انتقاد موسوی به محدود شدن دیپلماسی ایران
نخست وزير دفاع مقدس با انتقاد از سیاست خارجی دولت نهم گفت: چطور می توان دیپلماسی فعال را در رابطه با آمریکای لاتین داشته باشیم ولی نمی توانیم در رابطه با همسایه های خود دیپلماسی فعال داشته باشیم.
میرحسین موسوی در جمع مردم اهواز که در مسجد ارشاد جمع شده بودند، با اشاره به ویژگی های استان خوزستان گفت: خوزستان سرزمین تمدن ساز واندیشه ساز است که همیشه مردمانی پر از عزت و شرافت داشته است و به عنوان نقطه ای از تاریخ پرافتخار ایران محسوب می شود.
وی با اشاره به دوران دفاع مقدس گفت: از اولین روزی که جنگ آغاز شد، و با تجاوز به خاک میهن عزیز ما، خوزستان تا آخرین روز مراقبت کرده و هنوز هم آثار آن دفاع و مقاومت در رخ این سرزمین است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: مردم خوزستان باید بدانند با دورانی که بر آنها گذشت، آنها خویشاوند همه ملت ما شدند.
وی با بیان اینکه هیچ شهری و روستایی ای نیست که خاطراتی از این سرزمين مقدس نداشته باشد، در توصیف استان خوزستان گفت: خوزستان سرزمینی است که خون ملت ما آن را آبیاری کرده است.
میرحسین موسوي با بیان اینکه خوزستان امروز متعلق به همه ایران است، گفت: باید به خوزستان به عنوان یک مساله ملی نگاه کرد نه صرفاً یک مساله محلی.
وی خاطر نشان کرد: در هیچ نقطه ای از ایران جایی سراغ نداریم که خاطرات پرشکوهی از مقاومت مردم خوزستان نداشته باشند.
نخست وزیر دوران دفاع مقدس با بیان اینکه من کاملاً از خسارت هایی که به استان وارد شده است، اطلاع دارم به بمباران ها، موشک پرانی ها و جنایاتی که در منطقه خوزستان به وجود آمد و مردم با مقاومت به آن پاسخ دادند، اشاره کرد و گفت: مردم به تدریج خرمشهر را خونین شهر کردند و از عزت این منطقه حراست کردند.
وی تاکید کرد: من بر عهده همه می دانم از جمله دولت که از این زاویه (نگاه ملی) به دولت نگاه کنند. خوزستان یک منطقه جغرافی محدود نیست و سربلندی خوزستان، سربلندی همه ملت ماست.
میرحسین موسوی در بخش دیگری از سخنان خود به وضعیت پالایشگاه آبادان بعد از اتمام جنگ اشاره کرد و گفت: روزی که آتش بس اعلام شد با تعدادی از دوستان به آبادان آمادیم و از پالایشگاه آبادان بازدید کردیم که در آن زمان این پالایشگاه از بین رفته بود و تصمیم گرفتیم این پالایشگاه را ظرف مدت 100 روز مجدداً احیا کنیم که اگر این امر صورت می گرفت، حضور ملی را نشان می دادیم و این پالایشگاه قرار بود ظرف 100 روز ساخته شود، ظرف 98 روز 120 هزار بشکه نفت از آن استخراج شد و این یک معجزه الهی بود.
وی یادآور شد: اگر به خوزستان نگاهی ملی داشته باشیم، بازسازی آن سریع تر پیش می رود.
نخست وزیر دوران دفاع مقدس با تاکید بر لزوم توجه به سرمایه های اجتماعی کشور گفت: خوزستان صرفاً اهواز، خوزستان و آبادان نیست و باید از دزفول قهرمان یاد کنیم که حق بزرگی بر گردن ما دارد و در زمان جنگ هر موشکی که به دزفول پرتاب می شد، به مانند این بود که موشکی به سمت تهران پرتاب می شد و هر موشکی که فرود می آمد نزدیک 40 خانه را از بین می برد.
میرحسین موسوی با گرامیداشت یاد و خاطره علامه جمی و نیز مرحوم قاضی به مساله امنیت اشاره کرد و با بیان اینکه امروز امنیتی که وجود دارد دلیل سلحشوری های مردمان ما است، گفت: امنیت را فقط اسلحه نمی آفریند بلکه خاطرات شورانگیزی که رعب را در دل دشمن می آفریند، کاربرد آن از اسلحه بیشتر است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به لزوم سرمایه گذاری در منطقه خوزستان به سخنی از مرحوم عالی نسب (مشاور عالی اقتصادی میرحسین موسوی در زمان نخست وزیری ) اشاره کرد و گفت: دوست عزیزی می گفت که سرنوشت ایران فقر نیست و من می خواهم بگویم سرنوشت خوزستان عقب ماندگی و بیکای نیست (در این هنگام جمع حاضر شعار دادند: "موسوی، موسوی، عدالت، عدالت" ـ "عدالت کارگر احقاق باید گردد")
وی در واکنش به اعتراض جمعی از کارگران شرکت لوله سازی شرکت نفت که از کار خود بیکار شده اند، گفت: اینگونه مسائل راه حل دارد و هم می توان به حفظ محیط زیست توجه داشت و هم فکری کرد که کار به اینجا نرسد.
وی تاکید کرد: چگونه می توان دیپلماسی فعال را در رابطه با آمریکای لاتین داشته باشیم ولی نمی توانیم در رابطه با همسایه های خود دیپلماسی قوی داشته باشیم؟ چرا نمی توانیم در رابطه با همسایه های خود به گونه ای عمل کنیم که از امکانات آنها استفاده کنیم؟
میرحسین موسوی در بخش دیگری از سخنان خود به انتخابات ریاست جمهوری آینده اشاره کرد و با بیان اینکه ماه های منتهی به انتخابات زمانی کشور فرصت می کند به نقد و بررسی گذشته پرداخته شود،اظهار داشت: زمان انتخابات فرصتی است که با نگاه به آینده اگر موقعیتی بود و اوضاع فعلی مناسب بود، آن را ادامه دهیم.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری دور دهم با تاکید بر لزوم برگزاری انتخاباتی آزاد، قانونی ، رقابتی و منصفانه گفت: اگر وضعیت کنونی مناسب نبود، انتخابات فرصتی است که می توان تغییرات لازم را ایجاد کرد و با انتخاباتی آزاد، رقابتی و منصفانه می توان این تغییرات را ایجاد کرد و این خواسته همه مردم ماست.
وی با اشاره به شعار انتخاباتی خود که ایران پیشرفته با قانون، عدالت و آزادی است، گفت: ما دنبال ایرانی پیشرفته و منطبق با جهان هستیم که ملت ما در میان ملت های دیگر شایسته باشند، و زمانی که ایرانیان به کشورهای جهان مسافرت می کنند، بتوانند احساس سرافرازی نسبت به کشورشان داشته باشند.
نخست وزیر دوران دفاع مقدس با تاکید بر لزوم اجرای قانون در تمامی شئون زندگی، گفت: ما نمی توانیم به ایران پیشرفته نائل شویم مگر اینکه اهمیت قانون را درک کنیم ما برای نقد منصفانه گذشته جز از این طریق نمی توانیم صحبت کنیم.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به مباحثی که در مجلس در خصوص تفریغ بودجه صورت گرفت، گفت: دیوان محاسبات قرار است نحوه هزینه های دستگاه های دولتی ومیزان تخلفات را بررسی کند. میزان انحراف از مسیر اصلی بودجه و تخلفات به طور قابل توجهی افزایش پیدا کرده است.
گفتنی است سخنان میرحسین موسوی بارها مورد تشویق حاضرین قرار گرفت.
سلام بر موسوی درود بر خاتمی، موسوی، موسوی عدالت، عدالت، از جمله شعارهای محوری حاضرین بود.
گفتنی است جمعی از کارگران شرکت لوله سازی شرکت نفت که از این شرکت اخراج شده بودند با در دست داشتن پلاکاردهایی نسبت به این موضوع به شدت اعتراض کردند.