آنچه که در دستور کار دولت نهم و دهم قرار گرفته نه دیپلماسی تهاجمی بلکه دیپلماسی انفجاری و تخریبی بود.

قربان‌اوغلی گفت: این دیپلماسی تخریبی و طرح موضوعاتی که جز هزینه هیچ برای کشور به دنبال نداشت، همچون محو اسرائیل از نقش جهان و نفی هولوکاست و... بود که اکنون روابط ایران با کشورهای منطقه و جهان را با چالش جدی مواجه کرده و روز به روز شمار کشورهای دوست و هم پیمان جمهوری اسلامی ایران را کاهش داده است.

مدیرکل پیشین آفریقای وزارت خارجه با بیان اینکه درباره این نوع سخنان احمدی‌نژاد و ابراز نگرانی او نسبت به آینده روابط ایران با کشورهای منطقه هیچ تعریف دیگری غیر از فرار به جلو نمی‌توان داشت گفت: ایشان در طول دوران ریاست جمهوری خود هم ثابت کرده‌اند که هیچ علاقه‌ای به پاسخگویی ندارند و عمدتا سوالات را با سوال جدید پاسخ می‌دهند تا به این شکل از پاسخگویی طرفه بروند.
تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات

نظرات بینندگان

(۱۴ نظر)
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات