ترنج موبایل
کد خبر: ۲۰۳۳۰

متکی: به دنبال درگیری و مساله‌سازی در دنیا نیستیم

تبلیغات
تبلیغات

فرارو- وزیر امور خارجه با تاكید بر این كه دیپلماسی امام (ره) در گام نخست عرصه‌ی بین‌الملل اسلامی را مورد هدف قرار داد، گفت: ایشان معتقد بودند كه همانند ایران احیای مبانی اعتقادی مردم می‌تواند در جهان اسلام نیز منشا تحول باشد.

منوچهر متكی، وزیر امور خارجه‌ی كشورمان جمعه شب در جمع استادان بسیجی دانشگاه‌های تهران در دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به دیپلماسی امام خمینی (ره) و جمهوری اسلامی ایران در 30 سال گذشته، خاطرنشان كرد: امام (ره) با اعتقاد تحول میان جهان اسلام از طریق احیای مبانی اعتقادی این تحول را ایجاد كرد و امروز در سی‌امین سالگرد پیروزی انقلاب آرمان‌های امام راحل در اقصی نقاط جهان اسلام و مجموعه‌های مسلمان در حد بسیار عالی احیا شده است.

وی ادامه داد: امروز هیچ سمیناری برای اسلام‌شناسی در هیچ كجای دنیا نمی‌توان یافت كه برگزار شود مگر این كه راغب باشند نماینده‌ای از ایران در آن حضور یابد.

به گفته‌ی وزیر امور خارجه‌ی كشورمان، همگان پذیرفته‌اند كه اسلام متحول‌كننده، اسلامی است كه ایران آن را نمایندگی می‌كند و در قلمرو اسلام این تولد دوباره منشا تحولات فراوانی شد.

متكی اضافه كرد: در اوایل دهه‌ی شصت شمسی برخی دیپلمات‌های اسلامی به ما می‌گفتند كه شما به ما هویت دادید و ما كه حتی خجالت می‌كشیدیم از اسامی اسلامی خودمان استفاده كنیم، امروز به آن افتخار می‌كنیم.

او با یادآوری برخی فتاوای امام خمینی (ره) در حفاظت از مرزهای عقیدتی ـ اسلامی، اظهار كرد: این كار به هیچوجه سابقه نداشته است و امروز بعد از 70 سال در تركیه می‌بینیم همسران نخست‌وزیر، رییس‌جمهور و وزیر امور خارجه محجبه هستند. در حالی كه این مساله یكی از چالش‌های عمده بوده است و حتی می‌بینیم یك میلیون نفر در حمایت از مسلمانان غزه در تركیه تجمع می‌كنند.

وزیر امور خارجه‌ی كشورمان، افزود: این‌ها افق‌های دوردستی است كه انقلاب اسلامی منشا و مبدع آن بوده است و این مساله فقط بحث حفاظت از مبانی عقیدتی است و فردا این مساله به صورت مطالبات مطرح می‌شود.

متكی با اشاره به اثرگذاری نهضت امام خمینی (ره) و انقلاب اسلامی كه منشا تحولات عمیقی در دنیا شده است، اظهار كرد: هنوز گروهی را سراغ نداریم كه همانند انقلاب تاثیرگذاری در لایه‌های كیفی جامعه، تولید ادبیات و نقد منطقی و مقبول جوامع را ارایه كند. برای مثال 61 سال است كه اعلامیه‌ی بالفور برای تاسیس رژیم صهیونیستی توسط انگلیس صادر شده اما هنوز نتوانسته‌اند كه آن را عملیاتی كنند.

وی با یادآوری تلاش‌های صورت گرفته برای ایجاد تصویری قدرقدرت و شكست‌ناپذیر و توانمند از رژیم صهیونیستی، گفت: در سال 1973 و 1976 اسراییل سیل‌آسا حركت می‌كرد و تا كشورهای منطقه دور هم جمع شوند، سازمان ملل و شورای امنیت وارد عمل می‌شدند و پیروزی دیگری برای آنان ثبت می‌شد. در لبنان نیز هفت بار تجاوز كردند اما در جنگ 33 روزه شرایطی پیش آمد كه نتوانستند پیش‌روی كنند.

وزیر امور خارجه‌ی كشورمان، زورمداری را اساس سیاست فاتحان جنگ جهانی دوم معرفی كرد كه انقلاب در چالش با این شعار گفت كه حق قدرت می‌آورد و امروز این مساله اثبات شده است.

متكی در ادامه ویژگی‌های سیاست خاجی دولت نهم را مورد بحث قرار داد و با تاكید بر این كه دولت نهم در دیپلماسی‌اش عوض كردن زمین بازی، انداختن توپ به میدان حریف و قداست‌شكنی مسائلی بی‌منطق و تحمیلی را مد نظر قرار داده بود، اضافه كرد: غرب ملاك‌هایی برای خود برای برخورد داشت كه این‌ها اساس وحدت‌شان شده بود، اما دولت نهم دقیقا آن‌ها را مورد هدف قرار داد. بزرگ‌ترین شاخص دیپلماسی دولت نهم در بهره‌گیری از رهنمودهای مقام معظم رهبری و به دست گرفتن چارچوب بازی و تعامل در دنیا بود.

رییس دستگاه دیپلماسی كشور افزود: هر جا كه مبتكرانه و مدبرانه و با استراتژی تعریف‌شده وارد شدیم، دشمن در موضع انفعال قرار گرفت. همان‌گونه كه دیدیم بزرگ‌ترین لقبی كه به جمهوری اسلامی ایران می‌دادند بحث تغییر رژیم بود. پس از آن تغییر رفتار را مطرح كردند و امروز "تغییر" شعار خودشان شده است.

وزیر امور خارجه‌ی كشورمان، این مساله را ناشی از درستی منطق انقلاب اسلامی و جا افتادن این تئوری كه حق باید منشا قدرت باشد عنوان كرد و ادامه داد: هر آن چه كه امروز از قبال جمهوری اسلامی اتفاق می‌افتد بی‌تاثیر در مناسبات جدید دنیا نیست كه این‌ها ما را به درك خاضعانه در برابر آرمان‌های انسان بزرگواری وامی‌دارد كه بیش از 70 سال از خود نگفت و تنها از اعتقادات و ملتش گفت.

رییس دستگاه دیپلماسی كشورمان، بزرگ‌ترین هدیه‌ی امام (ره) به ملت ایران را استقلال عنوان و خاطرنشان كرد: وابستگی در دوران شاه تنها وابستگی سیستم نبود بلكه در درون سیستم به عنوان یك وجه تمایز به شمار می‌رفت و وابستگی‌های فردی ملاك تمایزها و ترقی‌ها بود.

او افزود: شرایط جامعه به طرفی سوق داده شده بود كه وابستگی بزرگ شود و به مرزهای تفاخر می‌رسید و آن‌چنان آن را بزرگ كرده بودند كه در میزان وابستگی فخرفروشی می‌كردند؛ اما یكی از هنرهای امام (ره) این بود كه این مرداب را بهم زد و تعفن خود آن را نشان داد.

به گفته‌ی متكی اگر قبل از انقلاب كسی مدعی ابتكار یا فكر جدیدی می‌شد از طرف ساواك تا مرز كشته شدن پیش می‌رفت؛ چون بنا نبود فكری غیر از فكر آنان تولیدی داشته باشد؛ اما نقطه‌ی مقابل آن استقلال بود كه خودكفایی و خودباوری را مطرح كرد.

وزیر امور خارجه‌ی كشورمان، هم‌چنین تفاوت نهضت 15 خرداد 42 با 22 بهمن 57 را با وجود مشابه بودن مبانی و رهبری آن نقش حضور مردم عنوان كرد و گفت: امام (ره) این ظرفیت را شناخته بودند و تلاش كردند همه‌ی ابعاد خواست مستقلانه‌ی مردم را روشن كنند و امروز در هدایت داهیانه‌ی مقام معظم رهبری با شناخت زمانه و شرایط این مساله پیش می‌رود.

وی با انتقاد از برخی سوالات روشنفكری كه آیا آزادی اولویت دارد و یا استقلال؟ گفت: اصل سوال دارای اشكال است و هدف آن برهم زدن استقلال با تاكید ویژه بر آزادی است.

متكی جنبش دانشجویی را نیز دارای دو ویژگی ضد استبدادی بودن و نیز ضد امپریالیستی و یا ضد آمریكایی بودن عنوان كرد و با یادآوری این نكته كه در انقلاب اسلامی ویژگی دوم فراگیرتر شد و بیگانه‌ستیزی به معنای نفی سیاست‌های سلطه‌طلب مورد توجه قرار گرفت، گفت: وقتی ملت حكومت مطلوب خود را مستقر كرد دانشجو در جهت رفع نواقص و تذكر به اعوجاجات احتمالی باید ادامه یابد كه مقام معظم رهبری نیز به این مساله عنایت دارند.

وزیر امور خارجه‌ی كشورمان، در پایان با تاكید بر این كه ما به دنبال درگیری و مساله‌سازی در دنیا نیستیم و تنها حرف خودمان را می‌زنیم و برای آن منطق داریم، تصریح كرد: این مسائل از طرف عده‌ای مطرح می‌شود كه به دنبال مشروع كردن هژمونی و سلطه‌طلبی‌اند وگرنه ما به دنبال تنش در دنیا نیستیم.

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات