ترنج موبایل
کد خبر: ۱۶۹۵۸

دانشگاه تهران؛ از لباس عروسی تا یونیفورم؟!

دانشگاه تهران؛ از لباس عروسی تا یونیفورم؟!
تبلیغات
تبلیغات

فرارو- اظهار نظر رئیس دانشگاه تهران در خصوص طرح لباس متحدالشکل و اینکه شأن دانشگاه لباس میهمانی و عروسی نیست موجب نگرانی دانشجویان دانشگاه تهران شده است. فرهاد رهبر در این خصوص گفت: «کسی که با لباس میهمانی به دانشگاه می آید اصلاً نباید به دانشگاه راه داده شود.»

به گزارش فرارو، در حالی که فرهاد رهبر با طرح لباس یک شکل برای دانشجویان درصدد است جلوی پوشش های نامناسب را بگیرد، دانشجویان بر این عقیده اند که چنین طرحی موجب سلب آزادی آنان است و فضای دانشگاه را شبیه به سربازخانه می کند که پوشیدن لباس یک شکل در آن الزامی است.

این در حالی است که پیش از این اظهار نظر، فرهاد رهبر که در نشست پرسش و پاسخ با دانشجويان در تالار فردوسي دانشگاه تهران سخن مي گفت از آمادگي دانشگاه براي به کارگيري لباس فرم براي دانشجويان خبر داد. به گزارش مهر، رئيس دانشگاه تهران در پاسخ به دانشجوياني که نسبت به برخي پوشش هاي دانشجويي اعتراض داشتند، از دانشجويان خواست «راجع به اين مساله فکر کنند که آيا دانشگاه مي تواند يک لباس فرم داشته باشد که حداقل سر و لباس و وضع ظاهري دانشگاه را سر و سامان دهيم.»

در این جلسه پيش از فرهاد رهبر رئيس دانشکده هنرهاي زيبا هم در پاسخ به اين انتقادات با تاکيد بر اينکه «هيبت دانشجويان هنري چندان هم متفاوت با ديگران نيست» ضمن پذيرش نسبي برخي انتقادات گفت؛ «دانشگاه پذيرفته که پوشش ظاهري دانشجويان هنري مي تواند تعديل شود ولي تفاوت هاي عمده يي ميان اين دانشجويان و سايرين وجود ندارد.» سيدمحسن حبيبي سپس در توجيه وضعيت دانشکده تحت مديريت خود با بيان اينکه «شخصاً به عنوان رئيس اين مدرسه (پرديس هنرهاي زيبا) تفاوت هاي عمده يي نمي بينم اما به همان اندازه يي که لباس هاي متناسب در مدرسه من وجود دارد به همان اندازه هم نامناسب وجود دارد»،

روزنامه وطن امروز به مدیر مسئولی مهرداد بذرپاش هم در روزهای گذشته طی گزارشی نسبت به پوشش نا مناسب دانشجویان هنر هشدار داده بود.

قابل توجه است که اسدالله عباسي، رئيس کميسيون آموزش و تحقيقات مجلس، گفته است در صورت اجراي طرح پوشاندن لباس فرم به دانشجويان، اعضاي کميسيون «به آن واکنش نشان خواهند داد». به گزارش ايلنا، عباسي در پاسخ به گفته هاي فرهاد رهبر در مورد پوشاندن لباس فرم به دانشجويان دانشگاه تهران، ضمن اشاره به اينکه «اين کار مبناي فرهنگي ندارد»، گفت؛ «محدود کردن دانشجويان و اعمال سليقه فرآيند منفي بيشتري در پي دارد، لذا نبايد دانشجويان را مجبور به پوشيدن لباس فرم کرد.»

باید به این مسئله توجه کرد که در نظام آموزشی کشور تا پیش از مقطع متوسطه لباس یک شکل برای دانش آموزان الزامی است و از آنجا که دانشجویان متوسطه به بلوغ فکری رسیده اند و می توانند خود برای نوع پوشش خود تصمیم بگیرند آزادند با توجه به قوانین مدرسه هر نوع پوششی که باب میل شان است انتخاب کنند، بنابراین با توجه به اینکه دانش آموزان دبیرستانی مجبور به پوشیدن یونیفورم نیستند؛ به عقیده یکی از دانشجویان طرح لباس یک شکل و یونیفورم برای دانشجویان دانشگاه ها امری توهین آمیز تلقی می شود.

تعداد دانشجویانی که به زعم رئیس دانشگاه تهران با لباس عروسی و مهمانی وارد دانشگاه می شوند شاید به تعداد انگشتان دست باشد، حال اینکه اکثریت دانشجویان که نوع پوشش شان منطبق با عرف جامعه است مجبور شوند به خاطر اقلیتی که هنجار ها را زیر پا می گذارند مجبور به پوشیدن یک لباس تکرای و یک شکل شوند راه حلی اشتباه است.

همواره خلا قوانین منسجم در خصوص نوع پوشش دانشجویان مشکل ساز بوده است و بعضا نگهبان ها و حراست دانشگاه ها به خاطر توجیه نبودن در خصوص این مسئله به صورت سلیقه ای عمل می کردند. بنابراین به نظر می رسد راه حل اینکه دیگر کسی با لباس عروسی وارد دانشگاه نشود! این است که قوانین کاملی در این خصوص تدوین شود نه اینکه با پاک کردن صورت مسئله همه دانشجویان مجبور به پوشیدن یونیفورم شوند. گذشته از این اگر مسئولین دانشگاه تهران بر طراحی یونیفورم مصر هستند به نظر می رسد باید در این خصوص از دانشجویان نظر خواهی شود که آیا آنها چنین مسئله ای را می پذیرند؟

به نظر می رسد اگر این طرح بدون نظر خواهی از دانشجویان تصویب و عملی شود خود محل درگیری تازه ای میان دانشجویان و دانشگاه باشد.

ماجرای گیت ها و دلیل غیر سیاسی!
گذشته از بحث طرح لباس یک شکل برای دانشجویان اما مسئله نصب گیت در ورودی های دانشگاه تهران از دیگر مسائل چالش برانگیز بوده است.

به گزارش کارگزاران، فرهاد رهبر در جلسه هفته پیش خود با دانشجویان این دانشگاه با اشاره به اینکه نصب گیت‌های كارتخوان در ورودی‌های دانشگاه ربطی به سمت‌های سابق او در وزارت اطلاعات ندارد، و دلیلش این است که افراد دیگر نتوانند از امکانات دانشگاه تهران استفاده کنند، گفت: «امكانات دانشگاه تهران،‌ كوی دانشگاه و دانشكده‌ها محدود است. این امكانات اعم از فضایی كه دانشجویان در آن حركت می‌كنند و سایر امكانات فیزیكی و تجهیزاتی دانشگاه مناسب‌تر است كه در اختیار دانشجویان دانشگاه تهران باشد تا این كه بخواهد مورد استفاده سایرین قرار گیرد كه دانشجوی دانشگاه تهران نیستند.»

در این جلسه برخی از دانشجویان دانشگاه تهران می‌گفتند كه نصب گیت‌های ورود و خروج به یك دلیل امنیتی انجام شده و علت آن نیز این بوده است كه در هنگام اعتراضات دانشجویی یا راهپیمایی‌ها و اعتصابات احتمالی با این گیت‌ها بتوانند بفهمند چه كسانی وارد دانشگاه شده‌اند و برخی از افراد را ردیابی كنند.

فرهاد رهبر چنین مسئله‌ای را رد كرد و گفت كه دانشجویان دانشگاه تهران از نظر او «سوژه امنیتی» نیستند. او گفت: «اگر كسانی نگرانند كه از گیت‌های كارتخوان استفاده امنیتی شود، مطمئنم كه تعداد این افراد از تعداد انگشتان دست هم فزونی نمی‌كند. یقین دارم در دانشگاه تهران حتی یك نفر هم به عنوان دانشجوی دانشگاه تهران وجود ندارد كه من بتوانم او را یك سوژه امنیتی فرض كنم و برای یك یا دو سوژه امنیتی اصلا این تجهیزات لزومی ندارد و كاربردی هم ندارد.»

اما در عین حال رئیس دانشگاه تهران گفت: «كسانی كه تاكید دارند كاربرد این گیت‌ها امنیتی است فقط می‌خواهند از این فضا سوءاستفاده كنند كه بعدها اگر خواستند از فضای دانشگاه سوءاستفاده كنند برایشان امكانپذیر باشد و اگر روزی خواستند با پوشش دانشجویی یك تحرك ضددانشجویی تدارك ببینند، برایشان امكانپذیر باشد.»

در خصوص این مسئله باید اشاره کرد که اولا دانشگاه تهران دانشگاهی دولتی است و امکانات آن از دیگر دانشگاه ها بیشتر است و اگر دانشجویان دانشگاه های دیگر بخواهند از امکانات این دانشگاه استفاده کنند غیر عادلانه است که محروم شوند. باید به این نکته نیز توجه کرد که استفاده از امکانات هزینه بر دانشگاه ها همچون سالن های غذا خوری، آزمایشگاه ها، کارگاه ها و کتابخانه ها تنها با ارائه کارت دانشجوئی امکان پذیر است و اگر دانشجوی دیگری بخواهد از این امکانات استفاده کند حتما باید با مسئولین هماهنگ کند و مجوز لازم را کسب نماید بنابراین صرف اینکه شخصی وارد دانشگاه شود دلیل امکان استفاده او از امکانات دانشگاه نیست.

شایان ذکر است که پیش از نصب گیت ها نیز نگهبانان دانشگاه تهران از کسانی که قصد ورود داشتند کارت درخواست می کردند واگر شخصی به غیر از دانشجوی دانشگاه تهران قصد ورود داشت باید با نگهبانی هماهنگ می کرد. بنابراین به نظر می رسد برخلاف گفته آقای رهبر با توجه به اینکه با نصب گیت ها ساعت ورود و خروج دانشجویان ثبت می شود یکی از کاربرد های گیت ها استفاده امنیتی از انها است.

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات