ترنج موبایل
کد خبر: ۲۳۹۵۱

دیپلماسی موسوی بر اساس تنش زدایی و اعتمادسازی است

تبلیغات
تبلیغات


محمدعلي سبحاني با تاكيد بر اينكه يك سياست خارجي خوب بايد تامين‌كننده منافع ملي، ارتقا دهنده جايگاه ايران و بالا برنده منزلت ايرانيان در جهان باشد، اظهار داشت: متاسفانه دولت نهم نتوانسته است اين سه وظيفه را محقق كند.

سفير سابق ايران با بيان اين مطلب گفت: دولت نهم از سياست خارجي به عنوان شعارهاي داغ داخلي استفاده مي‌كند و لذا سياست خارجي را دچار مشكلاتي كرده است. همچنين در اين دولت اصل استمرار رعايت نشد و اصولي مانند تنش‌زدايي و اعتمادسازي كه در دولت‌هاي قبل آغاز شده بود، ادامه نيافت.

وي با بيان اينكه دليل صدور چهار قطعنامه در شوراي امنيت عليه كشورمان ديپلماسي مبتني بر جنجال‌آفريني و ماجراجويي دولت نهم بوده است، اظهار داشت: عدم تعادل ميان رفتارهاي علني و درخواست‌هاي خصوصي و رعايت نكردن شئونات ديپلماتيك نيز از ديگر خصوصيات اين سياست خارجي است، بدين معنا كه مسوولان در موضع‌گيري‌هاي علني حرف‌هايي را مي‌زدند كه نمايندگان آنها در مذاكرات خصوصي خلاف آن‌ها را بيان مي‌كردند.

سبحاني گفت: متاسفانه سفرهاي رئيس‌جمهور به عربستان سعودي و كشورهاي حاشيه خليج‌فارس با عكس‌العمل خوبي مواجه نشد و سفرهاي وي بدون پاسخ گذاشته شد در حالي كه برخلاف نظر مسوولان دولت نهم، اين مسائل اهانت به ملت ايران محسوب مي‌شود.

وي با تاكيد بر اينكه چارچوب‌هاي ديپلماتيك در روابط خارجه دولت نهم رعايت نمي‌شود، اظهار داشت: نامه‌هاي رئيس‌جمهور به سران برخي كشورها هم بي‌پاسخ مانده است كه اين مساله نيز نوعي اهانت ملي است.

عضو تيم مشاور ميرحسين موسوي در سياست خارجي با تاكيد بر اين مساله كه سياست خارجي را بايد يك حوزه كارشناسي به حساب آورد، گفت: نيروهاي انساني و كارشناسي بسيار مهم هستند، درحالي كه دولت نهم از اين سرمايه استفاده نكرده است و چهره‌هاي محبوبي چون سيد محمد خاتمي و افرادي مانند وزاري سابق خارجه، چهره‌هاي فرهنگي و... مي‌توانند سهم مهمي در سياست خارجي ايفا كنند اما دولت يك تنه عمل كرده و از اين نيروها استفاده نمي‌كند و حتي به طور مثال با سفرهاي خاتمي برخورد منفي مي‌كنند.

وي افزود: در نتيجه كنار گذاشتن تنش‌زدايي و اعتمادسازي توسط دولت نهم، روابط خارجي كشورمان با ركود مواجه شده است و همين موضوع باعث شد تا از امكانات خود در عرصه‌هاي فرهنگي و ورزشي استفاده نكنيم و به طور مثال تيم‌هاي ملي با برخي تيم‌هاي دست چندم هم نمي‌توانند بازي كنند.

اين ديپلمات‌ دوران اصلاحات تاكيد كرد: دولت نهم در مقايسه با زماني كه كار را از دولت خاتمي تحويل گرفت، عملكرد رو به عقبي داشت.

محمدعلي سبحاني در ادامه پيرامون مواضع ميرحسين موسوي در عرصه سياست خارجي گفت: در چنين شرايطي، هر دولتي كه روي كار بيايد، شرايط دشواري خواهد داشت، اما موسوي داراي چند ويژگي است كه مي‌تواند در اين اوضاع مناسب باشد.

وي در بيان اين ويژگي‌ها افزود: بخش عظيمي از نيروهايي كه همراه وي هستند در عرصه سياست خارجي حضور داشته و نگاه مدرن و تازه‌اي به سياست خارجي دارند.

وي با بيان اينكه نيروهاي سياسي كشور پس از انصراف خاتمي اقبال گسترده‌اي نسبت به مهندس موسوي داشتند، اظهار داشت: اگر موسوي با راي بالا روي كار بيايد و واقعه‌اي مانند دوم خرداد 76 را شاهد باشيم، شانس براي حل سريع مشكلات سياست خارجي كشور افزايش مي‌يابد.

سبحاني افزود: همان‌گونه كه اظهارنظرهاي موسوي نشان مي‌دهد، وي سياست خارجي را به سوي تامين منافع ملي، بهبود توسعه ايران و بازيازبي منزلت كشورمان هدايت خواهد كرد ودر يك كلمه خردگرايي و تعادل را به سياست خارجي برمي‌گرداند.

مشاور مهندس موسوي در سياست خارجي با ذكر اين مطلب كه اعتمادسازي، تنش‌زدايي به خصوص با كشورهاي منطقه و بازيابي روابط مناسب با آن‌ها، بازگرداندن عزت و كرامت ايرانيان در داخل و خارج از ويژگي‌هاي ديپلماسي ميرحسين موسوي خواهد بود، اضافه كرد: سياست خارجي در اين مدت نتوانسته است نيازهاي اقتصاد و بخش صنعت را تامين كند و موسوي قصد دارد با سياست خارجي منسجم، فعال و معتدل در خدمت توسعه ملي و افزايش درآمد سرانه و استفاده از ظرفيت‌هاي محيط بين‌المللي گام بردارد و در حقيقت در خدمت سياست خارجي توسعه‌گرا، همراه با تامين امنيت و منافع ملي براي ايرانيان خواهد بود.

سبحاني در ادامه با اشاره به اينكه ايران همسايه‌هايي زيادي دارد و روابط خوب با آنها، فرصت‌هاي خوبي را در زمينه فرهنگي در اختيار ما قرار مي‌دهد، گفت: از اولويت‌هاي مهندس موسوي همكاري جدي با همسايگان است و درحقيقت نگاه منطقه‌گرايي از ويژگي‌هاي سياست خارجي وي مي‌باشد.

وي با طرح اين پرسش كه مگر نه اين است كه طبق سند چشم‌انداز 20 ساله، ايران بايد در سال 1404 به جايگاه اول درمنطقه دست يابد، افزود: در اين جهت همكاري‌هاي منطقه‌اي، استفاده از مزيت‌هاي نسبي و فرصت‌هاي منطقه‌اي رويكرد جدي سياست خارجي مهندس موسوي است.

سبحاني در پايان اظهار داشت: مهندس موسوي در برنامه‌هاي مهم ملي همچون موضوع هسته‌اي و رابطه با آمريكا، رويكرد تفاهم ملي و تامين منافع ملي بر پايه خردگرايي و تعامل سازنده را پيگيري خواهد كرد.

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات