شورای امنیت میزبان نشستی درباره سوریه
روزنامه فرا منطقه ای الحیاة نوشت: شورای امنیت فردا نشستی را در سطح وزیران امور خارجه و به منظور بررسی اوضاع انسانی سوریه برگزار خواهد کرد.
در این نشست قرار است حاضران درباره ایجاد منطقه حائل در سوریه گفت وگو کنند. این در حالی است که هنوز نیروهای بین المللی آمادگی خود را برای کمک جهت ایجاد منطقه حائل و ایجاد منطقه پرواز ممنوع بر حریم هوایی سوریه اعلام نکرده اند.
همچنین اعلام شده است که هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا به دلیل سفرهایش به اندونزی، چین، تیمور شرقی و روسیه در این نشست شرکت نخواهد کرد.همچنین هیات روسی حاضر در نیویورک اعلام کرد که سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه این کشور نیز در نشست مذکور حضور نخواهد داشت.
این در حالی است که یان الیاسون، معاون بان کی مون دبیرکل سازمان ملل نیز به جای وی در نشست مذکور حاضر خواهد شد.یکی از مسئولان آمریکایی نیز اعلام کرد که این نشست در حقیقت فرصتی برای بحث و گفت وگو میان اعضای شورای امنیت برای بحث در خصوص بحران سوریه و اوضاع انسانی در این کشور است.این در حالی است که بنا به گزارش منابع آگاه، بحران انسانی سوریه با مهاجرت بیش از ده ها هزار آواره سوری به کشورهای همسایه این کشور افزایش یافته است.همچنین دیپلمات های غربی اعلام کردند که اخضر الابراهیمی، فرستاده مشترک سازمان ملل و اتحادیه عرب در سوریه نیز قرار است با اعضای شورای امنیت در نشست غیررسمی دیدار کند.
پیش بینی می شود این نشست دیدار آشنایی میان الابراهیمی و اعضای شورای امنیت باشد، چرا که بنا به اظهارات دیپلمات های بین المللی که با الابراهیمی در نیویورک دیدار کرده اند، وی هنوز به طور رسمی طرح خود برای حل بحران سوریه را اعلام نکرده است.
در همین راستا، الابراهیمی طی اظهاراتی اعلام کرد که پیش بینی نمی کند هنوز بتواند طرح خود را برای حل بحران سوریه اعلام کند، چرا که وی در حال حاضر در حال جمع آوری اطلاعات در این راستاست.
همچنین فاروق الشرع، معاون رئیس جمهوری سوریه اعلام کرد که شرط اصلی سوریه برای تحقق آشتی ملی، توقف خشونت ها و برگزاری کنفرانس ملی است.وی گفت: ما در حلبحران سوریه به طرح کوفی عنان، فرستاده مستعفی سازمان ملل و نیز سند کنفرانس ژنو تکیه داریم.
از سوی دیگر، نیکولای ماکاروف، رییس ستاد مشترک ارتش روسیه نیز اعلام کرد که کشورش قصد ندارد به حضور نظامی خود در سوریه پایان دهد.
وی گفت: همه طرح هایی که مسکو در سوریه اجرا کرده با موفقیت به پایان رسیده است و به رغم افزایش موج خشونت ها در سوریه و روسیه به حضور نظامی اش پایان نمی دهد.
این اظهارات ماکاروف پس از انتشار شایعاتی در رسانه های سوریه مبنی بر این بود که ارتش روسیه در حال کاهش نیروهای خود از پایگاه دریایی طرطوس است که پیشتر مسکو آن را در دمشق اجاره کرده بود.در همین حال، رئیس جمهوری تونس نیز در اظهاراتی مداخله جویانه مدعی شد، بشار اسد باید به دادگاه کیفری تحویل داده شود.
عدنان منصر، سخنگوی ریاست جمهوری تونس با صدور بیانیه ای اعلام کرد: تونس خواهان آن است که پرونده بشار اسد به عنوان ریئس جمهور غیرقانونی سوریه و کسی که در کشتارهای این کشور دست داشته، به دادگاه کیفری بین المللی ارجاع داده شود.
دولت تونس ضمن مسئول دانستن ارتش سوریه در کشتار داریا از کشورهای غربی وسازمان ملل خواست تحقیقاتی را در این خصوص آغاز کنند.
دولت تونس اولین کشوری است که در اعتراض به کشتارهای سوریه، سفیر دمشق را از این کشور اخراج کرد.همچنین خبرگزاری فرانسه به نقل از یک منبع دولتی اردن اعلام کرد: در درگیری ها در داخل اردوگاه الزعتری واقع در شمال اردن میان آوارگان سوری، 23 تن از نیروهای امنیتی اردن زخمی شدند.این منبع که خواست نامش فاش نشود، افزود: ده ها تن از آوارگان سوری روز سه شنبه در اردوگاه الزعتری در اعتراض به اوضاع معیشتی شان تجمع کردند که این تجمع باعث درگیری و در نهایت زخمی شدن 23 تن از نیروهای امنیتی اردن شد.
خبرگزاری الشرق الاوسط مصر نیز اعلام کرد که مسوولان امنیتی مصر عصر دوشنبه یک سوری را که تهدید کرده بود، مقر اتحادیه عرب در دمشق را ویران خواهد کرد، دستگیر کردند.این مرد سوری پیشتر پس از آنکه پدر و مادرش در درگیری های مخالفان سوریه و نظام این کشور کشته شدند، تهدید کرده بود که مقر اتحادیه عرب را با خاک یکسان خواهد کرد.