عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در گفتگو بافرارو
درخواست کنگره برای تعامل با ایران نشانه تغییر نیست!
عضو کمیسیون امنیت ملی با اشاره به درخواست اخیر نماینده های آمریکا از رییس جمهوری آمریکا برای تعامل با جمهوری اسلامی ایران گفت: این درخواست در حالی مطرح شده است که چندی پیش تعداد دیگری از نمایندگان آمریکا در نامه ای جداگانه بر افزایش فشارها بر جمهوری اسلامی ایران تاکید کرده بودند.
عضو کمیسیون امنیت ملی با اشاره به درخواست اخیر نماینده های آمریکا از رییس جمهوری آمریکا برای تعامل با جمهوری اسلامی ایران گفت: این درخواست در حالی مطرح شده است که چندی پیش تعداد دیگری از نمایندگان آمریکا در نامه ای جداگانه بر افزایش فشارها بر جمهوری اسلامی ایران تاکید کرده بودند.
احمد بخشایش، درگفتگو با فرارو درباره نامه نماینده های عضو مجلس نمایندگان آمریکا به باراک اوباما که پنجشنبه گذشته 118 امضا داشت و روز جمعه تعداد امضاهای آن به 131 رسید، - یعنی بیش از یک چهارم مجلس نمایندگان - و در آن از رییس جمهوری آمریکا درخواست شد که از فرصت انتخاب حسن روحانی برای تعامل با ایران استفاده کند گفت: تهیه چنین نامه ای از سوی نمایندگان عضو کنگره چندان غیر منتظره نیست و این را نمی توان نشانه ای تغییر رویکرد آمریکا فرض کرد.
نماینده اردستان در مجلس این با تاکید بر اینکه مجلس نمایندگان آمریکا را دو گروه «نهادگرا» و «عملگرا» تشکیل می دهند گفت: نهادگراها دسته ای از نمایندگان آمریکا هستند که عمدتا تحت تاثیر لابی صهیونیسم اند و عمدتا تلاش می کنند که منویات و خواست های رژیم اسرائیل را پیگیری کنند.
وی افزود: این گروه پیش از این در خصوص موضوع هسته ای مدعی بودند که شخص محمود احمدی نژاد مانع هر نوع توافق است و تا زمانی که او رییس جمهوری ایران است امکان حل و فصل صلح آمیز مسئله هسته ای وجود ندارد. اما این همین گروه بعدها مدعی شدند که مانع اصلی نه محمود احمدی نژاد بلکه مقام معظم رهبری است و ایشان هستند که اجازه توافق برای حل و فصل مووضع هسته ای را نمی دهند.
بخشایش تصریح کرد: در کل نهادگراها به دنبال بهانه تراشی هستند و حل اختلافات و سوء تفاهمات برای آنها فرع قضیه است چرا که اساسا تمایلی به کاهش تنش ها میان ایران و آمریکا ندارند چرا که هر نوع نزدیکی دو کشور بر خلاف منافع اسرائیل می دانند.
عضو کمیسیون امنیت ملی ادامه داد: بر همین اساس این طیف از نمانیندگان چندی پیش طی نامه ای با امضای 45 نماینده از باراک اوباما درخواست کردند که فریب انتخاب حسن روحانی در ایران را نخورد و فشارها بر جمهوری اسلامی ایران را از طریق تشدید تحریم ها بیشتر کند.
وی خاطرنشان کرد: همراستا با این نمایندگان، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل در اظهاراتی سخیف مدعی شد که روحانی گرگی در لباس میش است و او با خنده می خواهد برنامه هسته ای ایران را پیش ببرد.
بخشایش در ادامه با اشاره به طیف عملگرای مجلس نمایندگان گفت: اما در مقابل این طیف نمایندگانی قرار دارند که به طیف عملگرا معروف هستند و این طیف معتقدند که آنچه در قبال جمهوری اسلامی ایران دنبال شد به خصوص در دوره ریاست جمهوری آقای خاتمی اشتباه بود.
وی افزود: آنها معتقدند که دولت بوش می توانست در همان دوران ریاست جمهوری آقای خاتمی، که دو کشور همکارهای گسترده ای برای مبارزه با تروریسم چه در عراق و چه در افغانستان داشتند به توافقی جامع حول محور برنامه هسته ای ایران دست پیدا کنند با این حال برخلاف انتظار با وجود همکاری های ایران و همچنین موضع نرمی که دولت آقای خاتمی پیش گرفت و طرح گفتگوی تمدن ها را ارایه کرد دولت بوش، ایران را جزو محور شرارت قرار داد.
عضو کمیسیون امنیت ملی تصریح کرد: بر این اساس این طیف معتقد است که نباید اشتباهات گذشته تکرار شود و باید از فرصت حضور یک رییس جمهور میانه رو استفاده کرد و مانع از ادامه تنش میان دو کشور و همچنین ادامه مناقشه ها حول محور برنامه هسته ای ایران شد.
وی با تاکید بر اینکه این دو طیف و دو دیدگاه همواره در مجلس نمایندگان آمریکا وجود داشته اند گفت: با این حال آنچه که نمود داشته است غلبه طیف تند نظرات طیف بنیادگرا بر عملگرا در قبال ایران بوده است و آنها توانسته اند نظرات خود را که حاوی تهدید و تحریم علیه ایران بوده است تحمیل کنند.
بخشایش با بیان اینکه طیف عملگرا هم از سر واقع نگری خواستار مذاکره با ایران نیست گفت: این طیف مدعی است که اگر حسن روحانی در ایران انتخاب شده است به دلیل اثر گذار بخش بودن تحریم ها بوده است که مردم ایران را وادار به انتخاب فردی کرده است که موضع ملایم تری در مسائل بین الملل دارد و خواستار تعامل با جهان است تا سایه تحریم ها از ایران دور شود.
نماینده اردستان در مجلس افزود: بر این اساس این طیف چون مدعی است که انتخاب روحانی نتیجه اتخاذ تحریم ها است و به نوعی سیاست های آمریکا در این انتخاب تاثیر گذار بوده است از این روی آمریکا باید ثمره سیاست های خود را با مذاکره با دولت آینده ایران بچیند و از آن بهره لازم را ببرد.
وی تصریح کرد: این در حالی است که تعامل و مذاکره تنها خواست آمریکایی ها نیست این جمهوری اسلامی ایران بوده است که از ابتدا بر اساس مواضع اصولی خود اعلام کرده بود که ایران جز اسرائیل حاضر است با هر کشوری وارد گفتگو و تعامل شود و آمریکا هم از این قاعده مستثنی نیست.
بخشایش در خاتمه گفت: با این حال این تعامل منوط و مشروط به تحقق شروطی است که مهمترین آن اقدام عملی است. آمریکایی ها نمی توانند بدون آنکه در عمل تغییری در رویکرد و رفتار خود ایجاد کنند درخواست تعامل را مطرح کنند.