ترنج موبایل
کد خبر: ۱۷۸۵۳

حمله تند معاون وزیر کشاورزی به رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک:

روحانی عوام فریب است!

روحانی عوام فریب است!
تبلیغات
تبلیغات

فرارو- معاون وزیر جهاد كشاورزی، رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام را به «عوام فریبی» و اتخاذ مواضع «سرشار از تناقض و تلاطم و بی بند وباری علیه دولت» متهم کرد.

حسن روحانی که علاوه بر ریاست مرکز تحقیقات مجمع تشخیص مصلحت، نماینده رهبری در شورای عالی امنیت ملی نیز به شمار می رود به تازگی در نشستی با صاحب‌نظران، پژوهشگران و مدیران بخش خصوصی در حوزه کشاورزی، عملکرد دولت در این بخش را به نقد کشیده بود.

او با بیان این نظر که «در بخش کشاروزی از سیاست‌های کلی رهبری و وعده‌هائی که به ملت داده شده فاصله وجود دارد» گفته بود: ایران زمانی صادر کننده اصلی محصولات کشاورزی منطقه محسوب می‌شد، ولی متاسفانه امروز تبدیل به وارد کننده این محصولات شده است.

به اعتقاد روحانی «دولت بجای رفع موانع تولید و حمایت از کشاورزان، باغداران، دامداران و ایجاد رونق در این بخش،‌ بیشتر به فکر واردات محصولات دیگر کشورهاست»

او یادآور شد: در آغاز کار این دولت وزیر مربوطه در جریان رای اعتماد مجلس،‌ به نمایندگان ملت قول داد که کشور در محصولات گندم از سال‌١٣٨٤ ، جو از سال ‌١٣٨٥، برنج و ذرت و شکر تا سال ‌١٣٨٧به خودکفایی کامل می‌رسد. در حالی‌که واردات گندم در سال ‌١٣٨٥ یک میلیون و ‌١٥٥ هزار تن و در سال ‌١٣٨٧ نزدیک به ‌٦ میلیون تن است. واردات جو درسال ‌١٣٨٦، ‌١٩٦ هزار تن و در ‌٥ ماهه اول سال ‌٨٧، ‌٢٧٠هزار تن می‌رسد. واردات ذرت در سال ‌٨٥، دومیلیون و ‌٩٠٩ هزار تن و در سال ‌٨٦ دو میلیون و ‌٦٨٣ هزار تن و در ‌٥ ماهه سال جاری نیز یک میلیون و ‌٣٩٠ هزار تن میباشد. در حالی‌که در سال ‌٨٣ تنها ‌١٩٠ هزار تن شکر وارد کشور شده بود و هیچ کمبودی نداشتیم، واردات شکر درسال ‌٨٥ دو میلیون و ‌٤٨١ هزار تن و درسال ‌٨٦ یک میلیون و ‌١٩٦ هزار تن بوده است. واردات برنج نیز در سال ‌٨٥، یک میلیون و ‌٢١٦ هزار تن و در سال ‌٨٦، یک میلیون و ‌٦٧ هزار تن و در ‌٥ ماهه سال جاری ‌٤٢٣ هزار تن بوده است. در زمینه حبوبات هم که در سال ‌٨٣، یکصد هزار تن محصول صادر کردیم درسال ‌٨٦،به جای صادرات متاسفانه یکصد هزار تن وارد کردیم.»

او افزود: اگر از مساله کم آبی سال گذشته به عنوان یک دلیل یا بهانه بگذریم درسال ‌١٣٨٥ که سال بسیار پرآبی بود و نزولات جوی از میانگین ‌٣٠ ساله در بسیاری از استان‌ها مثل کرمانشاه، کردستان، اصفهان، خوزستان، تهران، چهارمحال بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد بیشتر بوده است. بنابراین افزایش واردات درسال ‌١٣٨٥ هیچ توجیحی نخواهد داشت.

روحانی افزود: بی توجهی به رهنمودهای سندچشم انداز و سیاست‌های برنامه چهارم و واردات بی‌رویه محصولات کشاورزی و همچنین عدم توجه برای رفع موانع رشد تولیدات و عدم حمایت لازم از تولیدگران عوامل اصلی این عقب‌افتادگی است. فشار برمنابع آبی به ویژه آب‌های زیرزمینی که حسب اعلام وزارت نیرو بیش از ‌٧ میلیارد متر مکعب بیلان منفی در سفره‌های زیر زمینی وجود دارد، نگرانی دیگری است که آینده کشاورزی را تهدید می‌کند که همه این مسائل در نهایت امنیت غذایی و امنیت جامعه را مورد تهدید قرار می‌دهد.

نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان افزود: آمار نشان می‌دهد که تولید پنبه در سال‌های ‌٨٥ و ‌٨٦ به پائین‌ترین سطح خود در ‌٦٠ سال اخیر رسیده است. در حالی‌که در سال ‌٨٢، ‌٧ /‌٤ هزار تن پنبه وارد شده و در مقابل ‌٤ /‌١٠ هزار تن صادر شده، درسال ‌٨٥، ‌٢ /‌٤٤ هزارتن وارد شده و فقط ‌٤ هزار تن صادر شده است. کشوری که در برخی از سال‌ها حدود ‌٩٠ هزار تن پنبه صادر می‌کرده در سال گذشته مجبور به واردات حدود ‌٦٠ هزار تن پنبه شده است. تاسف‌بارتر آن‌که در محصولات باغی و میوه که صادرات ما در حد واردات بوده؛ مثلا در ‌٨٣، واردات ما ‌١ /‌٢٨٨ هزار تن و صادرات ما ‌٧ /‌٢٦٤ هزار تن بوده است. متاسفانه واردات در ‌٥ ماهه اول سال ‌٨٧، ‌٥ /‌٣٣٩ هزار تن بوده است.

او افزود: لازم بود دولت از افزایش درآمد نفتی طی سال‌های گذشته که در صندوق ذخیره ارزی جمع‌آوری شده بود برای تقویت بخش کشاورزی استفاده و زیرساخت‌های این بخش مهم را تقویت می‌کرد. لیکن دلارهای نفتی کشور بیشتر صرف واردات محصولات کشاورزی شد تا تقویت و بهبود تولید.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: مردم ایران هرگز عادت نداشته‌اند که در تابستان پرتقال بخورند. اما متاسفانه دلارهای کشور صرف واردات پرتقال و سایر میوه‌های باغی می‌شود، آن‌هم نه در فصل خود که برای کنترل بازار باشد، بلکه در تابستان که یک اقدام غیرضروری و لوکس محسوب می‌گردد. واردات گسترده میوه بی‌تردید باعث اتلاف منابع ارزی کشور شده است.

این انتقاد روحانی ظاهرا خشم دولت به ویژه مسوولان وزارت جهاد کشاورزی را در پی داشته است به گونه ای که جعفر خلقانی، معاون این وزارت خانه با تندترین لحن ممکن در صدد پاسخ گویی بر امده است.

او در مصاحبه با پایگاه اطلاع رسانی دولت گفت: رییس مركز تحقیقات استراتژیك مجمع تشخیص مصلحت نظام اطلاع چندانى از موضوع كشاورزى ندارد؛ بنابراین موضعگیری‌های اخیر او درباره وضعیت كشاورزی كشور، فاقد ارزش‌های كارشناسی و سرشار از تناقض است.

خلقانی افزوده است: ایشان اطلاع چندانی از نكات فنی و كارشناسی كشاورزی ندارند و چه بسا عده‌ای هم از این عدم اطلاع ایشان سوء استفاده می‌كنند. به‌نظر من موضعگیری‌های اخیر حسن روحانی در رابطه با وضعیت كشاورزی كشور فاقد ارزشهای كارشناسی و سرشار از تناقض و تلاطم و بی بند وباری در حرف زدن علیه دولت است و به‌نظر می‌رسد عده‌ای خاص سعی دارند با سرهم كردن برخی از آمارهای پراكنده و به شدت گزینش شده و ارائه آنها به افراد فاقد آگاهی فنی از این افراد به عنوان بلندگوی خود استفاده كنند و یك موج تبلیغاتی هدایت شده را به وجود بیاورند.

او ادامه داده: این‌گونه دیدگاه‌های حسن روحانی در رابطه با وضعیت كشاورزی كشور علاوه بر آنكه مغرضانه و غیر منطقی و تخریب‌گرایانه است، با مواضع و سخنرانی‌های آتشین ایشان در سالهای گذشته در رابطه با ضرورت تطبیق پیدا كردن اقتصاد ایران با شرایط نوین حاكم بر تجارب جهانی تناقض آشكار دارد. ایشان در سالهای گذشته در قالب یك روشنفكر آشنا با شرایط نوین جهانی هرگونه مداخله دولت در عرصه اقتصاد و تجارت را به شدت نفی كرده و حالا هیاهو به‌راه انداخته‌اند كه چرا عده‌ای از بخش خصوصی چند هزار كیلو پرتقال وارد كرده‌اند و دولت جلوی آنها را نگرفته است؟!

خلقانی گفته است: حسن روحانی طوری مدعی می‌شود ایران از یك كشور صادر كننده محصولات كشاورزی به یك وارد كننده این محصولات تبدیل شده كه گویا تمام این اتفاقات در طول سه سال‌ گذشته به وقوع پیوسته است، در حالی كه همان كسانی كه این گونه آمار و اطلاعات گمراه كننده و سردرگم را در اختیار این و آن قرار می‌دهند، بهتر از همه می‌دانند اولا كشورمان در طول پنجاه سال گذشته هرگز یك كشور بزرگ صادر كننده محصولات كشاورزی نبوده و در ثانی بحث خودكفایی در تولید محصولات استراتژیك كشاورزی و سپس توسعه صادرات این محصولات در هیچ دوره‌ای به اندازه سه سال گذشته مورد توجه قرار نگرفته است، نشانه بارز این مسئله نیز متوسط رشد 7 /6 درصدی تولید محصولات كشاورزی در طول سه سال گذشته، یعنی 2 /0 درصد بالاتر از سقف پیش‌بینی شده در برنامه پنج‌ساله چهارم توسعه می‌باشد.

خلقانی همچنین گفته نماینده رهبری در شورای عالی امنیت ملی در مورد استفاده بیش از حد از حساب ذخیره ارزی برای واردات محصولات کشاورزی را عوام فریبانه دانسته است.

به گفته او «در سال 1387 صادرات محصولات كشاورزی به رقم 1 /3 میلیارد دلار رسید كه بیش از 65 درصد آن‌را محصولات باغی تشكیل می‌داد. با این حساب آیا انصاف است واردات چند هزار تن پرتقال توسط بخش خصوصی و در قالب‌های قوانینی كه همین آقایان سال‌های پیش در قالب حمایت از توسعه تجارت آزاد به‌تصویب‌ رسانده‌اند، آنقدر بزرگ شود كه صادرات صدها هزارتن سیب و مركبات و انواع صیفی‌جات نادیده گرفته شود؟»

معاون وزیر کشاورزی حملات آتشین خود را به رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظان اینگونه ادامه داده است: بهتر بود آقای روحانی از دوستان و اطرافیان خود و كسانی كه این‌گونه آمارهای هدفمند و تحلیل‌های نادرست را در اختیار این و آن قرار می‌دهند، می‌پرسید خود آنها در طول سالهای طولانی صدارت خود در بخش كشاورزی چه گلی به سر كشاورزی كشور زدند و چه قدمی را برای توسعه زیرساختها در كشاورزی كشور برداشتند جز آنكه به قول خودشان در سالهای اول صدارت خود حیران و سرگردان بودند و اصولا نمی‌دانستند چه می‌كنند و در سالهای بعدی هم فقط دنبال آن بودند كه دیگران را با خود همراه كنند ؟! آقای روحانی باید از خود می‌پرسید كسانی كه یك چنین توجیهات عوام پسندانه‌ای را برای سرپوش گذاشتن بر ناكارآمدی‌های خود ارائه می‌كنند، چگونه می‌توانند دلسوزان واقعی و كارشناسان صاحب فن برای كشاورزی كشور باشند ....

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات