ترنج موبایل
کد خبر: ۲۳۱۷۷۵

فارن پالسی: هیچ کس پیروز جنگ یمن نیست

عربستان چگونه همه چیز را خراب کرد!

عربستان چگونه همه چیز را خراب کرد!

فرارو-عربستان می‌خواهد جهان را متقاعد کند که در آستانه پیروزی در یمن است. واقعیت اما این است که ویرانی و مرگ و میر بیشتری برای این کشور فقرزده در راه است.

تبلیغات
تبلیغات
عربستان چگونه همه چیز را خراب کرد!

فرارو- عربستان می‌خواهد جهان را متقاعد کند که در آستانه پیروزی در یمن است. واقعیت اما این است که ویرانی و مرگ و میر بیشتری برای این کشور فقرزده در راه است.

به گزارش سرویس بین الملل فرارو به نقل از فارن پالسی، ۲۶ آوریل بود که ریاض یاسین، وزیر خارجه یمن طی کنفرانسی که در لندن برگزار شد، دفاع تمام قدی از رئیس خود، عبد ربه منصور هادی داشت که پس از فرار از دست حوثی‌ها به ریاض پناه برده است. یاسین تاکید کرد که حوثی‌ها و علی عبدالله صالح -سلف هادی- مسئول بحران یمن هستند؛ تنها راه حل پایان دادن به این بحران، حمایت بین المللی از هادی و شکست کامل دشمنان وی است.

از زمان آغاز عملیات طوفان اراده ائتلاف عربستان که هدفش تقویت جایگاه هادی و شکست حوثی‌ها و متحدشان، صالح بود، چنین بحث‌های علنی شدت بیشتری گرفته است. پیام اصلی این سخنرانی‌ها همواره این است که پیروزی بسیار نزدیک است. سخنگوی ارتش عربستان این حمله را یک موفقیت تاریخی خوانده و حتی مدعی است که ائتلاف عربستان در ۱۵ دقیقه نخست حملات، به اهدافش دست یافت. در این میان رهبران حوثی نیز می‌گویند عربستان را فوق العاده تضعیف کرده‌اند و تا جایی پیش می‌روند که ادعا می‌کنند به زودی به دروازه‌های مکه خواهند رسید.

عربستان هفته گذشته نیز با اعلام پایان عملیات طوفان اراده، پیروزی دیگری را برای خود به ثبت رساند و دور جدیدی با عنوان عملیات بازگرداندن امید را آغاز کرد. بیانیه‌ای از سوی ریاض، ضمن تشریح تغییرات در این دو عملیات گفت که عملیات قبلی به «اهداف خود دست یافته» و با موفقیت از عربستان و کشورهای همسایه در مقابل حوثی‌ها حفاظت کرده است. اما با وجودی که این پادشاهی در ابتدا از پایان کمپین هوایی و آغاز روند سیاسی خبر داد، تقریبا هیچ تغییری در عمل رخ نداده و در حالیکه دو طرف در یک کشمکش حاصل جمع صفر قدرت گرفتار شده‌اند، حملات هوایی این ائتلاف در صنعا و دیگر مناطق ادامه دارد.

با این حال واقعیت این است که هیچ کس پیروز این جنگ نیست. و در حالیکه تمامی طرف‌های درگیر در یمن دور از اهداف خود هستند، یک بازنده آشکار در این میان وجود دارد: مردم یمنی.

حتی اگر این جنگ همین فردا متوقف شود، باسازی صدمات وارده سال‌ها زمان می‌برد. حملات هوایی بخش‌های قابل توجهی از صنعا، پایتخت یمن؛ صعده، منطقه حیاتی حوثی‌ها، شهر مرکزی تعز و دیگر شهر‌ها را ویران کرده و این در حالی است که شرایط بد هوایی و دریایی مانع از غارسال آب و غذا به این کشور فقیر شده است. سازمان بهداشت جهانی نسبت به سقوط خدمات بهداشت درمانی هشدار داد و از کشته شدن بیش از یک هزار نفر خبر داد و این رقم تنها به شهرهای اصلی مربوط می‌شود. مقامات و دیپلمات‌های دیگر کشور‌ها که در پروژه‌های توسعه یمن فعال بودند، حال گله می‌کنند که اقدامات نظامی یک ماه گذشته باعث نابودی چندین دهه کار و فعالیت شده است.

اما با وجود تلاش‌های دیپلماتیک، باور اینکه در میان کارت‌های موجود گزینه صلح نیز وجود داشته باشد، سخت است. در این شرایط پرآشوب هرگونه امتیاز یک طرفه به منزله ضعف آن طرف تعبیر خواهد شد. رهبران حوثی در دفاع از خود می‌گویند در یک مبارزه وجودی قرار دارد؛ جای تعجب ندارد که بسیاری از مخالفان حوثی‌ها نیز تعبیری مشابه دارند.

در میان فرقه‌های مختلف یمنی نیز هیچ اعتمادی وجود ندارد. در میانه این خرابی‌ها، بافت اجتماعی یمن در حال ویران شدن است: علاوه بر حملات هوایی ائتلاف عربستان، تاخت و تاز حامیان صالح و نیروهای حوثی نیز باعث شده آخرین بارقه‌های وحدت نیز در این کشور کم سو شود.

در چنین شرایطی یمنی‌های زیادی ترجیح می‌دهند کشورشان را ترک کنند. می‌توان این افراد را ترغیب به ماندن کرد اما آیا این توصیه، عاقلانه است. آیا ماندن در یمن به معنای نابودی جوانان باهوش و بلند پرواز یمنی است؟ آیا کشور آن‌ها در تله‌ای گرفتار شده که هیچ راهی جز فرار از مرزهای آن را برایشان به جای نگذاشته است؟ یا زمانی که غبار این جنگ بخوابد، آن‌ها کسانی هستند که باید یمن را بازسازی کنند و در ‌‌نهایت برای رسیدن به آینده‌ای روشن تر- که چند سال پیش کاملا در دسترس به نظر می‌رسید- تلاش کنند؟
تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات

نظرات بینندگان

(۱۰ نظر)
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات