ترنج موبایل
کد خبر: ۲۰۱۹۱۴

دری در حال رنگ شدن!

بروز نشانه‌های بازگشایی سفارتخانه‌های ایران و انگلیس

همه چیزی برای بازگشایی قریب الوقوع سفارت های ایران و انگلیس آماده است؛ از اعلام کاردار ایران در لندن گرفته تا رنگ آمیزی تازه درهای سفارت انگلیس در تهران. اینها از جمله نشانه هایی است که حکایت از بازگشایی این سفارتخانه در آینده نزدیک دارد.

تبلیغات
تبلیغات

فرارو- همه چیزی برای بازگشایی قریب الوقوع سفارت های ایران و انگلیس آماده است؛ از اعلام کاردار ایران در لندن گرفته تا رنگ آمیزی تازه درهای سفارت انگلیس در تهران. اینها از جمله نشانه هایی است که حکایت از بازگشایی این سفارتخانه در آینده نزدیک دارد.

به گزارش فرارو، آنهایی که این روزها از محدوده خیابان استانبول به طرف میدان فردوسی تهران حرکت می‌کنند می‌توانند رنگی آبی تر و تمیزی را بر سفارتی ببینید که سه سال قبل در آذر ماه 90 تعطیل شد.

کاردار غیر مقیم ایران در لندن هم روز جمعه از بازگشایی سفارتخانه های دو کشور درآینده نزدیک خبر داد و گفته بود: همه بخش های سفارت ایران در انگلیس به زودی فعالیت خود را از سر خواهد گرفت.

«محمدحسن حبیب الله زاده»اعلام کرده بود که« گفت و گوهایی برای بازگشایی دو سفارتخانه داشته ایم که نتایج آن به زودی اجرایی خواهد شد. البته سفارت ما در لندن برای ارائه تسهیلات و امکانات بهتر به ایرانیان زودتر سفارت انگلیس در تهران کار خود را آغاز کرد.» این اظهارات توسط علاءالدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شد. وی از «توافق ایران و انگلیس» برای بازگشایی سفارت این کشور در تهران خبر داد.

بر این اساس باید رنگ آمیزی تازه این سفارتخانه را نیز در کنار تمامی اخبار در این باره نشانه ای دال بر عزم دو کشور برای بازگشایی سفارت خانه های خود پس از 3 سال تعطیلی دانست.

سفارت انگلیس در تهران در دوره ای که سایمون گس سفیر برتانیا در ایران بود تعطیل شد. این سفارت پس از آنچه اظهارات و اقدامات مداخله جویانه سفیر انگلیس در امور داخلی ایران خوانده شد و حمله به آن تعطیل شد.

گس در ميانه جهنم روابط بين تهران- لندن از فروردین ماه سال 88 (2009 تا 2011 ) به عنوان سفیر جدید انگلیس جایگزین «جفری آدامز» در تهران شده بود و پنج ماه بعد يعني در روزهاي پاياني شهريورماه به حضور احمدي نژاد پذيرفته شد تا استوارنامه خود را تقديم رئيس جمهوري ايران كند كه طبق گزارش فارس در آن جلسه نيز با برخورد سرد احمدي نژاد روبه رو شده است.

هنوز چند وقتي از ورود گس به تهران نگذشته بود كه در بحبوحه حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری سال 88 در ایران، چند تن از كارمندان سفارت انگليس به اتهام دخالت در ناآرامي هاي تهران دستگير شدند، البته پس از مدتی تمامي آنها آزاد شدند.

چندماهی از گشت و گذار سفیر در باغ قلهك نیز نگذشته بود كه به وزارت امور خارجه ايران احضار شد. وزارت امور خارجه ایران با احضار سفیر انگلیس مراتب اعتراض جمهوري اسلامي ايران در خصوص دخالت هاي اين كشور در امور داخلي ایران را به وي ابلاغ کرد.

مقاله سایمون گس به مناسبت روز جهانی حقوق بشر از جمله دلایل احضار سفیر انگلیس در تهران بود. سایمون گس در آن مقاله مدعی شد که «وکلا، روزنامه‌نگاران و کارکنان سازمان‌های غیردولتی در هیچ جای دنیا به اندازه ایران در خطر نیستند.»

این مقاله نه تنها واکنش وزارت خارجه ایران را به دنبال داشت بلکه موجی از اعتراض را به خصوص در مجلس علیه انگلیس به راه انداخت.

در همین حال همان زمان کاظم جلالی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، نیز در واکنش به مقاله سایمون گس گفته بود که «در اولین جلسه این کمیسیون، طرح کاهش روابط با انگلیس بررسی می‌شود.»

طرح دو فوریتی که ششم آذرماه سال 1390 در مجلس به تصویب رسید و دو روز پس از تصویب آن یعنی هشتم آذر ماه همزمان با یکمین سالگرد شهادت مجید شهریاری دانشمند هسته‌ای کشورمان، ابتدا با تجمع مقابل سفارت انگلستان در تهران وارد این سفارتخانه و همچنین باغ قلهک، محل اقامت سفیر و کارکنان سفارتخانه شدند و در حدود 6 ساعت این دو مکان را به اشغال خود در آورند.

با این اقدام انگلیس یک طرفه خواستار تعلیق روابط دو کشور و تعطیلی سفارت ایران در لندن شد. این اتفاق در نهایت قفلی بر درهای سفارت دو کشور به مدت سه سال زد.

اما با روی کار آمدن دولت روحانی، دو کشور گام های موثری را برای ارتقا روابط و بازگشایی سفارتخانه برداشتند.

پس از چندین دور گفت‌وگوی مجید تخت روانچی معاون وزیر خارجه ایران و سایمون گس، سفیر سابق انگلیس در تهران و معاون فعلی وزیر خارجه انگلیس، در نهایت دو طرف توافق کردند که کاردار غیرمقیم (ترددی) معرفی کنند.

در حال حاضر آجی شارما کاردار غیرمقیم انگلستان در ایران و محمدحسن حبیب الله زاده کاردار غیرمقیم ایران در انگلستان است.

با این حال معرفی کاردارها هم منجر به باز شدن قفل سفارت خانه های دو کشور و ارایه خدمات کنسولی نشد.

همین امر البته با انتقاد شدید، کمیته روابط خارجی مجلس عوام انگلیس هم مواجه شده بود.

چندی پیش کمیته روابط خارجی مجلس عوام انگلیس در گزارشی در خصوص روابط بریتانیا و ایران به تشریح دلایل نیاز لندن به بازگشایی سفارت خانه اش در تهران پرداخته بود.

در گزارش کمیته روابط خارجی مجلس عوام در تشریح دلایل نیاز انگلیس به داشتن سفارت خانه در ایران آمده بود: نداشتن روابط مناسب دیپلماتیک با تهران موجب شده تا توانایی انگلیس برای شکل دادن تحولات کاهش یافته است. علاوه بر این موارد به دلیل نبود روابط دیپلماتیک، انگلیس نتوانسته ارتباطات انسانی خوبی با ایرانیان که برای گسترش روابط دیپلماتیک ضروری هستند داشته باشد.

به اعتقاد اعضای کمیته روابط خارجی مجلس عوام انگلیس، به دلیل حضور نداشتن در تهران و همچنین نبود روابط دیپلماتیک با ایران، انگلیس نتوانسته متحدان خود در خاورمیانه را در این رابطه مطمئن سازد که کاملا از دیدگاه های ایرانیان و عقاید آنها در موارد مختلف مطلع است و توانایی هدایت آنها را دارد.

تغییرات در سطح وزارت خارجه انگلیس و کناره گیری ویلیام هیگ وزیر خارجه این کشور و جایگزینی فیلیپ هاموند به نظر می رسد که شتاب بیشتری به افزایش سطح روابط و بازگشایی احتمالی سفارت خانه های دو کشور داده است. نشانه های که اینگونه می گویند.

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات